dissabte, 13 de febrer del 2016

Engeguen la campanya contra el gasoducte MIDCAT fins a Figueres

La UE destinará prop de 1,5 milions al gasoducte Midcat a Catalunya 
L’oposició va oferir ahir a Can Met una conferència per informar sobre el projecte, que travessarà la comarca de l’Alt Empordà. 
Alguns d’aquests projectes van més enllà de les pròpies fronteres, com el Corredor de Gas del Sud, que vol portar gas des de l'Azerbaidjan fins a Itàlia, i tenen greus conseqüències socials en els països d’origen. 



TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 13/02/2016 
Figueres (Alt Empordà).- 

Encara no està clar quin traçat exacte tindrà però les entitats IAEDEN i Naturalistes de Girona ja s’hi han mostrat en contra. Es tracta del MIDCAT, el projecte de gasoducte que ha de connectar la península Ibèrica amb l’hexàgon francès i el nord d’Europa tot travessant la comarca de l’Alt Empordà, ja molt agredida per les gran infraestructures del sistema hegemònic, com ara l’autopista, el TAV i la MAT. Per això, ahir es va donar el tret de sortida a la campanya d’oposició al MIDCAT, amb una conferència a Can Met de Figueres (Alt Empordà) per explicar les conseqüències que ha tingut el primer tram fet a la comarca del Vallès així com les similituds amb la MAT o els possibles interessos geopolítics que hi ha al darrere.  
Però aquesta no serà l’única activitat opositora. Dilluns s’inaugura una exposició reivindicativa al local del Consell Comarcal, que també es portarà a la ciutat de Girona, i ja s’han enviat cartes als ajuntaments de l’entorn del possible traçat del MIDCAT perquè els avisin si comença la tramitació del macroprojecte.
Aquest macroprojecte es va iniciar l’any 2007. Al 2011 es va construir el primer tram amb «una agressió molt greu als espais naturals del Vallès, afectant especialment boscos i rius de la zona, amb «milers d’arbres tallats i el sotabosc arrasat en una franja entre 30 i 40 metres d’amplada». L’actuació, però, es va aturar a Hostalric (Baix Montseny, la Selva) i el passat novembre la Unió Europea va aprovar-lo com a projecte d’interès comunitari.  
«Alguns d’aquests projectes van més enllà de les pròpies fronteres, com el Corredor de Gas del Sud, que vol portar gas des de l'Azerbaidjan fins a Itàlia, i tenen greus conseqüències socials en els països d’origen», expliquen. Per això, des de l’IAEDEN es diu que no es quedaran amb els braços plegats i que, a banda de la campanya informativa, ja han començat a enviar missives als municipis que «creiem» que estaran afectats. «Suposem que seguirà el corredor d’infraestructures i els hem demanat que si els comuniquen qualsevol tràmit ens ho facin saber per actuar», s’afirma.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada