dimarts, 2 de febrer del 2016

El TSJC anul·la el planejament d'una urbanització construïda en sòl rústic a Camallera

Imatge del 2010 de la urbanització del sector Sud Lluena, quan part dels veïns van dur el cas al jutjat
El TSJC ha declarat il·legals el tràmits urbanístics del sector Sud Lluena. 
Fou aprovat el 6 d’octubre de 2008 pel govern municipal d’una candidatura de marca blanca d’ICV.  
L’antiga dirigent d’ICV Eulàlia Vintró va ser la patrocinadora d’aquesta candidatura.


TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 02/02/2016 
Saus i Camallera (Alt Empordà).-  

Llegim en la premsa convencional que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha anul·lat els tràmits urbanístics que es van dur a terme durant el 2006 per tirar endavant la urbanització i la reparcel·lació del sector Sud Lluena, al nucli de Camallera (Saus, Camallera i Llampaies, Alt Empordà) . L'alt tribunal, en una sentència del 18 de desembre de 2015, ha estimat el recurs presentat per un grup de 25 veïns que van anar al TSJC després de veure com les instàncies a les quals havien assistit no els donaven la raó. Per això ha anul·lat el pla parcial urbanístic del sector i també la modificació de les normes subsidiàries del municipi. Aquests veïns van decidir alçar la veu el 2008 contra l'Ajuntament --quan era alcalde per GI-EPM-E Francesc Ventalló i Armengol (2003-2011)-- i contra la junta de compensació ja que no estaven d'acord amb la parcel·lació que s'estava fent del sector Sud Lluena, on tenen terrenys. Reclamaven proporcionalitat entre els terrenys de què son propietaris, l'edificabilitat que els corresponia i el que havien de pagar de despeses d'urbanització, com per exemple per les voreres o per fer els serveis bàsics.
El 2010 van recórrer al jutjat contenciós número 3 de Girona, que el 2012 va desestimar integralment la petició dels veïns. Ara, però, el TSJC els ha donat la raó. I el procediment s'haurà de començar de nou. L'advocat dels propietaris, Joaquim Oliva, destaca que aquesta sentència “és ferma i no admet recursos” i que “no nomes anul·la el que van impugnar els veïns, sinó tot”. Per tant, “s'ha de començar de zero”, recorda. També confia en “la bona predisposició” ara tant de la junta de compensació com de l'Ajuntament.
L'alcalde actual del municipi de Saus, Camallera i Llampaies, Esteve Gironès, diu que van rebre la sentència la setmana passada. Recalca que aquesta és una situació heretada d'un consistori anterior, però avança que ja ha demanat reunir-se amb els advocats de l'Ajuntament per veure quins passos cal seguir ara. “Això no té res a veure amb la gestió de l'Ajuntament actual, hem de determinar què va fallar”, assegura Gironès.  

Govern municipal d’una candidatura de marca blanca d’ICV 
L’alcalde Francesc Ventalló i l’equip de govern municipal de Ventalló quan el 6 d’octubre de 2008 s’aprovà definitivament el projecte de reparcel·lació del sector Pla parcial urbanístic Sector Lluena corresponien a l’Entesa pel Progrés Municipal (EPM), marca blanca d’ICV creada el 1999, ja que es defineix federada amb ICV i que aglutina candidatures municipalistes. EPM es proclama com “esquerra alternativa ecològica transformadora solidària nacional catalana”.  
L’antiga dirigent d’ICV Eulàlia Vintró i Castells l’any 2003 va ser la patrocinadora d’aquesta candidatura d’EPM, amb Francesc Ventalló, ja que aquesta antiga diputada es trobava vinculada a Camallera en relació a una segona residència.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada