dissabte, 14 de gener del 2017

Presentació avui a Perpinyà del llibre ‘Quan la CNT cridà independència’

L'acte tindrà lloc a La Llibreria avui a les 17:00h 
Joan García Oliver al seu despatx del Comité Central de Milicies Antifeixistes de Catalunya (1936)
Joan García Oliver conspirava amb separatistes catalans i bascos contra Primo de Rivera 










 
TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 14/01/2017 
Perpinyà (Rosselló).-  

Avui dissabte a Perpinyà (Rosselló), a La Llibreria, es farà la presentació del llibre ‘Quan la CNT cridà independència’. L’autor Marc Santasusana i Corzan conversarà amb Genís Ferrero Conde, secretari general de la CNT de Catalunya i Balears, i Grégory Tuban, periodista i doctor en història contemporània.
En plena dictadura de Primo de Rivera, Francesc Macià liderà una conspiració anomenada Comitè d’Acció de la Lliure Aliança. Organitzada des de París (Illa de França), tenia per objectiu un alçament independentista al Principat de Catalunya i a Euskadi, i havia de rebre patrocini estranger suficient com per armar un exèrcit que comptés fins i tot amb aviació. Hi participaren des de venedors d’armament fins a banquers i especuladors de diverses nacionalitats, però sobretot un variat ventall d’opositors a la Dictadura: l’aleshores dirigent d’Estat Català Manuel Carrasco i Formiguera, membres de grups armats d’acció anarquistes com Joan Garcia i Oliver, separatistes bascos i socis d’uns clubs secrets implantats entre l’emigració catalana a Amèrica.
Aquesta àmplia conspiració ha passat pràcticament desapercebuda durant nou dècades, i ara que surten a la llum pública tots els detalls, revolucionaran l’estat de la qüestió sobre l’actitud de la CNT respecte al fet nacional català.
L’autor, doctor en història contemporània és especialista en el moviment obrer i en l’independentisme català. Autor, entre d’altres, de l’obra ‘De la fàbrica a la revolta’, la biografia del dirigent obrer que esdevingué el primer regidor independentista i socialista català.
Recordeu que la Llibreria és al núm. 7 de la Plaça Joan Payra de Perpinyà (entre FNAC i Correus).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada