dimarts, 2 de febrer del 2016

Declaren al Jutjat de Ripoll els responsables del Museu de la Retirada acusats per la Guàrdia Civil


Es tracta d’armes de museu i explosius desactivats que van ser requisats per la Guàrdia Civil. 
El valor històric i patrimonial de la Retirada de febrer de 1939 no es tingut en compte per la Comandància de la Guàrdia Civil de Girona mentre l’Ajuntament de Camprodon defensa el museu. 


TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 02/02/2016 
Ripoll/Camprodon (Ripollès).- 
Requisa estatal del patrimoni de la Retirada de 1939
Segons l’Agència Catalana de Notícies els responsables del Museu de la Retirada de Camprodon (Ripollès) han assegurat que van acumular unes 200 armes i més de 300 quilos d'explosius per afany col·leccionista, sense ser conscients que estaven cometent un delicte. Els dos homes, a qui la Guàrdia Civil va detenir a finals de novembre han passat a disposició del Jutjat d'instrucció 1 de Ripoll aquest dimarts.

La jutgessa els ha deixat en llibertat, investigats per tinença i dipòsit d'armes de museu i explosius desactivats. Els responsables del Museu de la Retirada han declarat que mai van comercialitzar amb les armes i que no sabien si funcionaven perquè no les van provar. A més, afegeixen que els explosius estaven desactivats i no hi havia risc de deflagració.  

El valor històric i patrimonial de la Retirada de febrer de 1939 no es tingut en compte per la Comandància de la Guàrdia Civil de Girona mentre l’Ajuntament de Camprodon defensa el Museu de la Retirada i el seu contingut, requisat i criminalitzat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada