divendres, 2 de desembre del 2016

Grups municipals de Girona aprofitaran el 6-D per fer un porta a porta i explicar el procés sobiranista

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí se suma al llistat de consistoris on l'equip de govern treballarà el dia de la Constitució del Regne 
Façana de l'ajuntament de Girona, a la plaça del Vi, on dimarts es llegirà un manifest independetista 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 02/12/2016 
Torroella de Montgrí (Baix Ter, Baix Empordà).-  

Segons l’Agència Catalana de Notícies a la ciutat Girona hi haurà el dimarts un porta a porta amb les veïnes i els veïns tot llegint un manifest unitari al migdia, seguint l'estela d'altres ajuntaments catalans. Els grups del PDECat, que té l'alcaldia i va guanyar les municipals, d’ERC i de la CUP a l'Ajuntament de Girona ja han consensuat l'acció unitària que faran el proper dimarts per demostrar que, pel Dia de la Constitució del Regne d’Espanya, no tenen res a celebrar. L'alcaldessa, Marta Madrenas, anirà a les nou del matí a l'ajuntament. Allà, es reunirà amb els regidors i portaveus que es vulguin sumar a l'acció simbòlica, i tots junts, cap a les deu del matí, sortiran cap a un dels barris de la ciutat. Possiblement, Santa Eugènia de Ter o Sant Narcís. Allà, tots faran un porta a porta i explicaran  a les veïnes i als veïns el procés sobiranista i l'aposta per la independència nacional catalana.
Després, a les dotze del migdia, els representants del PSECat, d’ERC i de la CUP aniran a la plaça del Vi. Allà, llegiran el manifest reivindicatiu 'Treballem per Catalunya' impulsat per l'Associació de Municipis per la Independència (AMI). L'escrit, d'alt contingut simbòlic, defensa els drets de Catalunya després que l'Estat hagi perseguit els consistoris que van decidir obrir portes el passat 12 d'octubre, Dia de la Hispanitat. 

Torroella s'hi afegeix 
Aquest divendres, a més, l’Ajuntament Torroella de Montgrí (Baix Ter, Baix Empordà) s'ha afegit al llistat de consistoris que el proper 6-D, d'una manera o altra, treballaran. L'equip de govern municipal (ERC-Junts, UPM i LEST) anirà a l'ajuntament com si fos un feiner més. De fet, l'alcalde per ERC, Josep Maria Rufí, ha organitzat una sessió de treball de tot el Consistori a les onze, i hi ha convocat els grups de l'oposició (CiU, CUP i COET)."D'aquesta manera, es vol visualitzar que l'Ajuntament no té res a celebrar i se suma a l'acció impulsada per l'AMI", recull l'equip de govern municipal en un comunicat.
A Torroella de Montgrí, el manifest unitari de l’AMI es llegirà també a les dotze del migdia a la plaça, davant la casa de la vila. 

Més d'una desena d’ajuntaments arreu de la demarcació 
Els ajuntaments de Girona i Torroella de Montgrí no seran els únics que treballaran el 6-D. La imatge d'ajuntaments oberts del passat 12 d'octubre, a les comarques gironines, es repetirà en més d'una desena de municipis. En alguns hi treballaran els alcaldes, en d'altres també els regidors i també n'hi haurà d'altres on els funcionaris aniran a la feina com si fos un feiner més.
Aquest últim serà el cas de Viladamat (Alt Empordà), Sant Julià de Ramis (Gironès) i Celrà (Gironès).
A Celrà, a més, aprofiten per canviar el nom de la plaça Constitució (on no hi ha veïns) pel de la poetessa Maria Mercè Marçal. A l'acte hi assistirà, entre d'altres, la presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell.
A Viladrau (Osona) aprofitaran el dia per obrir portes i que les veïnes i els veïns puguin votar les diferents propostes dels pressupostos participatius

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada