dilluns, 18 d’abril del 2016

133) CRÒNICA CENT TRENTA-TRES DE LA CROADA DE L’ESPANYA NEGRA CONTRA LA GENT CATALANA

un Ple a Sant Martí Sarroca 
L'alcalde de Sant Martí Sarroca també es nega a seguir el requeriment de l'Audiència Nacional espanyola pel 9-N
L'alcalde de Sant Martí Sarroca, Toni Ventura (CUP), ha deixat clar el posicionament davant els requeriments de Madrid: "...nosaltres ens devem a la voluntat democràtica del poble, no podran judicialitzar la voluntat popular, assegura Ventura"
El Casal Tio Cuc d'Alacant denuncia la pintada de la placa dedicada a Miquel Grau. 
Socis del Casal Popular Tio Cuc d'Alacant van netejar la placa a Miquel Grau atacada pel grup de desconeguts
Rato nou protagonista dels Papers de Panamà.
L'exvicepresident del govern d'Aznar va evadir impostos durant tot el temps que va estar a l'Executiu del PP, a l'FMI i a Bankia

 
[Barcelona (República Catalana) 18/04/2016] 
L’AMIC DEL POBLE  

L'alcalde de Sant Martí Sarroca, Toni Ventura (CUP), ha explicat que no complirà amb el requeriment emès per l'Audiència Nacional espanyola, en què se li sol·licita que aporti tota la informació relativa al suport a la declaració de ruptura aprovada pel Parlament de Catalunya el 9-N. Els Mossos d'Esquadra, seguint les ordres del tribunal especial espanyol, es van presentar dimarts passat a la Casa de la Vila reclamant la documentació derivada de la moció en què la majoria de grups es van mostrar a favor del text cap al procés constituent de la futura República Catalana. Segons recull el digital [www.diaridevilanova.cat] Ventura ha manifestat que no pensa complir amb la petició del tribunal especial espanyol i que tota la documentació requerida és pública, excepte l'informe jurídic de la secretaria que, afirma, no va existir: "...nosaltres ens devem a la voluntat democràtica del poble, no podran judicialitzar la voluntat popular".  

El Casal Tio Cuc d'Alacant denuncia la pintada de la placa dedicada a Miquel Grau 
El Casal Tio Cuc d'Alacant denuncia la pintada de la placa dedicada a Miquel Grau
La nit del passat divendres 15 d'abril uns desconeguts van atacar la memòria de Miquel Grau, pintant la placa que l'Ajuntament va col·locar a la plaça dels Cavalls l'octubre passat.
Membres del Casal Popular Tio Cuc d'Alacant van netejar la placa empastifada pel grup de desconeguts que, amb tota probabilitat, pertanyen a algun grup espanyolista i ultra.
El Casal ha denunciat aquest fet publicant la notícia a les xarxes socials: "Els feixistes assassinaren Miquel grau en 1977, i volen tornar-lo a assassinar en 2016, en forma de silenci i oblit, quan no de noves agressions a la seua memòria. Feixisme mai més! Miquel Grau: 39 anys sense nosaltres, 39 anys amb nosaltres. Justícia, memòria, veritat". Fa pocs mesos, a finals de desembre passat, un grup de seguidors de la Falange Espanyola van cobrir amb nombrosos adhesius el monòlit en memòria de Miquel Grau instal·lat a la plaça dels Estels.  

Rato nou protagonista dels Papers de Panamà  
Rodrigo Rato, vicepresident del Govern espanyol i ministre d'Economia de l'Executiu de José Maria Aznar, torna a estar d'actualitat a l'haver aparegut el seu nom en els Papers de Panamà. Segons publica El Confidencial, Rato va fer servir el despatx de Mossack Fonseca de Panamà per liquidar dues societats 'offshore' amb les que havia estat operant durant vint anys i amb les que va evitar pagar impostos a l'Estat espanyol. Rato va tancar les societats Red Rose Financial Enterprises i Westcastle Corporation després de treure 3,6 ME que hi tenia amagats. Després de treure els diners, Rato va liquidar les societats per evitar que fossin localitzades per l'Agència tributaria. L'operació la va fer abans que a l'abril de 2015 l'Agència tributaria descobrís que amagava patrimoni a l'estranger, fet que finalment el va portar davant els tribunals. Es dóna el cas que la societat Westcatle Corporation va ser creada per Rato el 1993, tres anys abans de ser nomenat ministre d'Economia i Hisenda del Govern d'Aznar, i va estar operativa durant tot el seu pas per l'Executiu, el seu mandat al Fons Monetari Internacional (FMI) i la seva estada a Bankia. Les operacions de Rato amb Mossack Fonseca les va fer a través del bufet de Gibraltar, Finsbury Trust & Corporate Services, que era l'encarregat de gestionar el patrimoni que Rato tenia fora d'Espanya. L'exvicepresident del PP està sent investigat per blanqueig de capitals, corrupció entre particulars, delicte contra la Hisenda Pública i administració deslleial.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada