dilluns, 1 de febrer del 2016

78) SETANTA VUITENA CRÒNICA DE LA CROADA DE L’ESPANYA NEGRA CONTRA LA GENT CATALANA

La diputada de la CUP, Mireia Boya
La CUP adverteix a JxSí que no està garantit el seu suport als pressupostos.  
Es demana il·legalitzar el PP per ser una “organització criminal”. 
Un senador de Compromís denuncia que els populars es dedicaven a "robar als contribuents".



[Barcelona (República Catalana) 01/02/2016] 

Segons les agències la Candidatura d'Unitat Popular-Crida Constituent (CUP-CC) només votarà a favor d'uns pressupostos de la Generalitat que impulsin el pla de xoc social pactat amb Junts pel Sí, segons va dir ahir la presidenta del seu grup parlamentari, Mireia Boya. En una entrevista amb TV3, va assegurar que l'esquerra independentista només mirarà amb "bons ulls" els pressupostos del govern català "si inclouen partides ambicioses que impulsin aquest pla de xoc social".
Tant el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, com el seu predecessor en el càrrec, Artur Mas, es van referir ahir a la possibilitat que la CUP-CC no voti els pressupostos de la Generalitat. Puigdemont va dir que no treballa "amb una pròrroga", perquè "seria abandonar abans d'hora". Mas va remarcar que la CUP no pot unir els seus vots al PP, Ciutadans ni amb el PSC en contra dels pressupostos del Govern, en funció de l'acord parlamentari, i que són la garantia per aplicar les inversions socials que s'exigeixen d'una altra banda. 
Les presidenta parlamentària de la CUP-CC va puntualitzar que els acords de legislatura del seu partit amb Jxsí suposen un suport a la ruptura amb l'Estat espanyol, el procés constituent i un pla social de xoc. Mireia Boya va indicar que la CUP-CC vol uns pressupostos expansius tant pel que fa a la despesa com als ingressos. "Fa falta ampliar ingressos, i una manera de fer-ho és recuperar l'impost de successions que grava qui té les propietats més grans i, per tant, els més rics", va afirmar Boya.  La diputada aranesa de la CUP-CC va finalitzar apostant perquè la relació que puguin tenir el Principat de Catalunya i la Val d'Aran en una futura constitució catalana es decideixi "entre tots dos territoris en igualtat de condicions". 

De l’antic estat sobirà emporità  al Cantó d’Empúries
Comtat d’Empúries
En el sentit de l’occitana Val d’Aran cal recordar que l’antic comtat d’Empúries i Peralada (des de Torroella de Montgrí i Ullastret fins a Cervera i Banyuls de la Marenda i de Bàscara a Sant Pere Pesador, sense Figueres --comtat de Besalú- i la Bisbal d’Empordà --comtat de Girona--) era un estat emporità sobirà des de la seva ruptura amb l’imperi franc fins a principis del segle XV. Existeix  un moviment sobiranista emporità de caire socialista llibertari que defensa el Cantó d’Empúries (antic comtat d’Empúries i Peralada) dins de la confederació dels Països Catalans lliures i independents. En aquest sentit, provisionalment i una vegada proclamat el Cantó d’Empúries (amb Butlletí Oficial de l’Estat emporità i tot) podria mantenir un lligam constitucional federalista amb la República Catalana, amb un règim igual al futur de la Val d’Aran, encara que aquesta comarca del Pirineu, una vegada creada la República Occitània independent s’hauria de separar de Catalunya i confederar-se amb l’Estat occità. Quan sigui possible la creació de la Confederació mediterrània pirinenca dels Països Catalans, Aragó, Occitània i Múrcia, aleshores la Val d’Aran tindria un paper significatiu en la futura República Socialista Confederal del Pirineu Oriental i la Mediterrània Occidental europea.  

Es demana il·legalitzar el PP per ser una “organització criminal” 
Carles Mulet
L’explosió de l’últim escàndol de corrupció del PP al País Valencià ha portat el senador de Compromís Carles Mulet a reclamar a la Fiscalia General de l’Estat que comenci el procediment d’il·legalització del Partit Popular per “organització il·legal”. La trama que envolta Alfonso Rus ha provocat ja desenes de detencions, i de les cares visibles de la formació al País Valencià.  El senador de Compromís ha anat als tribunals dient que l’abundància de casos de corrupció del Partit Popular al territori valencià demostra que “bona part [dels càrrecs del PP] es dedicaven a robar els contribuents”. No dubta que hi hagi més casos, tot i que no apareixen perquè “ho han pogut fer de manera més professional o perquè no s’ha trobat el fil del qual estirar per descobrir un nou femer”. Mulet vol aplicar la Llei de Partits per dissoldre el PP per la mateixa via que es va fer amb Batasuna o amb el Partit Comunista de les Terres Basques.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada