dimarts, 23 de maig del 2017

Detingut l'expresident del Barça Sandro Rosell per blanqueig de capitals

Agents de policia a l'interior durant l'escorcoll de la casa que Sandro Rosell té a Cassà de Pelràs
Escorcoll de la casa que Sandro Rosell té a Corçà 
Estan practicant escorcolls a les Corts de Barcelona, Corçà i Alàs i Cerc  







TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 23/05/2017 
Cassà de Pelràs/Corçà (Baix Empordà).-  

Un vehicle policial accedint a la casa de Sandro Rosell a Cassà de Pelràs, moment abans d'iniciar l'escorcoll
Cotxe policial accedint a la vivaenda de l'expresident del Barça 
Segons l’Agència Catalana de Notícies l'expresident del Barça Sandro Rosell ha estat detingut aquest dimarts en una operació contra el blanqueig de capitals en què hi participen la Policia Nacional espanyola i la Guàrdia Civil. En l'operatiu policial, que ha començat a primera hora de matí, també s'han arrestat l'esposa de Rosell i tres persones més, segons fonts properes a la investigació, que xifren en uns 15 MEUR els diners que la presumpta trama hauria blanquejat.
L'operació, que es troba sota secret de sumari, està coordinada per l'Audiència Nacional del Regne, i inclou escorcolls al domicili de l'expresident del Barça i la seva dona al barri de les Corts de Barcelona; a la segona residència del matrimoni a Cassà de Pelràs, a Corçà (Baix Empordà), i al domicili d'un soci de Rosell a Alàs i Cerc (Alt Urgell). També es fan escorcolls a Andorra, en aquest cas en col·laboració amb la policia d'aquest país del Pirineu.
Fonts de la investigació han confirmat que la presumpta trama hauria blanquejat 15 milions i que la Confederació Brasilera de Futbol hauria venut els drets audiovisuals de la selecció a una empresa del Qatar. Segons les mateixes fonts, part dels diners d’aquesta operació haurien anat a parar a mans de l’expresident del Futbol Club Barcelona, Sandro Rosell, i a l’expresident del màxim òrgan del futbol brasiler. Rosell hauria derivat les quantitats abonades a diverses societats amb seu a Andorra. 
Les mateixes fonts preveuen que dijous s'aixequi el secret del sumari i aleshores es coneguin tots els detalls d’aquesta operació, anomenada 'Rimet'. Està previst que Rosell sigui traslladat a la caserna de la Guàrdia Civil de la Travessera de Gràcia a Barcelona quan acabin els escorcolls d'aquest dimarts i que en els pròxims dies sigui traslladat a Madrid. Està previst que els detinguts passin dijous a disposició de la titular del jutjat número 3 de l’Audiència Nacional del Regne, Carmen Lamela. 
Segons el diari 'El Mundo', l'operació respon a l'etapa anterior de Rosell a la presidència del Barça i quan aquest, com a mànager de la marca Nike a Llatinoamèrica, va establir acords amb la Confederació Brasilera de Futbol. Per la seva banda, 'El Confidencial' assenyala que en la investigació hi ha participat l'FBI després d'una comissió rogatòria remesa per la Fiscalia de Nova York que va destapar una xarxa de suborns a la FIFA. D'altra banda, afirma que la jutgessa ha ordenat el bloqueig de deu milions d'euros en dipòsits i de mig centenar de propietats, en què com a titulars hi constarien testaferros de Rosell i la seva dona per un valor superior de més de 25 milions d'euros. 

ESCORCOLLS A ALÀS I CERC I CORÇÀ
A més de l'escorcoll al domicili de Rosell al carrer Déu i Mata del barri de les Corts de Barcelona, s'han fet entrades en altres municipis de Catalunya. Un d'ells ha estat a la casa que la família té a Cassà de Pelràs, a Corçà, on agents de la Policia Nacional espanyola i de la Guàrdia Civil han arribat cap a les 11.00 hores. L'escorcoll, que inclou una patrulla canina, s'està fent en presència de la dona de Rosell.
I un altre dels escorcolls que s'ha fet durant l'operatiu policial ha estat a Alàs i Cerc, a la casa d'un soci de Rosell, Andreu Ramos, que té una empresa d'esdeveniments esportius. Agents de la Guàrdia Civil i de la Policia Nacional espanyola han arribat a la casa cap a les 09.00 hores i n'han marxat cap a dos quarts d'una del migdia. En declaracions als mitjans, la dona de Ramos, Urgell Isús, ha assegurat que estan "molt tranquils". "Però ja sabem con funciona la justícia en aquest país, en què hi ha la porqueria des de dalt fins a baix", ha reblat. Isús ha afegit que la seva feina és vendre carn de vedella ecològica i que són "amics de tota la vida" amb Sandro Rosell.
Paral·lelament a aquesta operació, el passat 4 de maig, el jutge de l'Audiència Nacional espanyola José de la Mata va obrir judici oral contra l'expresident blaugrana pels presumptes delictes de corrupció en els negocis i estafa impròpia en el fitxatge del jugador Neymar pel club blaugrana. En aquest cas, també hauran de declarar el mateix astre brasiler, els seus pares, el president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu; i l'expresident del Santos Odilio Rodrigues.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada