divendres, 22 de gener del 2016

Un militant ecologista interrogat pels gendarmes pel ‘segrest de les cadires’ d’una agència bancària de Perpinyà

Jacques Torreilles, militant ecologista no violent, que va participar en aquesta acció simbòlica contra el canvi climàtic, el passat mes de novembre, va ser interrogat pels gendarmes ahir al matí  

 
TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 22/01/2016 
Perpinyà/Sant Llorenç de la Salanca (Rosselló).- 

Una cinquantena de militants ecologistes es van concentrar ahir dijous al mat, per donar el seu suport a Jacques Torreilles, un militant ecologista i de la protesta no violenta que viu a Sant Hipòlit (Rosselló), que havia sigut convocat per la gendarmeria de Sant Llorenç de la Salanca (Rosselló), per interrogar-lo sobre l’acció simbòlica duta a terme el passat mes de novembre a Perpinyà.
Cal recordar que llavors una vintena d’ecologistes, militants del Moviment Acció No Violenta COP 21, havien dut a terme una acció per lluitar contra el canvi climàtic, agafant cadires i butaques d’una agència bancària, amb el lema: ‘Li tornarem les cadires seues, quan utilitzi els seus diners per lluitar contra el reescalfament climàtic’.
Jacques Torreilles té 60 anys i es declara ecologista d’esquerres, activista antiglobalització i llibertari. Va ser la seua furgoneta la que va agafar les cadires a l’agencia BNP Paribes del barri de Molí de Vent, a Perpinyà, per portar-les a París. Sembla ser que el director del banc havia apuntat la matricula de la furgoneta.
L’activista ecologista no violent es va negar a declarar: “No he declarat res, només he donat la meua identitat. He acceptat que hem prenguin les empremtes meues però no el meu ADN. Denuncio aquesta criminalització de la militància. Era una acció legítima, ciutadana. Espero que seré convocat davant el jutge, ja que hi ha jurisprudències amb els segadors d’OGM (faucheurs d’OGM). A vegades les decisions judicials han demostrat que eren ells els qui tenien la raó”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada