dilluns, 4 d’abril del 2016

122) CRÒNICA CENT VINT-I-DUES DE LA CROADA DE L’ESPANYA NEGRA CONTRA LA GENT CATALANA

Amical Mathausen i SOS Racisme, al punt de mira de Societat Civil Catalana. 
L'entitat espanyolista denuncia 5 entitats i 19 eurodiputats per 'malmetre el seu honor' i els reclama 25.000 euros. 
Azúa titlla Catalunya de lloc “prefeixista”. 
L'acadèmic torna a carregar contra Catalunya, mentre es demana la seva sortida de la RAE per masclista. 
La germana de Juan Carlos va tenir una empresa opaca a Panamà el temps exacte que ell va ser rei. 
Es va crear quan es va morir Franco i es va dissoldre el dia de l'abdicació de Juan Carlos. 

[Barcelona (República Catalana) 04/04/2016] 
L’AMIC DEL POBLE  

Societat Civil Catalana (SCC) ha denunciat 19 eurodiputats i 5 entitats "per haver promogut un manifest en què reclamaven a l'Eurocambra que li retirés el Premi Ciutadà Europeu 2014". L'entitat espanyolista assegura que "l'apologia del franquisme i del nazisme són incompatibles amb valors de la Carta de drets fonamentals de la Unió Europea".
La Comissió de la Dignitat, Amical de Mathausen i altres camps, SOS Racisme, Fundació Congrés de Cultura Catalana i Fundació Catalunya Fons són les entitats a qui SCC reclama 25.000 euros amb l'argument que "el manifest malmet il·legítimament l'honor de SCC". Un total de 19 eurodiputats també consten a la demanda de l'entitat espanyolista, entre ells Josep-Maria Terricabras (ERC), Ernest Maragall (MES), Ramon Tremosa (CDC) i Jordi Sebastià (Compromís), entre d'altres.  

Azúa titlla Catalunya de lloc “prefeixista” 
Félix de Azúa, acadèmic de la Real Académia Española (RAE) ha tornat demostrar com el tarannà de l'Espanya més casposa es troba instal·lada a les institucions. Azúa en una entrevista a Vozpopuli, ha sentenciat: "En alguns llocs prefeixistes com Catalunya, s'ensenya l'esperit nacional i a odiar l'enemic".
L'acadèmic ja va criticar el sistema educatiu català fa pocs dies. La incontinència verbal de Félix de Azúa, acadèmic de la RAE, no té aturador. En aquest cas, en una nova entrevista, ha dit textualment "Els nens petits no aprenen res a l'escola o els instituts. Aprenen ideologia, sobretot en alguns llocs prefeixistes com Catalunya, on se'ls ensenya l'esperit nacional i a odiar l'enemic."
L'escriptor, nascut a Barcelona, va ser protagonista fa dues setmanes d'unes polèmiques declaracions en què assegurava que "l'educació a Catalunya està en mans de talibans. Consisteix a ensenyar odi a Espanya i a allò que és espanyol".  

Les peixateres i Colau 
També hi ha hagut paraules, un altre cop, per a l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. Després d'afirmar que hauria d'estar venent peix, en aquesta entrevista no només s'ha reafirmat sinó que ha explicat que qui ha humiliat les peixateres ha estat Colau: "les peixateres deuen semblar-li una cosa espantosa, perquè li ha dolgut molt". Finalment ha sentenciat "què entendrà per misogínia una dona que quasi no té estudis?". 
El digital infolibre ha impulsat una petició a change.org que ja té  prop de 43.000 signatures dirigida a la RAE a qui demanen exigeixi la dimissió de Félix de Azúa "per les seves declaracions masclistes contra Colau", per haver assegurat a la revista Tiempo que Colau hauria d’estar “venent peix” . 

La germana de Juan Carlos va tenir una empresa opaca a Panamà el temps exacte que ell va ser rei  
Als papers filtrats ahir per ICIJ, hi apareixen sovint familiars de presidents o reis, que fan negocis en paradisos fiscals. És el cas de la família reial espanyola, mitjançant la tia del rei actual. S’ha documentat que l’agost del 1974, Pilar de Borbó va esdevenir presidenta i administradora d’una societat panamenca, anomenada Delantera Financiera SA. Els documents filtrats de Mossack Fonseca assenyalen que en la mateixa data el seu marit, Luis Gómez-Acebo, també va assumir el paper de secretari-tresorer i administrador de la societat, constituïda originalment el maig del 1969. Des del març del 1993, cap d’ells no va tornar a aparèixer com a administrador.
Des d’aquell any, l’intermediari del beneficiari anònim de la societat és el bufet d’advocats madrileny Gómez-Acebo & Pombo, fundat per Ignacio Gómez-Acebo, cunyat de Pilar de Borbó. Abans el representant societari n’havia estat el londinenc Timothy Lloyd. El 1993, Lloyd va indicar que Pilar de Borbó era la propietària de Delantera Financiera SA. El fill de Pilar de Borbó, Bruno Alejandro Gómez-Acebo Borbó, es va convertir en administrador i tresorer de l’empresa des del juliol del 2006 fins que es va dissoldre, el juny del 2014, justament quan Juan Carlos va abdicar. 
Crida l’atenció que la cronologia de l’empresa coincideixi del tot amb el regnat de Juan Carlos. Es va constituir quan Juan Carlos va assumir provisionalment el càrrec de cap de l’estat, pocs dies abans de la mort de Franco, i es va dissoldre immediatament després de l’abdicació en favor del seu fill Felipe. De fet, la reunió en què es fa oficial la dissolució es duu a terme només una hora i mitja abans de l’abdicació de Juan Carlos.
L’opacitat d’aquesta empresa és tan gran que l’any 1993 els principals càrrecs van deixar de ser coneguts amb nom i cognoms i van passar a ser anomenats X, Y i Z. Quan l’empresa va ser creada a Panamà, en aquest país era vigent el secret bancari i els bancs eren a la llista de paradisos fiscals.
Dels papers filtrats, no es dedueix quants diners tenia l’empresa ni quines activitats feia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada