dimarts, 18 de juliol del 2017

Apareixen avui a l’estació ferroviària de Girona i en diversos llocs d’altres ciutats cartells que identifiquen amb el cop d’esta militar franquista del 18 de juliol de 1936 impedir el referèndum de l’1 d’octubre, en que el SÍ significa la ruptura republicana amb la monarquia, hereva de Franco, que apareix en aquests.

Cartells a l'estació de Girona. 
L'autoria de l'acció és de la gent República des de baix.  







TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 18/07/2017   
Girona (Gironès).-    

Llegim en la premsa convencional gironina que els cartells amb la cara de Franco i el lema ‘No votes. El 1 de octubre No a la República’ entre altres ciutats també han aparegut a Girona. Aquesta acció republicana coordinada per tal d’identificar el cop d'estat militatar franquista del 18 de juliol de 1936 amb la negativa del Govern del Regne d’Espanya, un règim monàrquic hereu de la dictadura franquista. L'autoria dels cartells és d'un col·lectiu a favor del SÍ l'1 d'octubre, anomenat República des de baix i les instantànies ja s'han viralitzat a Twitter a través de l'etiqueta #1OConFranconopasaba.

L’Estat hereu del franquisme no deixa votar l’1 d’octubre 
Un operari de l'Ajuntament de Barcelona retira els cartells de la campanya al passeig de Sant Joan / FRANCESC MELCION
Un operari de l'Ajuntament de Barcelona retira els cartells de la campanya al passeig de Sant Joan
República des de baix ha reivindicat d’acció com una més de la campanya independentista a través de les xarxes socials: “Ahir vam anar a dormir tard però ja sabeu q si ens despertem ben d’hora...som un país imparable q l’1 d'octubre”.
A través d'un comunicat, el col·lectiu ha explicat l'objectiu de la campanya: "Volem explicar de manera "directa i amb perspectiva històrica que és un Estat hereu del franquisme qui no deixa que els catalans puguem expressar-nos en un referèndum, i d’aquesta manera incentivar a la participació  activa en el referèndum de l’1 d’octubre", han assenyalat. Es defineixen com a "persones d’esquerres i republicanes implicades en diversos projectes (polítics, socials, culturals) de Santa Coloma de Gramenet, Badalona, Cerdanyola, Ripollet, Sant Adrià de Besòs i de moltes altres ciutats del cinturó metropolità", i ja havien difós un cartell de la campanya d'un estil similar, en que es proclama: “Si tu no hi vas ells tornen”, amb el rostre fotografiat de Pujol, Aznar i Felipe González.
Molta gent ha compartit fotografies a les xarxes socials on mostren els cartells enganxats a les parets de municipis com Barcelona, Girona, Badalona, Vilassar de Mar, Premià de Mar, Cerdanyola del Vallès, Mollet del Vallès, Lliçà d'Amunt, Bigues i Riells, entre d'altres. El membre del secretariat nacional de la CUP Lluc Salellas i regidor a l’Ajuntament gironí ha penjat al seu compte de Twitter la imatge a l’estació ferroviària que s'ha trobat a la seva ciutat: "Vist a Girona. República i ruptura vers les cendres d'un Estat ideat a partir del cop d'estat feixista del 1936", ha piulat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada