dissabte, 27 de maig del 2017

Protesta contra la macro granja de Rabós

Acció de la plataforma Salvem l’Empordà de Purins, en una imatge del 2016.
La plataforma Salvem l’Empordà de Purins reclama aturar la tramitació 





TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 27/05/2017 
Rabós (Albera, Alt Empordà).-  

Segons l’Agència Catalana de Notícies la plataforma Salvem l’Empordà de Purins reclama al Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya que aturi la tramitació per a l’autorització ambiental d’una macro granja al terme municipal de Rabós, a l’Albera (Alt Empordà). El projecte cueja des del 2003. La instal·lació va aconseguir tots els permisos i es va construir, però l’IAEDEN va portar el cas al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que el 2007 els va donar la raó. L’empresa promotora hi va recórrer en contra al Tribunal Suprem i el 2011 el tribunal es va tornar a pronunciar a favor dels denunciants.
La portaveu de la plataforma, Bàrbara Schmitt, diu que no saben si durant aquests anys la instal·lació ha funcionat de manera irregular i si ara es vol legalitzar l’activitat o simplement si es vol reactivar el projecte, però afirma que ja han demanat l’expedient de la sol·licitud.
La plataforma Salvem l’Empordà de Purins es va crear fa un any amb l’objectiu d’aconseguir una moratòria de noves macro granges i d’ampliacions de projectes a la comarca. Segons l’entitat, aleshores hi havia 35 projectes sobre la taula i en només dotze mesos se n’hi han afegit deu més. Calculen que amb les iniciatives en tràmit es podria arribar a 450.000 porcs en granges a l’Alt Empordà.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada