dijous, 1 de juny del 2017

L'Ajuntament de Guíxols atura obres de l'Alàbriga i en precinta maquinària

L´espai d´obres del Sea Club precintat, així com una formigonera que es troba en primer terme de la imatge.
L'espai d'obres del Sea Club precintat, així com una formigonera. 
El Servei d'Inspecció ha detectat que, en el sector més proper al mar, hi executa treballs en la finca veïna, fora de l'àmbit i sense tenir cap llicència   
 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 01/06/2017 
Guíxols (Baix Empordà).-   

Llegim en la premsa comarcal convencional que l'alcalde de Guíxols (Baix Empordà), Carles Motas, ha aturat part de les obres de l'hotel Alàbriga i, com a mesura excepcional, ha precintat els materials d'obra i la maquinària per executar-les.
El decret d'Alcaldia és del 19 de maig i respon a una inspecció d'obres que s'hi va fer un dia abans i que va comprovar com es feien obres sense llicència a una finca veïna consistents en moviment de terres, aterrassaments, tala d'arbres i fonaments per a la construcció d'una tanca perimetral. Aquestes obres il·legals, per les quals Motas ha obert un expedient de protecció de la legalitat urbanística, es troben en la zona del que ha de ser un Sea Club, a toca del mar.
El decret subratlla «l'elevat nombre de paralitzacions i expedients de restauració que les obres d'edificació i construcció relatives a l'hotel Alàbriga ha comportat» i que les obres ara aturades s'executaven «fora de l'àmbit del Pla de Millora Urbana» que afecta l'establiment hoteler.

PROTECCIÓ DE COSTES
A més, les obres sense llicència es troben «parcialment en zona de domini públic maritimoterrestre, parcialment en zona de servitud de trànsit i de protecció previstes en la normativa de Costes». Per aquests motius, «es considera convenient i necessari acordar, a més de la suspensió provisional de les obres, també el precinte dels materials i maquinària que s'utilitzen per l'execució de les mateixes així com el precinte de tot l'entorn de les obres executades fora de l'àmbit del PMU».
Per aquests motius, l'alcalde ganxó va acordar obrir el citat expedient de protecció de la legalitat urbanística, aturar les obres de forma immediata i precintar els materials i la maquinària que s'utilitzaven per fer els treballs sense llicència i «el precinte de tot l'entorn de les obres executades fora de l'àmbit del PMU». L'Ajuntament està pendent que els promotors de l'obra presentin les al·legacions que considerin oportunes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada