divendres, 21 de juliol del 2017

455) CRÒNICA QUATRE-CENTRES CINQUANTA CINC DE LA CROADA DE L’ESPANYA


Salvador Seguí
Salvador Seguí ho tenia clar.
Per uns comitès anarquistes en defensa de la República Catalana.  
El jacobinisme d’esquerres arriba a sectors anarcosindicalistes desvinculats del pensament de Salvador Seguí i Federica Montseny.   
La CGT realitza un acte a Melilla de suport al poble del Rif.  
Comunicat del col·lectiu de la CGT a la Caravana Frontera Sud.  
El Govern espanyol fiscalitzarà setmanalment les despeses de la Generalitat de Catalunya.  
David Companyol, trotskista en la Coordinadora de Catalunya en Comú, preveu participar en un acte per la República Catalana de la CUP de Valls.  
L'Ajuntament de Barcelona aprova una proposició que condemna l'Operació Garzón de l’estiu de 1992.  
La proposició de la CUP Capgirem Barcelona també condemna "l’actuació de l’ex-jutge Baltasar Garzón per haver faltat a la veritat públicament en l’afirmar que cap dels detinguts no va denunciar tortures davant seu, quan existeixen proves materials de la seva existència". L'Exèrcit de Terra  recorda l'alçament franquista del 36 com un acte “cívic-militar”. 


[Barcelona (República Catalana) 21/07/2017]   
L’AMIC DEL POBLE   

L'esquerra jacobina, alguns sectors de l’extrema esquerra, els stalinistes de debò i ‘verds caquí’ així com els sectors anarcosindicalistes més allunyats de Salvador Seguí (que defensava la independència dins la revolució proletària) i Federica Montseny (que volia la dissolució en petits estats els actuals estats-nació industrials capitalistes, una manera d’afeblir l’Estat capitalista en una mena del dia a dia d’agitació anarquista), com ara la CNT Catalunya (carrer Joaquim Costa que recull el pensament llibertari jacobí antifaista de Luis Andrés Edo, format a París) que considera que el catalanisme és una qüestió de la burgesia. I que, per tant, no hauria d'afectar ningú de l'esquerra o de l’extrema esquerra. A vegades citen un stalinista de debò passat a la socialdemocràcia més liberal, Jordi Solé Tura, i el seu llibre, editat pel pujolisme, ‘Catalanisme i revolució burgesa’,  quan en realitat és un assaig sobre “El pensament polític d'Enric Prat de la Riba” i el regionalisme burgès. I per si no queda prou clar: Solé Tura, en aquella fase maoista de la seva vida, planteja passar «de la nació burgesa a la nació socialista». És en el que, al nostre parer, estem ara precisament.
Bé, doncs, passem de la història a l'actualitat. Hem vist que quan s'ha despertat un gran sentiment de país a partir de l'any 2010 qui més en contra s'hi ha declarat ha estat la gran burgesia catalana, representada pel Banc de Sabadell, CaixaBank i les més arnades institucions burgeses com el Círculo Ecuestre i el Foment del Treball Nacional (per cert, curiós nom aquest de gent que treballar, el que és treballar, no ho han fet mai). Sembla bastant clar doncs que la burgesia de veritat del Principat de Catalunya no està a favor d'exercir el dret a l'autodeterminació. Ho entenem, es comença decidint com regir els destins de Catalunya i s'acaba volent decidir com regir l'empresa on treballes.
Com va escriure el nostre estimat camarada M. A. Bakunin els nobles i després la burgesia sempre han fet el mateix, al moment de la veritat s'han posat d'acord amb els oligarques, en el nostre cas, de la capital del regne: el 1713 firmen el vergonyós conveni de l'Hospitalet; l'any 1902 durant la vaga general demanen el suport de l'Exèrcit espanyol i organitzen una repressió despietada contra el moviment obrer llibertari; el mateix faran l'any 1909 durant la Setmana Roja de Glòria Proletària encapçalada per la sindicalista revolucionària Solidaritat Obrera; l'any 1923 saludant efusivament el cop d'estat de Primo de Rivera per poder anar millor contra la poderosa CNT, i no parlem ja de 1936 quan els burgesos van a Burgos a posar-se al costat del general Franco. Doncs ara estan fent el mateix. Per què es continua dient que el que passa al Principat de Catalunya es cosa de burgesos? I qui som els anarquistes per la revolució social en l’alliberament nacional dels Països Catalans? Potser “petits burgesos” com deien els pamflets del PCE/PSUC en els anys 70 al tractar sobre anarquisme i CNT?
Ara a les restes de CiU poc a poc se'n van anant alguns dirigents, no havien pensat que per aconseguir la independència calia jugar-se el càrrec, el patrimoni i probablement la llibertat. Sembla que no han llegit cap llibre sobre la història del nostre país, si n'haguessin agafat un a l'atzar i l'haguessin obert també a l'atzar, haurien vist que totes les llibertats de les que avui gaudim han estat arrancades a base de moltes lluites, molt de patiment i molts, molts morts: Ramon Xaudaró, Francesc de Paula Cuello, Francesc Ferrer i Guàrdia, Francesc Layret, Salvador Seguí, Quico Sabaté, Josep Lluís Facerias, Oriol Solé o Puig Antich, entre milers i milers d’altres camarades. Cap d'ells de dretes, és clar. Llavors, de què estem parlant? Potser hi ha gent d'esquerres i d’extrema esquerra (també llibertaris que no entenen que avui per avui la ruptura amb el franquisme vestit de monarquia i dictadura burgesa espanyola parlamentaria solament és possible avui per avui en aquest racó del Nord-est de la Península ibèrica, entre el Pirineu Oriental i la Mediterrània) que en el fons no confia gens en el poble treballador de Catalunya i les seves capes populars no assalariades quan desafia el poder de l'estat. Si es vol dirigir cal estar al capdavant. Per això nosaltres proposem la formació arreu del país i a l’exterior de comitès anarquistes en defensa de la República Catalana, totalment al marge de la piramidal ANC. Desbordem l’ANC, Òmnium i AMI: DUI, ara mateix, si no podem votar l’1 d’octubre!

La CGT realitza un acte a Melilla de suport al poble del Rif 
“El dijous 20 de juliol diversos membres de la CGT que participàvem a la Caravana obrint fronteres hem convocat a una concentració espontània per mostrar el nostre suport a la lluita del poble del Rif pels drets socials, laborals i culturals, i demanant l’alliberament de les més de 200 persones rifenyes en vaga de fam que han estat empresonades i torturades per reivindicar drets humans i socials.
Concentració al crit de "Marroc mata i Espanya calla"
A les 10:30h del matí ens hem concentrat a la porta de l’Assemblea de Melilla  amb pancartes de suport al Rif i cridant consignes com "llibertat preses per lluitar" o "Marroc mata i Espanya calla". Al cap de 10 minuts la Policia Nacional ha interromput la concentració i ha identificat a totes les persones participants i a les que s’havien apropat en aquell moment o passaven per allà. Una delegació dels convocants, junt amb l’advocat de CGT Melilla, ha demanat reunir-se amb el delegat del Govern però estava absent. Per aquest motiu s’ha presentat una instància oficial sol·licitant una reunió.
Des de CGT es considera desproporcionada l’actuació policial per una protesta simbòlica el mateix dia en què el moviment Hirak ha convocat una manifestació a Alhucemas per demanar la llibertat de les persones preses del Rif. 
Denunciem l’actuació de les forces repressives de Melilla que coarten la llibertat d’expressió i la solidaritat entre les lluites obreres i socials. Així un acte que pretenia ser una mostra de suport simbòlic i reivindicativa de mitja hora s’ha acabat convertient en una retenció de les participants durant més de hora i mitja en què han tingut confiscats els dnis.
CGT denuncia que un acte solidari s’hagi transformat en un acte repressiu.
Col·lectiu de la CGT a la Caravana Frontera Sud
Melilla, 20 de juliol de 2017”.

L’anarcosindicalisme militant amb la gent del Rif 
Per vergonya de les esquerres jacobines i del sindicalisme de gestió i integració del Capital (CCOO; UGT, USO) solament l’anarcosindicalisme militant es posa al costat de la gent de Rif en lluita. Per la nostra banda solament podem afegir: Catalunya i el Rif, un mateix combat!!!  

El Govern espanyol fiscalitzarà setmanalment les despeses de la Generalitat de Catalunya 
El portaveu del Govern espanyol, Íñigo Méndez de Vigo. 
El Govern espanyol ha aprovat imposar un sistema de control de despeses a la Generalitat de Catalunya. Amb aquest sistema de control els interventors i responsables econòmics de cada departament de la Generalitat hauran de certificar no haver iniciat cap expedient d'inversió que estigui vinculat amb el referèndum previst per l'1 d'octubre.
El control de l'executiu de Mariano Rajoy es farà setmanalment, i en el cas que el Govern de la Generalitat no compleixi amb aquesta obligació el Govern espanyol suspendrà la transferència de diners a través del Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA).
El ministre i portaveu del Govern central, Íñigo Méndez de Vigo, ha anunciat que l'acord ha estat aprovat en el consell de ministres. Méndez de Vigo ha explicat que l'acord dóna resposta al compliment de la sentència del Tribunal Constitucional en què es van anul·lar les partides del pressupost català destinades al referèndum d'independència. El ministre portaveu ha amenaçat amb què en el cas que s'iniciïn expedients de despeses pels preparatius del referèndum, el Govern espanyol prendrà un altre tipus de mesures "davant les autoritats competents".

David Companyol, trotskista en la Coordinadora de Catalunya en Comú, preveu participar en un acte per la República Catalana de la CUP de Valls  
David Companyon (L'Aurora (ex POR), EUiA i Catalunya en Comú). 
La decisió de David Companyon --dirigent de la formació trotskista L’AURORA (ex POR)-- de participar en un acte a Valls (Alt Camp) juntament amb una representant de la CUP sota el lema ‘Les esquerres a la República Catalana’ ha provocat tensions dins Catalunya en Comú. Molts membres de sectors stalinistes i jacobins del partit han enviat missatges al seu coordinador general, Xavier Domènech, protestant perquè se'l presenti en el cartell que anuncia l'acte com a "membre de la Coordinadora Nacional de Catalunya en Comú".
L'acte tindrà lloc el dijous 27 de juliol a l'auditori Mas Miquel de Valls i s'hi anuncia també la intervenció de Natàlia Sánchez Dipp, membre del Secretariat Nacional de la CUP. L'organitza la CUP de Valls.
Les protestes es basen en el fet que la formació ha aprovat un document en què no aposta per la independència nacional catalana. De fet, el corrent independentista de Catalunya en Comú és molt minoritari, com s'ha demostrat en diverses votacions internes.
David Companyon forma part del Consell Nacional d'EUiA i va ser diputat del Parlament de Catalunya entre els anys 2012 i 2015. A les eleccions al Parlament de 2015 va ocupar el número 20 de la candidatura de Catalunya Sí que es Pot per la circumscripció de Barcelona però no va ser elegit. S'ha definit com a independentista i té molt bones relacions amb ERC, especialment amb la seva Fundació Josep Irla, segons senyala EL TRIANGLE.

L'Ajuntament de Barcelona aprova una proposició que condemna l'Operació Garzón de l’estiu de 1992 
Els represaliats del l'Operació Garzón de 1992, junt a les tres regidores per la CUP
S'ha aprovat la proposició per fer justícia a les víctimes del terrorisme d'Estat en el marc de l'operació Garzón. Amb aquestes paraules el perfil de la CUP Capgirem Barcelona ha anunciat que s'ha votat favorablement la proposició presentada per la candidatura de l’esquerra independentista al ple de l'Ajuntament de Barcelona a favor de condemnar les tortures als independentistes detinguts el 1992 en el marc de l'Operació Garzón.
La proposició, presentada per la regidora Maria José Lecha, ha estat aprovada aquest matí gràcies als vots de la CUP, ERC, PDCat i Barcelona en Comú, i els vots en contra del bloc unionista del PSC, PP i Cs.
A la sala de plens de l'Ajuntament de Barcelona també eren presents molts dels independentistes detinguts i torturats l'estiu del 1992.

L'Exèrcit de Terra espanyol recorda l'alçament franquista del 36 com un acte “cívic-militar  
El dimarts 18 de juliol l'Exèrcit de Terra espanyol va recordar l'alçament franquista del 36. Un document de l'Agrupació de Suport Logístic rememorava l'efemèride com un acte "cívic-militar". Alhora, el text afegia que aquest "és un dia important de la història de la nostra pàtria, que mereix ser recordat perquè les generacions futures evitin que es produeixin les circumstàncies que van propiciar l'enfrontament bèl·lic, els pobles que obliden la seva història estan irremissiblement condemnats a repetir-la".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada