dissabte, 14 de maig del 2016

Festa de Primavera: 16 anys del Casal independentista El Forn

Presentació del llibre Capitalismo canalla pel seu autor, César Rendueles, al Forn, el dissabte 28 de maig, al migdia 








TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 14/05/2016 
Girona (Gironès).-
César Rendueles, autor de Capitalismo Canalla
Dissabte 28 de maig al Casal independentista El Forn --plaça Sant Pere 5, de Girona--, a les 12:00h, presentació del llibre Capitalismo canalla, amb el seu autor, el filòsof nat a Girona César Rendueles.
Organitza: Memorial Tià Salellas.
A les 13:00h, concert de Keep! amb Vermut de l'Empordà. A les 14:00h, dinar popular (menú: arròs, botifarra, postres, pa i beguda, preu: 10 euros [8 euros socis, 5 euros  infants], reserva de tiquets al Casal o a [info@casalelforn.cat], menú vegetarià: s'ha de reservar abans del dimecres 25 de maig). A les16:00h, sobretaula musicada amb C.O.I. Els Montgrons.
El llibre Capitalismo Canalla (Seix Barral, Barcelona, 2015) és una mena de visita guiada per aquest “supermercat en ruïnes” que representa la societat actual. Una historia de terror de com el capitalisme se’ns posà a dins de nosaltres.  
César Rendueles (Girona, 1975) és un filòsof gironí. Tot i que va néixer a Girona, va créixer a Gijón i viu a Madrid. Doctorat en filosofia, va ser professor associat a la Universitat Carlos III de Madrid i professor convidat a la Universitat Nacional de Colòmbia i actualment és professor del Departament de Teoria Sociològica de la Universitat Complutense de Madrid. Va ser membre fundador del col·lectiu d'intervenció cultural Ladinamo, que editava la revista homònima. Entre 2003 i 2012 va ser coordinador cultural i director de projectes del Círculo de Bellas Artes. Traductor en diverses editorials, ha publicat dos reculls d'obres de Karl Marx i s'ha encarregat de l'edició d'assajos clàssics d'autors com Walter Benjamin, Karl Polanyi o Jeremy Bentham. El 2011 va comissariar l'exposició Walter Benjamin. Constelaciones. El 2013 publicà Sociofobia: El cambio político en la era de la utopía digital, on qüestiona, en primer lloc, el consens ideològic pel que fa a la capacitat de les tecnologies de la comunicació a induir dinàmiques socials positives. En segon lloc, fa una anàlisi de la societat capitalista com a sistema destructor dels lligams comunitaris i situa els ciutadans en el centre de la reivindicació política.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada