divendres, 14 d’octubre del 2016

261) CRÒNICA DUES-CENTES SEIXANTA UNA DE LA CROADA DE L’ESPANYA NEGRA CONTRA LA GENT CATALANA

El govern Rajoy impugna qualsevol referèndum català davant el TC. 
El Consell de Ministres d’un govern en funcions ha decidit demanar la nul·litat de tots els acords del Parlament de Catalunya adoptats el passat setembre, relacionats amb el procés català d’autodeterminació. 
Nou terrabastall a Ciutadans: detenen un alcaldable per tràfic de drogues. 
És un dels policies detinguts a San Roque pel tràfic a La Línia de la Concepción. 
Més de 100 càrrecs electes de tot l’estat donen suport al govern municipal de Badalona després dels fets del 12-O. 
Els suports provenen de l’Europarlament, dels ajuntaments catalans, del Parlament, de Madrid, Andalusia, i d’entitats com Òmnium Cultural. 

 
[Barcelona (República Catalana) 14/10/2016]  
L’AMIC DEL POBLE  
 
El Govern espanyol ha decidit impugnar davant el Tribunal Constitucional (TC) la resolució del Parlament de Catalunya sobre la convocatòria del referèndum d’autodeterminació que no ha estat convocat. El Parlament va aprovar que el referèndum de Catalunya se celebrés, com a molt tard, al mes de setembre del 2017.
El govern, en funcions, del PP ha acceptat les indicacions de l'Advocacia de l'Estat, i ha demanat, també, al TC l'anul·lació íntegra de tots els acords presos per la cambra catalana durant el mes de setembre, que estiguin vinculats al procés independentista català. 

Nou terrabastall a Ciutadans: detenen un alcaldable per tràfic de drogues 
L'alcaldable de Ciudadanos a San Roque 
El partit d'Albert Rivera torna a tenir un greu escàndol dins les seves files. Una operació contra el narcotràfic iniciada a principis de mes a La Línia de la Concepción (Camp de Gibraltar, Cadis) ha esquitxat de ple a un alcaldable de Ciutadans de Sant Roque (Camp de Gibraltar) a les passades eleccions municipals, que ha estat detingut, juntament amb 16 persones més.
L'operació, tal com explica HoraSur.com, s'ha desenvolupat principalment a La Línia de la Concepción on s'han registrat i realitzat batudes policials en diverses barris de la ciutat, a més d'un local de Los Barrios pel tràfic de haixix. Resulta que el detingut era un agent del Cos Nacional de Policia, juntament amb dos policies més i se'ls imputen presumptes delictes de suborn, a l'haver acceptat suposadament, suborns a canvi d'informació per part dels membres de xarxa dedicada al narcotràfic. 

Més de 100 càrrecs electes de tot l’estat donen suport al govern municipal de Badalona després dels fets del 12-O 
H_3134185.JPG
Suport al govern municipal de Badalona 
A Badalona s’ha escenificat políticament --a causa de la reacció histèrica del PP i l’actitud judicial-- el primer acte amb gran ressò d’un procés de desobediència institucional des del Principat de Catalunya, tot plegat en un marc creixent de negació política de l’existència d’una nació espanyola, el principi de la desconnexió catalana de les estructures de l’Estat espanyol.
En poques hores, la plataforma “Per la democràcia i la sobirania local” ha rebut més de 100 adhesions de representants polítics catalans, espanyols i bascos en suport al govern de Badalona després dels fets del 12-O. El manifest de la plataforma destaca que “el poder jurídic instrumentalitzat per la Delegación del Gobierno a Catalunya, prohibeix al govern de la ciutat exercir el seu dret a la representació política i impedeix els càrrecs electes que formen part del govern a obrir les portes de l’Ajuntament”.
També destaca que “a Catalunya més de 40 municipis han obert les seves portes el dia 12 d’octubre i només a Badalona hi ha hagut una intervenció judicial”. Per aquest motiu acusen “d’atac jurídic i polític”, “per part dels poders vinculats al Partit Popular” per aconseguir “via judicial el que no sap resoldre per via democràtica”.  
Entre els signants hi ha Jordi Cuixart, president d’Òmnium Cultural; Jordi Giró, president de la CONFAVC; Lluís Rabell, president del grup parlamentari Catalunya Sí que es Pot; Gerardo Pisarello, primer tinent d’alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona o David Fernàndez, exdiputat del Parlament de Catalunya.
El govern municipal de Badalona també ha rebut el suport d’altres parlamentaris com Albano Dante, Joan Giner, Jessica Albiach, Mireia Boya, Eulàlia Reguant o Albert Botran. A la llista, que creix a mesura que passen les hores, també s’hi han afegit l’eurodiputat de Podemos, Miguel Urbán; José María González Santos, alcalde de Cádiz, Carlos Sánchez, regidor d’Economia i Hisenda de Madrid o Teresa Rodríguez, portaveu del grup parlamentari Podemos Andalucía i Secretaria General de la formació.
Els ajuntaments tampoc es queden enrere i el govern badaloní té al seu darrera els alcaldes i alcaldesses d’Argentona, Berga, Ripollet, Cerdanyola, Celrà o Viladamat. La llista de regidors i regidores també creix amb representació de molts municipis com Terrassa, Sabadell o Mataró, entre molts altres.
Entre el Senat i el Congrés, el govern de Badalona també està rebent el suport dels seus representants. La llista arriba fins el País Basc amb Koldo Leoz, alcalde d’Estella-Lizarra; Luís Ángel Sánchez, regidor de l’Ajuntament de Galdakao o Igor Urizar, regidor de l’Ajuntament d’Arrasate.
Es pot llegir i adherir-se el manifest en català, castellà i anglès a [perlasobiranialocal.wordpress.com].  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada