dissabte, 10 de setembre de 2016

Prevista una multitudinària trobada en defensa del territori de Notre-Dame-des-Landes

El dissabte 8 d’octubre a partir de les 10 del matí. 
Tothom junt per impedir bastir l’aeroport! 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 10/09/2016 
Perpinyà (Rosselló).- 

La CNT 66 --igual que un munt d’organitzacions i col·lectius d’arreu de la República francesa-- dóna suport tot fent difusió al seu portal [http://www.cnt-f.org/cnt66] al gran aplec de gent previst pel dissabte 8 d’octubre a la Zona A Defensar (ZAD) de Notre-Dame-des-Landes (País del Loira, Loira Atlàntic, Bretanya), que el govern Valls vol fer desallotjar i destruir les properes setmanes, durant la tardor.
El Govern, amoïnat per les mobilitzacions massives per la salvaguarda dels terrenys on es vol construir un aeroport a Notre-Dame-des-Landes del  9 de gener i  del 27 de febrer, va convocar  el juny una consulta tendenciosa. Ara, pensant que són forts gràcies al resultats d’aquesta mascarada, els elements pro aeroport i Manuel Valls, el primer ministre, han confirmat la seva intenció de procedir durant la tardor al desallotjament  i a la destrucció de la ZAD de Notre-Dame-des-Landes, dels seus conreus, de la seva fauna i de la seva flora, dels seus habitats i de les seves activitats com també els lligams entre les persones que estan vinculats al seu entorn i al seu paisatge. Les declaracions governamentals passen per sobre de la situació jurídica en que es troba el cas, que entre altres consideracions no autoritza encara les obres per fer l’aeroport.
Els promotors del projecte no sembla que hagin mesurat suficientment la determinació de les persones que habitant en aquest territori afectat, la militància compromesa que els hi dóna suport, la xarxa del moviment de suport a nivell del País del Loira i de molt més enllà, com ara  la implicació dels comitès locals de suport a la ZAD. Aquestes 2.000 hectàrees de terreny i la gent que hi viu ara tenen l’esperança inextirpable enfront el saqueig  del que és viu, de les terres agrícoles i la reducció de tot a mercaderia. Per aquesta gent és del tot impensable que tot això desapareix-hi! 
A iniciativa del conjunt del moviment d’oposició al projecte de l’aeroport, s’ha acordat que el dissabte 8 d’octubre sigui  la jornada on la voluntat comuna d’impedir qualsevol mena d’agressió contra la ZAD i que s’iniciïn els treballs. En el marc d’altres lluites pageses, com la que es va lliurar a Larzac, es farà ressonar sobre el sòl milers de bastons. Es deixaran en el seu lloc, agafant-los a l’hora en cas d’intervenció en defensa de la ZAD, la seva gent allotjada, la seva pagesia i el seu avenir establert.
També es mostrarà conjuntament un hangar on els elements que el composen s’han elaborat durant l’estiu en la ZAD per desenes de persones que han fet fusteria. Aquesta obra  col·lectiva de fusteria determina la voluntat que hi ha d’organitzar la resistència tot creant un lloc que servirà de base de suport en cas d’haver-hi intents de desallotjament, al mateix temps que es tracta d’una estructura comuna de cara el futur.
Cal anar a fer una trobada multitudinari a Notre-Dame-des-Landes el dissabte 8 d’octubre. Punt de trobada: a les 10:00h sobre el terreny, sigui a peu, en tractor o anant en bicicleta. Que cada persona aplegada porti el seu bastó insculpit o decorat, i que simbolitzi posar pals a les rodes del projecte d’aeroport. Tothom junt per impedir bastir l’aeroport! 
Si vols saber més:
[acipa-ndl.fr] i [zad.nadir.org].
Des de la ZAD es demana que els suports i els comitès arreu s’organitzin des d’ara mateix per l’èxit d’aquesta mobilització, fent difusió d’aquesta informació i coordinant esforços per facilitar  mitjans de transports col·lectiu, especialment via el portal:
[http://annonces-ndl.org]
[https://www.acipa-ndl.fr/actualites/divers/item/686-8-octobre-2016-ndd

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada