dimarts, 27 de setembre del 2016

249) CRÒNICA DUES-CENTES QUARANTA NOU DE LA CROADA DE L’ESPANYA NEGRA CONTRA LA GENT CATALANA

José Domingo, Rafael Arenas, scc, societat civil catalana
El vicepresident de SCC, José Domingo, i el president de l'entitat, Rafael Arenas 
Provocació de Societat Civil Catalana  a l’Ajuntament de Barcelona i a la Generalitat de Catalunya. 
Convida Carles Puigdemont i Ada Colau a assistir al seu acte del 12-O a Nou Barris. 
‘Les Échos’ creu que Catalunya lidera una nova onada de moviments d’emancipació nacional a Europa. 
El cas Manos Limpias esquitxa Joan Carles de Borbó. 
L'anterior cap de l'Estat hauria ofert dos milions al pseudosindicat perquè deixés d'acusar la infanta Cristina. 
El SUP planta Fernández Díaz. 
No participarà en els actes del patró de la Policia espanyola per protestar pel "vergonyós joc de medalles". 



[Barcelona (República Catalana) 27/09/2016]  
L’AMIC DEL POBLE 

L'unionisme, a través d’una de les pantalles de l’aparell d’Estat a Catalunya anomenada SCC,  ha demanat al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i a l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que assisteixin a la provocació imperialista que organitzen de cara el 12 d'octubre a Nou Barris. Els líders de l'entitat espanyolista, Rafael Arenas i José Domingo, han explicat que SCC organitza una “festa” a Nou Barris per posar l'accent en el caràcter "popular" de la jornada --sobre aquesta efemèrides del genocidi amerindi-- amb actuacions musicals i intervencions polítiques. Serà un acte de tarda, amb un globus aerostàtic com a "icona" de la “festa”.
Segons l’Agència Catalana de Notícies Domingo ha lamentat les dificultats amb què ha tingut SCC per organitzar aquest acte imperialista espanyol. Denuncien haver topat les institucions de l'Ajuntament de Barcelona per definir-ne la ubicació i ho han definit com a "problemes burocràtics i demores injustificades". "Lamentem que altres entitats tinguin una estora de pell per realitzar aquests esdeveniments", s'ha queixat Domingo en referència a l’11 de Setembre. S'ha mostrat confiat per superar "els mals entesos" i precisament per això ha insistit en la presència de Colau a l'acte provocació.

El rotatiu ‘Les Échos’ creu que Catalunya lidera una nova onada de moviments d’emancipació nacional a Europa 
El diari financer francès ‘Les Échos’ ha fet la seva particular radiografia sobre el moment polític català, recollint declaracions d’unionistes i independentistes, i fent servir el procés d’alliberament nacional al Principat de Catalunya com un exemple del retorn de la qüestió nacional a Europa. L’anàlisi del rotatiu, però, té una singularitat: incorpora una icònica vinyeta que il·lustra l’enfrontament Catalunya/Espanya amb una metàfora a l’abast de la gent.
Al dibuix, del dissenyador francès Dominique Boll, s’hi veu un torero a punt d’envestir un brau amb una banderilla a cada mà. Alhora, però, el torero està rebent una altra banderilla per darrere decorada amb la bandera estelada catalana. Una il•lustració que mostra les ganes de la gent catalana de fugir de tot allò que comporta l’Estat espanyol, amb les curses de braus com a símbol insígnia. I mentre la independència catalana avança, l’Estat espanyol està badant, entretingut amb els toros en el dibuix, que també representa el bloqueig governamental actual de la monarquia espanyola.

La Unió Europea “a punt de la implosió” 
A l’interior del diari, l’article fa una reflexió sobre l’auge dels moviments d’emancipació nacional a Europa amb l'exemple de la intenció del Govern de la Generalitat de Catalunya de fer un “referèndum sobre la independència de Catalunya el 2017 o el 2018”. A banda, també menciona els nous moviments a Escòcia i Irlanda del Nord arran del Brexit. Segons l’autor del text, a Europa hi ha una contradicció entre els sectors independentistes que volen fugir del seu Estat però mantenir-se a la Unió Europea, que està “ella mateixa a punt de la implosió”.

Cita de l'escriptor Paul Valéry 
L’article té algunes pinzellades d’influència dels arguments de l’Estat, ja que afirma de manera rotunda que un 52% de catalans està en contra de la plena sobirania del país. Amb tot, conclou dient: “Si la independència no és per demà, les tensions independentistes se sumen a les amenaces a la UE, que ha superat la crisi de deute grec, però no la de les identitats nacionals. ‘Mai és fàcil representar netament allò que s’anomena nació’, va escriure Paul Valéry el 1931. 80 anys després, els pobles d’Europa continuen buscant una identitat”.

El cas Manos Limpias esquitxa Joan Carles de Borbó 
El secretari general de Manos Limpias, Miguel Bernad, actualment a la presó i imputat per diversos delictes, assegura en una gravació revelada pel diari ‘El Mundo’ que Joan Carles de Borbó, rei emèrit d'Espanya, va oferir dos milions d'euros per assegurar-se que aquest pseudosindicat d'ultradreta retirava la seva acusació contra la infanta Cristina en el cas Nóos.
"L'oferiment del rei emèrit són dos milions d'euros en cash, perquè no hi hagi cap rastre, i les despeses a part", li va dir Bernad a Virginia López-Negrete, l'advocada de Manos Limpias, durant una reunió que van mantenir, segons el mateix diari, en una cafeteria del centre de Madrid el 10 de desembre del 2015. En aquells dies, Manos Limpias havia de decidir si mantenia o retirava l'acusació sobre la infanta Cristina, a qui considerava cooperadora en dos delictes fiscals.

El marquès de Mondéjar, missatger 
L'home que suposadament va fer de missatger a les ordres de Joan Carles de Borbó va ser, explica Bernad, el marquès de Mondéjar, Íñigo Cotoner de Martos. "Em fa un oferiment en el següent sentit: dos milions d'euros i, a part, totes les despeses que hi hagi hagut i que siguin del judici, pagats", relata Bernad. "Per tant, serien els dos milions i el que siguin, 300 o 400.000 euros", afegeix.

El SUP planta Fernández Díaz 
El Sindicat Unificat de Policia (SUP), enfrontat amb la gestió del ministre Jorge Fernández Díaz al capdavant d'Interior, ha anunciat que no assistirà als actes oficials del seu patró, que tenen lloc enguany a Àvila. Retreu a la Direcció General de la Policia manca de voluntat per acabar el que consideren un "vergonyós joc de medalles". 
El SUP assenyala que el ministre Fernández Díaz no ha firmat la resolució sobre les condecoracions i que la comissió de personal de la Policia Nacional espanyola "no pot facilitar cap dada". Esgrimint que "tot apunta a una altra presumible actuació arbitrària" per part del titular d'Interior en funcions, aquest sindicat diu no hi prendrà part. Destaca en el seu comunicat que no s'han respectat les organitzacions sindicals en el tràmit de les propostes de les condecoracions i que les famílies no poden preparar la seva assistència amb prou temps.
"Ja va sent hora d'emprendre una modificació d'aquesta normativa tan procliu a un ús indegut per ‘Afinitat’, o el compliment rigorós d'allò que estableix que, suposem, tampoc s'ha portat a la pràctica en aquesta ocasió", conclou el SUP.

Nepotisme i vergonya 
El principal sindicat policial al Regne d’Espanya ha denunciat reiteradament maniobres per afavorir el nepotisme, així com suposada arbitrarietat en els ascensos i "tergiversació" i "ús fraudulent" en la regulació de llocs de treball. N'han culpat el director general de la Policia espanyola, Ignació Cosidó, i el ministre Fernández Díaz mateix. Un dels casos més sagnants va ser el nomenament del director de La Razón, Paco Marhuenda, com a comissari honorari de la Policia Nacional espanyola. La decisió fou considerada un acte de nepotisme i una vergonya pel SUP, que es va querellar contra el ministre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada