dijous, 1 de juny del 2017

Territori reprendrà la redacció del PRUG del Parc Natural de Cap de Creus

Excursionistes al Parc Natural del Cap de Creus. La Generalitat va aturar el procés el 2014 després de rebre nombroses al·legacions   









TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 01/06/2017   
Roses/Cadaqués/Port de la Selva/Selva de Mar (Cap de Creus, Alt Empordà).-   

Segons l’Agència Catalana de Notícies el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat reprendrà els treballs de redacció del Pla Rector d'Ús i Gestió (PRUG) de l'àmbit marí del Parc Natural de la Serra de Rodes i el Cap de Creus. Així es va acordar en la darrera reunió de la Junta Rectora. La intenció passa per fer un document nou després del gran nombre d'al·legacions rebudes durant el procés d'informació pública del primer document la tardor de 2014. El pla va topar amb una forta oposició d'alcaldes per una banda i d’associacions del territori per l’altra. Per això, el Departament ha decidit tirar-ho endavant en paral·lel a un procés participatiu en el qual entitats i federacions puguin fer aportacions. La primera trobada informativa se celebrarà el dijous 8 de juny a Roses (Alt Empordà).
El document va sortir a exposició pública l'octubre de 2014. El Departament d'Agricultura --aleshores titular dels parcs-- va assegurar que aquesta eina permetria millorar la gestió del medi marí del Parc Natural de la Serra de Roses i el Cap de Creus i ordenar les activitats que s'hi desenvolupen. Entre les mesures contemplades al document, hi havia la prohibició de fondejar lliurement a les cales protegides i la obligació d'amarrar en una de les més de 200 boies que es preveien instal·lar a uns preus entre 20 i 40 euros al dia.  El pla va generar un fort rebuig entre diversos alcaldes de les zones afectades com els dels de Cadaqués, el Port de la Selva, Roses i Colera. Durant el període d'informació pública, a més, s'hi va presentar gairebé 400 al·legacions. Davant d'aquesta situació, el Govern de la Generalitat es va comprometre a refer el document. La decisió es va prendre a finals de 2014 però a la darrera Junta Rectora del Parc Natural es va acordar reiniciar la redacció.
La voluntat del Departament de Territori --que ara es fa càrrec de la gestió dels parcs naturals de Catalunya-- és fer un PRUG nou, amb una nova aprovació inicial i un nou procés d'informació pública. La intenció, a més, passa perquè aquest procés es faci en paral·lel a un procés participatiu amb les entitats i ajuntaments del territori. Per això, han convocat una primera reunió, que té com a objectiu tenir una presa de contacte amb els sectors i col·lectius implicats. A la convocatòria de la reunió, que se celebrarà el 8 de juny a Roses, el Departament ha avançat que no es presentarà cap document sinó que es demanarà opinió als interessats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada