dimarts, 25 d’abril del 2017

L’Estat contra Jaume Roure, processat ahir a Girona per defensar el dret a l’avortament lliure i gratuït


Junt amb Enric Stern va ser condemnat en 2008 per cremar fotos de Joan Carles de Borbó.
En ambdues ocasions, Roure ha rebut mostres de suport i solidaritat activa. 







TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 25/04/2017 
Banyoles (Pla de l’Estany).- 

Ahir el ministeri fiscal en l’Audiència Provincial de Girona va demanar dos anys de presó pel banyolenc Jaume Roure, processat per una breu interrupció d’una missa a l’església de Sant Pere de Banyoles el 9 de febrer de 2014 com a protesta política contra el govern del PP que aleshores volia retallar el dret a l’avortament.
Segons El Punt Avui l’acusat, Jaume Roure, va ser processat i condemnat per cremar fotos del rei d’Espanya. El juliol de 2008, els dos joves, Jaume Roure i Enric Stern, van ser condemnats per l'Audiència Nacional del Regne a 15 mesos de presó substituïbles per una multa de 2.700 euros per la crema de fotos del rei el 2007 en un acte a la plaça del Vi Girona. El juliol de 2015, el Tribunal Constitucional va ratificar aquesta condemna contra ambdós independentistes.
L’advocat defensor, Benet Salellas, va dur el cas al Tribunal Europeu dels Drets Humans, a Estrasburg. Fa un any, el Tribunal dels Drets Humans va obrir diligències i va enviar un requeriment al Govern del Regne d’Espanya perquè fes una exposició dels fets i aportés informació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada