dimecres, 26 d’octubre del 2016

272) CRÒNICA DUES-CENTES SETANTA DUES DE LA CROADA DE L’ESPANYA NEGRA CONTRA LA GENT CATALANA

20161025203041.jpg
Editorial del diari ‘El País’ contra el PSC. 
El diari del Grupo Prisa se centra a criticar el vot del PSC en la investidura de Rajoy, quan una vintena de diputats del grup socialista també mediten el ‘no’. 
Forcadell diu que no té cap por per les conseqüències dels seus actes. 
El govern municipal de Badalona fa pinya amb Téllez per l’estripada de la interlocutòria del 12-O. 
Quatre regidors declaren aquest dimecres als jutjats en la segona sessió de compareixences per l'obertura de l'ajuntament el dia de la Hispanitat. 



[Barcelona (República Catalana) 26/10/2016]  
 L’AMIC DELPOBLE  

El diari ‘ElPaís’ continua amb la seva deriva d’aliat acèrrim de Susana Díaz en els vaivens del PSOE de les últimes setmanes, però ara ha afegit el tradicional element de linxament al PSC. El rotatiu ignora en l’editorial d’avui que els dos diputats de les Balears volen votar ‘no’ a Rajoy, a banda d’una desena més de tot l’Estat espanyol que ho estan valorant. Així, dels prop de 20 membres del grup parlamentari socialista que potser s’oposen a la investidura del líder popular, ‘El País’ se centra avui a atacar els militants i el diputats catalans de la formació, els del PSC.
De fet, la capçalera del Grupo Prisa treu ferro a la decisió pràcticament unànime del PSC per votar No a Rajoy ahir: “Amb l’aparent fortalesa en relació a les pròpies posicions, la decisió del socialisme català exhibeix una debilitat bàsica: resulta il·lògic participar a la presa d’una decisió col·lectiva i després no reconèixer-la com a vàlida”. A més, ‘El País’ compara els socialistes catalans amb el pitjor malson de l’‘establishment’ espanyol, els independentistes: “Les normes acordades han de complir-se i les mesures orquestrades en base a elles s’han de respectar. Si aquest és el missatge habitual del PSC als secessionistes desafectes a la desobediència, seria bo que s’ho apliqués a si mateix”, diu l’editorial. 

Fixació del diari ‘El País’ per criminalitzar el PSC pel fet de ser un partit que es considera català 
Per bé que a la part final de l’editorial també es critica la credibilitat de tota la “minoria discrepant, no només el PSC”, l’últim paràgraf es destina a dir que “el principal repte de la legislatura serà Catalunya, i el paper de moderador del socialisme --català i espanyol-- hauria de ser clau”. Una fixació per criminalitzar el PSC quan no són els únics que dubten de votar Rajoy --un posicionament força estès en la militància del PSOE--. L’única diferència amb la resta de crítics amb la gestora és que són militants catalans, del PSC.  

Forcadell diu que no té cap por per les conseqüències dels seus actes 
CvrLWWSWYAAi9ty
Carme Forcadell està convençuda que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) no l’inhabilitarà, malgrat ahir va començar una investigació per determinar si ha comès delictes de prevaricació i desobediència. En una entrevista a Catalunya Ràdio, la presidenta del Parlament de Catalunya diu que si això passés, “seria un descrèdit internacional tan gros que no me’l puc imaginar” i “un atac antidemocràtic ferotge”.  No s’arronsa i ha afirmat que no té por: “Por? No n’he tingut mai, només faltaria”. És per això que, preguntada per si desobeirà una inhabilitació del poder judicial espanyol, ha dit: “Continuaré defensant la sobirania del Parlament. Ho defensaré sempre. El que no faré és que la mesa faci de censor. Això no, perquè la funció d’una mesa és la contrària”. A més, lamenta que la legislatura espanyola que està a punt de començar “continuarà judicialitzant la política malauradament”. 
La presidenta del parlament, Carme Forcadell, ha estat entrevistada avui a El Matí de Catalunya Ràdio i ha parlat, entre d’altres qüestions, de la querella de la Fiscalia i d’una possible inhabilitació un any després d’assumir el càrrec com a presidenta de la cambra legislativa catalana. Sobre una hipotètica inhabilitació, Forcadell s’ha refermat en el que ha anat dient els darrers dies: “No crec que m’inhabilitin, seria un atac antidemocràtic i un descrèdit internacional tan gran que ni m’ho puc imaginar”. Tot i així, ha avançat que, si la citen a declarar, anirà davant del jutge per defensar la sobirania del Parlament de Catalunya. “No em sento una víctima; estic honorada i orgullosa de poder defensar la llibertat d’expressió dels diputats”, ha dit Forcadell.
En relació a la justícia espanyola, la presidenta del Parlament ha dit que seria bo que actués amb “tanta celebritat” en la resta de qüestions com ho fa quan es tracta de Catalunya, però no s’ha mostrat gaire esperançada en que la dinàmica de judicialització de la política canvi durant aquesta legislatura. “En democràcia, els conflictes polítics es resolen amb política”, ha apuntat.
Pel que fa al referèndum, ha dit que correspon al Govern de la Generalitat organitzar-lo i convocar-lo. Forcadell també ha parlat d’altres qüestions de la política catalana i del Parlament de Catalunya. Preguntada per rol que podria tenir el papa Francesc en la mediació entre Catalunya i el Regne d’Espanya, la presidenta del parlament ha manifestat que el pontífex té “altres problemes més greus” i que la situació de Catalunya s’ha de resoldre a les urnes. També ha tocat el tema de la conciliació laboral: “Ara concilio poc”, ha reconegut Forcadell, “però treballen en la reforma per aconseguir que es conciliï com a país”. La presidenta del Parlament també ha parlat dels avenços en transparència: “estem fomentant la participació ciutadana al Parlament a través de l’escó 136”. Per acabar, ha fet una petició al nou govern espanyol: “diàleg i reconeixement del dret d’autodeterminació”. I ha explicat que ni la monarquia espanyola ni la Zarzuela s’han posat encara en contacte amb ella.  

Quatre regidors de Badalona declaren aquest dimecres als jutjats en la segona sessió de compareixences per l'obertura de l'ajuntament el dia de la Hispanitat 
H_3139581.JPG
El govern municipal de Badalona tanca files al voltant del tercer tinent d’alcalde de la ciutat, José Téllez, després de la volada que ha agafat la famosa estripada de la interlocutòria judicial que prohibia obrir el consistori el 12-O. Ciutadans, el PP i el PSC van aprovar una moció al ple municipal d’ahir demanant el cessament del regidor, però la renúncia no es produirà. Coincidint amb la segona sessió de compareixences als jutjats de Badalona per donar explicacions sobre els fets del 12-O, l’alcaldessa, Dolors Sabater, ha afirmat que no farà cessar Téllez i ha reivindicat l’estripada com un acte de protesta de la instrumentalització de la justícia amb fins polítics. El mateix Téllez defensa que un regidor només ha de cessar si delinqueix o roba i no per motius ideològics, com diu que va ser l’estripada del 12-O.
Als jutjats compareixen aquest dimecres els regidors Agnès Rotges, Laia Sabater, Fàtima Taleb i Francesc Duran.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada