divendres, 19 de febrer del 2016

93) CRÒNICA NORANTA TRES DE LA CROADA DE L’ESPANYA NEGRA CONTRA LA GENT CATALANA

Inquisitorial judici per intentar fer tancar una capella vaticanista en una universitat pública, la Complutense de Madrid. 
La fiscal demana un any de presó contra Rita Maestre. 
Bateria de recursos del Govern espanyol al Tribunal Constitucional. 
L’Estat ara porta al TC la llei catalana de professions de l’esport. 
Insults i sortides de to demostren la frustració que viu el PP.
El Partit Populars no travessa un dels seus millors moments i focalitza les seves ires amb Podem quan no ataca la gent catalana
El Congrés de Diputats espanyol obre la porta a un sindicat falangista
Tindrà accés als espais i als recursos de la cambra. 

 
[Barcelona (República Catalana) 19/02/2016] 
L’AMIC DEL POBLE  

Segons l’agència EFE la portaveu de l'Ajuntament de Madrid, Rita Maestre, va demanar «disculpes» si algú es va sentir ofès per l'acte en el qual es va manifestar amb el tors nu a la capella de la Universitat Complutense el 2011, ja que la seva intenció no era atemptar contra els sentiments religiosos. Rita Maestre va comentar que els fets dels quals se l'acusa van ser «cinc minuts fa cinc anys» quan era estudiant de la Facultat de Ciències Polítiques i que fins i tot l'arquebisbe de Madrid, Carlos Osoro, ja l'ha perdonat. El Jutjat Penal número 6 de Madrid va celebrar el judici contra Rita Maestre (Ahora Madrid) com a presumpta autora de l'esmentat delicte contra els sentiments religiosos, pel qual la fiscal va demanar que se la condemni a un any de presó, igual que per a Hèctor Meleiro, que estava inclòs a la llista de Podem a la Comunitat de Madrid, acusat pels mateixos fets. Maestre va manifestar que va ser una protesta pacífica en què es va treure la samarreta i es va quedar en sostenidor en veure que ho feien altres companyes, però va explicar que «el tors nu no ha de ser una cosa ofensiva», i va dir que no va tocar cap objecte de l'altar. 

L’Estat ara porta al TC la llei catalana de professions de l’esport 
El Govern espanyol en funcions no només envia al Tribunal Constitucional tots els passos que el Parlament de Catalunya està fent per a la desconnexió amb l’Estat, sinó que segons ha anunciat avui la seva vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaría, també farà un recurs d’inconstitucionalitat a la llei catalana de l’exercici de les professions de l’esport. Tot indica que Mariano Rajoy no repetirà com a president del Govern en una nova legislatura, però abans de marxar, vol acabar fent honor al seu mandat: nul diàleg i judicialització extrema de la política per intentar solucionar els problemes, tot i que de manera infructuosa amb l’independentisme català.
"Excés competencial" de la Generalitat de Catalunya
Sáenz de Santamaría ha explicat que la llei catalana vulnera la llei espanyola d’unitat de mercat i també potser contravé compromisos de l’Estat amb la Unió Europea. La número 2 de Rajoy diu que es tracta d’un “excés competencial, perquè una comunitat autònoma no pot fer unilateralment convenis i acords internacionals” amb estats membres de la UE o altres actors de la comunitat internacional. 

Insults i sortides de to demostren la frustració que viu el PP 
El PP no travessa, ni de bon tros, un dels seus millors moments d'ençà que Manuel Fraga va maquillar l'Alianza Popular, un partit franquista, ja passada la transició. Una plantofada a les últimes eleccions espanyoles, casos de corrupció a tort i a dret, possibilitat de perdre el Govern del Regne, bufetades per substituir Rajoy... ara mateix el PP és com un vaixell a la deriva. I això ho demostren els seus membres que han protagonitzat durant els dos últims dies tres sortides de to antològiques.
El regidor del PP a l'Ajuntament de Madrid. Borja Fanjul, va acusar ahir a l'equip de govern de Manuela Carmena (Ahora Madrid) de donar empara a "terroristes" i va acabar afirmant que preferia "tenir un company que hagi robat a un que posi bombes" titllat algun membre de Podem de terrorista. La resposta d'un regidor interrumpent-lo va ser: "doncs està vostè d'enhorabona perquè al seu partit n'hi ha molts!".  

Al carrer, per pegar-s’hi 
La bancada del PP a l'Assemblea de la Comunitat de Madrid no ha rebut bé la bateria de preguntes sobre la contractació de l'administració regional amb empreses vinculades a la trama Púnica. "Digues-m'ho al carrer si tens collons" ha contestat un diputat del PP, Jesús Fermosel, a una pregunta del diputat de Podem, Hugo Martínez Abarca. La pregunta, dirigida al Govern autonòmic, volia saber com valora la Conselleria d'Economia "que l'empresa Cofely hagi seguit contractant amb la Comunitat de Madrid amb l'actual Govern". El mateix Hugo Martínez ha explicat vía twitter que després d'aquest exabrupte "La presidenta, por supuesto, me ha reñido a mí". 

"¡Arriba España!"
"¿¿¿¿A dónde vamos a llegar????" exactament amb tots aquests símbols d'interrogació s'exalta l'actual regidor del PP de la Torre d'Esteban Hambrán i ex regidor de l'Ajuntament de Toledo, Javier Alonso, al seu compte de Facebook. Seguidament s'ha preguntat "están seguros en España los curas y las monjas? ¿nos van a expropiar nuestras casas que estamos pagando?" Seguidament ha afegit: "Podemos empieza con consignas rancias que huelen al 36, como el 'no pasaran'. Pablo, que sepas que nosotros si vamos a pasar porqué no toleramos las injusticias ni de unos ni de otros y menos las de un iluminado como tu." Alonso acaba el seu text amb un "¡Arriba España!".  

El Congrés de Diputats obre la porta a un sindicat falangista 
El butlletí del Congrés de Diputats espanyol ha publicat una resolució per la qual acredita al sindicat Trabajadores Nacional-Sindicalistas (TNS) per poder treballar en les instal·lacions i amb els recursos de la cambra. TNS és un sindicat falangista que va ser fundat el 18 de juliol de 2003 en homenatge a l’alçament militar franquista del 1936 a l’Estat espanyol. De fet, TNS comparteix la seu amb la Falange. L’entrada del sindicat falangista al Congrés de Diputats es produeix a iniciativa d’un treballador de la cambra d’ideologia feixista i que va formar part de les llistes de Falange el 2011 a les eleccions autonòmiques de Madrid. El treballador havia demanat de poder ser el delegat sindicat de TNS al Congrés de Diputats i la secretaria general de la cambra ho ha autoritzat. Aquesta decisió de la secretaria general tan sols la pot revocar la mesa del congrés presidida per Patxi López.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada