L'escorxador Le Porc Gourmet, de Santa Eugènia de Berga. |
Càrnies en Lluita ha convocat una concentració en protesta el dissabte, 1 d’abril
TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 28/03/2017
Santa Eugènia
de Berga (Osona).-
Llegim a EL TRIANGLE que la plataforma Càrnies en
Lluita ha convocat una concentració el dissabte, 1 d'abril, per reclamar
més seguretat a l'escorxador Le Porc Gourmet, de Santa Eugènia de Berga
(Osona), després que quatre persones hagin resultat ferides greus
aquest dilluns al matí per inhalació de gasos tòxics. La mala reacció
d'una barreja de productes químics que s'havien d'utilitzar per a
desinfectar ganivets ha sigut el motiu pel qual els quatre empleats
han
hagut d'estar atesos a les urgències de l'Hospital Universitari de Vic.
CONCENTRACIÓ DE PROTESTA
En les últimes setmanes ja hi ha hagut cinc
accidents similars a Le Porc Gourmet, en dos dels quals un treballador
va perdre un dit mentre treballava. Per aquest motiu, l'assemblea de
treballadors va decidir que convocaria una concentració de protesta cada
dissabte que durant la mateixa setmana hi hagi hagut algun incident
greu. De fet, la plantilla ja ha protestat per les condicions amb què
s'han de manipular alguns productes químics, sense la protecció ni la
formació prèvia suficient, i també per les diferències salarials que hi
ha en feines similars o per conceptes poc clars en les retribucions.
Pel que fa a la resposta de l'empresa, el seu
portaveu ha indicat que accidents com el d'aquest dilluns "no són
habituals, però poden passar, ja que treballem amb clor, i a vegades
dóna mala reacció". En el moment que s'ha produït l'incident, s'ha
aturat la producció i s'ha activat el protocol de seguretat. Tot i això,
no ha fet falta avisar als bombers, perquè "ventilant la sala amb les
finestres obertes n'hi ha hagut prou", ha explicat el portaveu de
l'escorxador.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada