diumenge, 5 de febrer del 2017

Moviment social Stop Linky



El prefecte del Pirineu Oriental rebutja una acord municipal de Salelles sobre els comptadors Linky. 
El prefecte ha vetat un acord del Consell Municipal contra aquests comptadors del passat desembre. 
 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 05/01/2017 
Illa del Riberal/Salelles (Rosselló).-  

Oposició creixent a l’hexàgon francès davant la implantació dels nous comptadors Linky que fa l’empresa Enedis (EDF), a causa de que són perillosos per la salut dels consumidors. Aquests aparells estan confeccionats per a seguir precisament el consum elèctric de la llar i transmetre quasi a temps real, les dades a l’operador. De fet, a Catalunya Nord també han sorgit nombroses associacions i col·lectius Stop Linky,  ja que hi ha perill per les ones engendrades per Linky. Hi ha ajuntaments del Rosselló que també participen políticament en aquest moviment, com ara a Illa del Riberal i Salelles, i del Conflent, com l’Ajuntament de Estoer, on els plens municipals han votat a favor de rebutjar la implantació d’aquests comptadors comunicants al seu terme.
El prefecte del Pirineu Oriental, Philippe Vignes, ha vetat l’acord en el ple del Consell Municipal de Salelles el passat desembre, amb l’argument de que “No entra en les competències del Consell Municipal acceptar o rebutjar els comptadors Linky”.  

Procurar per la salut dels conciutadans del municipi 
François Rallo, alcalde de Salelles ha declarat a France Bleu Roussillon: “Em doblegaré, evidentment a la  petició del prefecte. Però, pensava que els càrrecs electes de la República tenien el dret, fins i tot l’obligació, d’aplicar el principi de precaució en el que concerneix a la salut dels seus conciutadans”. Assegura que, ningú li ha demostrat que aquestes ones que emeten els comptadors no siguin nocives i acaba declarant: “No estic ni a favor ni en contra d’aquests nous comptadors, però m’hauria agradat que es tinguin certeses abans d’imposar-los. Si s’hagués fet la mateixa cosa amb l’amiant s’haurien evitat moltes defuncions”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada