dilluns, 17 d’octubre del 2016

Els alcaldes de CUP que van obrir l’ajuntament el 12-O no fan cas de la sol·licitud d’informació del subdelegat a Girona del Govern espanyol

El batlle de Celrà, Dani Cornellà, davant la casa de la vila
Dani Cornellà davant la casa de la vila de Celrà 
Els demanen que acreditin si els consistoris van restar oberts el 12 d'octubre passat, quins serveis s'hi van prestar i si hi van acudir treballadors públics. 
Dolors Sabater a Garcia Albiol: “Prou de fer servir Badalona per interessos personals”. 
El PSC ha rebutjat l'oferta del PP de tombar el govern municipal de Badalona. 
  

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 17/10/2016 
Viladamat (Alt Empordà).-  

Els alcaldes de Celrà (gironès), Dani Cornellà, Verges (Baix Empordà), Ignasi Sabater, Mieres (la Garrotxa), Enric Domènech, i Viladamat (Alt Empordà), Robert Sabater Costa, no faran cas del requeriment d’informació que han rebut perquè el 12 d’octubre van obrir sengles cases de la vila.
Segons un comunicat de premsa de la CUP, és una petició absurda i no faran cas de la missiva que han rebut avui de Manuel Sánchez-Bustamante y de la Herrán, subdelegat del Govern espanyol a Girona, en què els demana que acreditin si els consistoris van restar oberts el 12 d’octubre passat, quins serveis s’hi van prestar i si hi van anar treballadors públics. Així mateix, els demana còpia de l’acord pel qual van decidir d’obrir.
En el cas de Viladamat i Celrà, és el cinquè any consecutiu que obren la casa de la vila i mai no havien rebut cap sol·licitud d’informació, motiu que sorprèn la CUP, que ho associa a tot l’enrenou per la denúncia del PP de Badalona.
“En qualsevol cas, els alcaldes afectats consideren absurd el requeriment, perquè la informació requerida és de domini públic, bé a través de les declaracions expressades en els mitjans de comunicació, bé a través dels acords publicats en els portals web dels municipis, i per tant consideren innecessari de formalitzar cap mena de resposta al Sr. Sánchez-Bustamante”, diu el comunicat. 

El PSC ha rebutjat l'oferta del PP de tombar el govern municipal de Badalona 
L’alcaldessa esquerranista de Badalona, Dolors Sabater, ha demanat al líder del PP a Catalunya, Xavier Garcia Albiol, que deixi d’utilitzar la ciutat per projectar-se políticament. Visiblement molesta, li ha dit que “prou de fer servir Badalona pels interessos personals de qui només sap acumular càrrecs”. En referència a les actes de regidor municipal, diputat al Parlament de Catalunya i senador espanyol que ostenta García Albiol. Dolors Sabater s’ha mostrat convençuda que el PSC “es mantindrà al costat del canvi i no deixarà que el PP dicti les polítiques de la ciutat”. Sabater ho ha dit en la roda de premsa, després de l’oferta d’Albiol al PSC perquè els regidors del Partit Popular donin suport a una moció de censura. D’altra banda, ha admès errors de càlcul en la gestió del 12-O però ha titllat de “gest anecdòtic” l’estripada de la interlocutòria.
“Què hem vist aquest matí? Un nou espectacle mediàtic del regidor Garcia Albiol, que contínuament necessita fer ús de la ciutat per projectar-se i fer mal a Badalona”. Segons Sabater, l’enrenou del 12-O ha servit al PP per tapar els escàndols de corrupció que pateix el partit, com ara el cas Gurtel. I ha assegurat que ella és la batllessa “d’un govern valent” que està portant a terme polítiques de canvi, cosa que “incomoda al PP”. 

El PSC rebutja una moció de censura amb el suport del PP 
El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha assegurat que el partit no tirarà endavant una moció de censura a Badalona “de la mà del PP”. El líder del Partit Socialista de Catalunya ha respost així a la proposta del coordinador general del PPC i ex alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, d’oferir al Partit Socialista els deu regidors del Partit Popular per tombar l’actual govern municipal de l’alcaldessa Dolors Sabater, però sense entrar en el nou executiu.
Iceta ha ironitzat sobre el fet que fa uns dies Albiol assegurava que cap regidor del Partit Socialista tenia possibilitats de ser alcalde i ara ha “canviat” la seva postura. Ha explicat que el Partit Socialista a Badalona farà una ronda de contacte amb tots els grups municipals, com ja es va anunciar, i quan aquesta hagi finalitzat faran públic el seu posicionament. “Però una moció amb el PP no la farem”, ha dit taxativament. 

Una moció de censura per “treure els independentistes”
Albiol ha anunciat avui al matí que el PP donaria suport a una possible moció de censura amb el PSC i C’s per fer fora el govern municipal de Guanyem Badalona en Comú, ERC i ICV-EUiA. Albiol ha explicat que, malgrat ser cap de l’oposició, renunciava amb “molt dolor” a l’alcaldia “per treure els independentistes del govern”. El regidor del Partit Socialista Àlex Pastor s’hauria convertit en el nou alcalde, si la proposta del PP hagués prosperat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada