dimarts, 21 de març del 2017

La Diputació de Girona insta a no permetre obres al Montseny per evitar destrosse

El Suprem va tombar el planejament de 2008 i el parc es regeix ara amb les normes dels anys 70  







TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 21/03/2017 
Girona (Gironès).- 

 Segons l’Agència Catalana de Notícies la Diputació de Girona insta el Parlament de Catalunya a suspendre cautelarment la concessió de llicències d'obres al Parc Natural del Montseny fins que estigui redactat el nou pla especial. El ple ha consensuat una moció presentada per la CUP que busca evitar "destrosses" i que s'hi "facin desastres" després que el Tribunal Suprem tombés el planejament aprovat l'any 2008, cosa que fa que ara el parc es regeixi amb les normes urbanístiques del 1977 i 1978.
La corporació vol que només es puguin fer treballs de manteniment o rehabilitació a les construccions ja existents, ja siguin granges o habitatges.
El ple d'aquest dimarts també ha aprovat les bases d'una nova línia d'ajut als ajuntaments en matèria d'habitatge destinada als immobles municipals o cedits amb finalitats socials.
El Tribunal Suprem va declara nul el Pla Especial del Parc Natural del Montseny aprovat per la Generalitat de Catalunya l'11 de desembre del 2008. Com a conseqüència de la sentència, dictada per la sala contenciosa administrativa, les normes urbanístiques i de protecció que regeixen actualment el parc són les recollides en els planejaments dels anys 1977 i 1978 dels municipis barcelonins i gironins. Això vol dir que deixen d'estar especialment protegides més de 1.700 hectàrees de l'ampliació aprovada el 2008.
Davant d'aquesta situació, el ple de la Diputació de Girona ha aprovat, per unanimitat, una moció per reclamar a les institucions implicades que es comenci a treballar ja en la redacció el nou pla especial i que es compti amb el consens del territori.
Un dels punts del text, a més, insta el Parlament de Catalunya a suspendre les llicències d'obres per evitar que, aprofitant aquest buit, es puguin aixecar construccions que en el pla del 2008 no estaven permeses o es pugui malmetre l'entorn natural.
La moció, presentada pel grup de la CUP, l'han consensuat tots els grups i també hi ha acabat votant a favor Independents de la Selva (IdS), el PSC, ERC i l'equip de govern de CiU.
El diputat de la CUP, Lluc Salellas, i el portaveu del PSC, Juli Fernández, han defensat que la suspensió cautelar de llicències d'obres pot evitar "destrosses" o que "s'hi facin desastres" dels quals "tots ens en puguem penedir".
El diputat d'ERC, Josep Maria Bagot, ha argumentat que han donat suport a la moció tot i considerar que no permetre obres és "precipitat", sobretot tenint en compte els terminis que hi ha sobre la taula per redactar el nou pla especial. Malgrat això, sosté que és una moció "necessària".
El portaveu del grup de CiU, al govern de la Diputació, Albert Piñeira, ha ressaltat que la Diputació de Girona inverteix en el Parc Natural del Montseny perquè és un projecte de preservació mediambiental i ha recordat que la suspensió de llicències seria, en tot cas, temporal. 

HABITATGES SOCIALS
El ple d'aquest dimarts també ha aprovat per unanimitat les bases per accedir a una línia d'ajut creada per a la rehabilitació i el manteniment d'habitatges, ja sigui municipals o cedits, que es destinen a usos socials.
De moment, però, l'equip de govern no ha aprovat la partida global que hi destinarà, a l'espera de veure l'èxit de la convocatòria. Els ajuntaments podran demanar subvencions entre 2.500 i 10.000 euros per adequar la xarxa de subministraments dels immobles, fer-hi reformes o per a mobiliari.
El vicepresident de la Diputació, Fermí Santamaria, ja ha avançat que creuen que la previsió de la partida es pot quedar "curta" però no descarta incrementar-la si és necessari. 

CAS MANGA
A precs i preguntes, i davant les darreres informacions aparegudes sobre el cas Manga que manté fins a 43 investigats, alguns dels quals vinculats encara avui dia a la Diputació de Girona, Salellas ha preguntat al president si pensava adoptar algun tipus de mesura amb aquest implicats.
Pere Vila, com ja ha respost en altres ocasions, ha ressaltat que la investigació encara es troba en una etapa "inicial" i que no prendran cap decisió fins que el cas arribi a judici i hi hagi sentència ferma. "Les acusacions es basen en informacions policials i no sabem si alguns d'aquests 43 imputats poden acabar desimputats", ha conclòs. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada