dissabte, 6 de maig del 2017

El jutjat anul·la les sancions als bancs imposades a Lloret per l’Ajuntament

Habitatges acabats de construir a Lloret de Mar, en una imatge de fa anys.
L'Ajuntament de Lloret de Mar no tornarà a començar el procés sancionador perquè està fent un estudi dels pisos buits que hi ha al municipi. 
Les multes pujaven a 36.000 euros i es van imposar al final del 2015. 



TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 06/05/2017  
Lloret de Mar (La Selva marítima).-  

Llegim en la premsa comercial comarcal que les sancions que l'Ajuntament de Lloret de Mar (la Selva marítima) va imposar al final del 2015 a dues entitats bancàries perquè tenien pisos buits per ara han quedat en no res. Segons va explicar el regidor de Benestar i Família, Antonio Lorente (PSC), després del llarg periple de requeriments, denúncia i al·legacions entre els bancs i els Consistori, ha estat finalment un jutjat el que ha deixat sense efecte les sancions “per un defecte de forma”, va dir Lorente.
Les sancions imposades a la fi del 2015 eren per un valor de 24.000 euros a CaixaBank i de 12.000 al BBVA. Els imports de les sancions s'havien de destinar a lloguer social. L'Ajuntament de Lloret no tornarà a començar el procés sancionador als bancs, segons Lorente, ja que treballa en un estudi per conèixer exactament quants pisos buits hi ha a Lloret de Mar que són propietat d'entitats bancàries.
El 2015 s'havia comprovat que hi havia 219 pisos buits, i en alguns casos s'havia fet el requeriment oportú als bancs perquè els cedissin per a lloguer social, però Antonio Lorente va manifestar ahir que aquesta xifra ha canviat, i primer volen tenir clar quants pisos hi ha i quants n'hi ha de cedits a lloguer social, ja que en alguns casos els bancs els cedeixen a través de la Generalitat. “Hi ha un conveni entre la Generalitat i els bancs, i alguns dels pisos buits passen a la taula d'emergència social, i no sabem quants d'aquests són a Lloret”, va explicar el regidor de Benestar i Família. Lorente creu que en un termini de dues setmanes (quan, a més, es convocarà la Taula d'habitatge local) l'Ajuntament tindrà dades més exactes i a partir de llavors prendrà una decisió.
El 2015 l'Ajuntament va calcular que gastava cada mes entre 5.000 i 6.000 euros en lloguers de pisos a particulars per cedir-los a famílies sense recursos. Tenia, llavors, vuit pisos en propietat que destinava a lloguer social, una xifra que llavors ja es considerava insuficient per atendre les demandes que arribaven. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada