dilluns, 18 d’abril del 2016

El jutge vincula concessions públiques amb una comissió de Jordi Pujol Ferrusola

Jordi Pujol Ferrusola
El jutge De la Mata assenyala l'empresa Euroenergo i una adjudicació del Port de Tarragona
El ministre andorrà de finances va moure or des de Barcelona
Jordi Cinca, present als papers de Panamà, va transportar lingots procedents de la Costa d'Ivori cap al Principat d’Andorra
  

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 18/04/2016 
Bolvir (Baixa Cerdanya).-  

Llegim en EL TRIANGLE que basant-se en la documentació remesa per les autoritats andorranes, el magistrat instructor del cas Pujol a l'Audiència Nacional espanyola, José de la Mata, ha establert per primer cop una connexió directa entre una adjudicació pública relacionada amb la Generalitat pujolista i el cobrament d'una comissió per part de Jordi Pujol Ferrusola, fill primogènit de l'expresident.  
Es tracta d'una contraprestació pagada per l'adjudicació d'un parc d'emmagatzemament de combustible al Port de Tarragona el 1998, quan Lluís Badia, soci de Jordi Pujol Ferrusola i ex diputat i senador convergent, n'era el president.
L'empresa Euroenergo està assenyalada en aquest cas com presumpta pagadora de suborns -9 milions de pessetes- a canvi de la posterior obtenció de dues concessions.
La mateixa informació indica que el volum total d'aquesta comissió i el rastre de dues transferències més xifrades en 34 milions de pessetes, en les quals a més d'Euroenergo hi hauria involucrada FCC, encara estan sota investigació.
La UDEF ha remès al magistrat De la Mata l'informe que conté aquesta informació, on s'assenyala que Jordi Pujol Ferrusola va rebre 54.091 euros en el seu compte d'Andbank AN 848000 de part de l'empresari Igor Mozgovoy. Els investigadors policials troben "probable" que aquells 9 milions de pessetes pagats per Mozgovoy al Júnior tinguessin "com a única motivació" aconseguir que el fill gran de l'expresident Pujol influís en Badia perquè aquest decidís a favor d'Euroenergo. 
Els investigadors, en el mateix informe, apunten que aquests fets podrien formar part "d'un acord més ampli" amb el qual s'hauria lucrat Badia. En aquest sentit, recorden que el Júnior i Badia van fer negocis junts, com va ser el cas de l'operació de Puerto del Rosario, a l'Argentina. 

El ministre andorrà de finances va moure or des de Barcelona  
El ministre de Finances d'Andorra, Jordi Cinca
També EL TRIANGLE informa que el ministre andorrà de finances, Jordi Cinca, qui està situat actualment en l'epicentre de la polèmica al Principat d’Andorra perquè el seu nom apareix als papers de Panamà, va transportar personalment des de Barcelona cap a Andorra 11 lingots d'or que procedien de la Costa d'Ivori, segons documentació revelada per OKdiario.
Un certificat amb data d'expedició del 22 de setembre del 1998 en dona fe. N'és el responsable Manuel Terrén Parcerisas, qui era director general de la companyia Négoce Afrique-Côte d'Ivoire (NACI SA). 
En concret, va certificar que un representant d'aquesta empresa lliuraria a Cinca, identificat amb el número de passaport 8185 d'Andorra, "11 lingots d'or en brut" a Barcelona. L'actual ministre de finances andorrà consta com a encarregat de recollir-los en qualitat de representant del grup Orfund SA.
El Partit Socialdemòcrata andorrà ha demanat la dimissió de Cinca pels seus vincles amb la instrumental Mariette Holdings, creada pel bufet Mossack Fonseca, però Toni Martí, el cap de Govern d’Andorra, i el partit que encapçala, Demòcrates per Andorra, han manifestant el seu suport públic al ministre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada