dijous, 15 de setembre del 2016

Aquest dijous jornada de lluita a l’hexàgon francès contra la reforma laboral

Manifestació al centre de Perpinyà en el marc d’aquesta nova jornada de lluita contra la llei Treball 





TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 15/09/2016 
Perpinyà (Rosselló).- 

Tornen francès les protestes contra la reforma laboral del govern Manuel Valls-Francois Hollande abans que acabi l’estiu. Així aquest dijous a Perpinyà (Rosselló) CGT, FO, FSU, Solidaires, Union Nationale Lycéenne, CNT 66, CNT SO 66 i d’altres organitzacions i col·lectius, com el Collectif des Jeunes Révoltés, han participat en una jornada de vaga i una manifestació aquest matí al centre de la ciutat contra la llei Treball. 
Les centrals sindical havien convocat la mobilització d’avui tot demanant la derogació d’aquesta llei aprovada definitivament aquest estiu. Els sindicats també plantegen recursos de constitucionalitat, així com invocant el dret europeu.
Pierre Place, representant de Solidaires, assegura que “aquesta llei crearà enormes danys al departament” del Pirineu Oriental, subratllant que la inversió de la jerarquia de les normes  facilitarà els acomiadaments i podria degradar les condicions de treball.
D’altra banda els sindicats evoquen el discurs identitari i de seguretat actual de les polítiques que emmascaren els problemes socials com la feina i les condicions de treball. Asseguren que “el govern s’aprofita dels atacs o buzzs ridículs com l’afer del burquini, per no parlar dels temes centrals” de la societat.
ERC Catalunya Nord també dóna suport, en un comunicat, a aquesta mobilització sindical contra l’aplicació de la llei Treball “que vol desarticular el Codi del Treball: també serà una mobilització per la setmana de 32 hores, per l’augment dels salaris, per l’estabilitat laboral”
La manifestació, iniciada a les 10:30h a la Plaça de Catalunya de Perpinyà, s’ha aturat a les 12 del migdia davant de la prefectura, Quai Sadi-Carnot, on s’ha fet parlaments.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada