dimecres, 16 de març del 2016

Dissabte 19 de març: Diada internacional contra el racisme

Manifestació a Perpinyà a les 11 del matí des de la plaça Victòria (el Castellet) 

  
TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 16/03/2016 
Perpinyà (Rosselló).- 

En el marc de la Diada internacional contra el racisme a Perpinyà també hi haurà una manifestació aquest proper dissabte, 19 de març, a les 11 del matí. En la crida unitària es diu que a partir dels atemptats sagnants del 13 de novembre a París la situació s’ha degradat considerablement.  En resposta a la ideologia obscurantista dels terroristes, l’executiu Hollande-Valls a multiplicat les mesures seguritaries, que provoquen una suspicàcia generalitzada, un replegament de la societat, la por de l’altre. Aquest clima contribueix a legitimar les tesis xenòfobes i racistes de l’extrema dreta que reforcen el Front Nacional en la seva política nauseabunda, divideix els treballadors i la gent en funció del seu origen o de la seva religió i converteix els immigrants les seves criatures en responsables dels mals que pateix el país.
França promet «acollir» 30.000 refugiats en dos anys alhora que hi ha centenars de milers d’aquests que es troben a les fronteres d’Europa després d’haver-se jugat la vida per arribar a elles. Al mateix temps, Europa tracta de manera vergonyosa i inadmissible els milers de migrants que s’apilonen a Calais. En fi, la reforma del codi estrangeria, de juliol de 2015 tendeix sobretot a accelerar els procediments d’expulsió i exacerba l’obsessió de control. 
Les organitzacions signants d’aquesta crida reivindiquen la seva voluntat de viure junts i  manifesten la seva exigència d’igualtat de drets i de justícia social. Fan una crida a la gent que està d’acord amb aquestes posicions a participar en la manifestació que començarà al peu del Castellet, a la plaça Victòria de Perpinyà, a les 11 del matí del dissabte 19 de març. Per exigir la fi de l’estat d’urgència i la supressió de la pèrdua de nacionalitat; la retirada de les lleis seguritaries; la fi dels controls per la manera de ser; el tancament dels centres de retenció i que hi hagi llibertat de circulació; la regularització de la gent sense papers i la igualtat de drets per tots els éssers humans.

Mira també: 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada