dimarts, 19 de gener del 2016

67) CRÒNICA SEIXANTA SET DE LA CROADA DE L’ESPANYA NEGRA CONTRA LA GENT CATALANA

Carles Castellanos, el líder suprem de Poble Lliure
Poble Lliure contra els sectors més a l’esquerra de la CUP-CC.   
Bastir un moviment socialista llibertari d’emancipació obrera i nacional. 
Societat Civil Catalana convoca una concentració el 31 de gener contra l’autodeterminació catalana. 
El Govern de la Generalitat mantindrà l’acusació contra els imputats de Can Vies. 
Neus Munté argumenta la decisió en què al procés hi podria haver hagut lesió dels empleats públics i del patrimoni públic.  



[Barcelona (República Catalana) 19/01/2016]   
L’AMIC DEL POBLE  

Segueix l’ofensiva del partit Poble Lliure contra els sectors més a l’esquerra de la CUP-CC. Així, ahir al diari convergent El Punt Avui el líder suprem de Poble Lliure, Carles Castelanos, publicava un article d’opinió on es carregava les formacions trotskistes Lluita Internacionalista i En Lluita i Corrent Roig: “amb una política d'aliances al si del GAP (Grup d'Acció Parlamentària) que una part molt important de la militància de la CUP ha posat en discussió a partir del coneixement del pes determinant de petits grups d'inspiració no independentista en preses de decisió transcendentals”. 

Un moviment socialista llibertari d’emancipació obrera i nacional 
L’acord entre Junts pel Sí i la CUP-CC serveix per prolongar, en nom del full de ruta del ‘procés’ i, el domini de CDC a la política catalana i deixa a la CUP-CC, que ha quedat atrapada en el marc estratègic del ‘procés’, en una posició molt incòmoda on tindrà dificultats per a mantenir un perfil propi. Tot i ser una força en crisi quasi terminal, assetjada per problemes de credibilitat i escàndols de corrupció, una vegada més, CDC aconsegueix una altra pròrroga per a seguir governant i per intentar-se refundar i donar llum a un nou partit que pugui aspirar a guanyar les properes eleccions catalanes, ja sigui amb  Carles Puigdemont o amb Artur Mas.
Artur Mas ha hagut de fer un pas al costat i, en termes simbòlics, aquest fet té importància, vist l’enrocament que Mas havia mostrat des del 27-S. Ho ha hagut de fer perquè era conscient que, un cop ERC s’inclinava per no reeditar Junts pel Sí, corria el risc real de perdre unes eleccions el 6 de març. Però la decisió de Mas no significa el final de la seva trajectòria política, sinó que es considera eximit del seu compromís de no tornar-se a presentar en 18 mesos. La retirada temporal de Mas no converteix aquest acord en una victòria ni política ni simbòlica, no el debilita políticament de forma decisiva, i no obre cap crisi de lideratge dins de CDC. 
La pressió política i mediàtica exercida contra la CUP-CC els darrers mesos i setmanes, i que encara continua el dia d’avui amb campanyes contra la formació per part d’Unió i del programa d’en Cuní a la 8 o amb la pressió de l’ANC i Poble Lliure contra els sectors més a l’esquera de la CUP-CC, és del tot inacceptable. Les crítiques a l’assemblearisme de la CUP-CC que s’han fent insistentment tenen un caràcter marcadament reaccionari i denoten una concepció autoritària i restringida de la democràcia. Entre els atacs rebuts per part de membres de la CUP-CC, resulten particularment lamentables els insults masclistes que han patit moltes de les seves portaveus. Aquest episodi, per altra banda, revela un problema de fons de masclisme persistent en la cultura política i en la societat catalana (i espanyola), on dones de tots els colors polítics han rebut desqualificatius pel fet de ser dones.
El desenllaç de les negociacions de la investidura crea la necessitat de bastir un projecte polític i social revolucionari de ruptura a Catalunya que pugui aspirar a ser una força transformadora i que tingui un full de ruta estratègic del tot independent de la dreta catalana i dirigit per les assemblees i consells de la classe obrera i les capes populars del país en un marc internacional de lluita de classes. Aquest és el rol futur del món llibertari català, que haurà de ser capaç de traduir en força organitzada àmplia, amb implantació territorial i social, i presència al carrer pròpia d’un moviment socialista llibertari d’emancipació obrera i nacional. Cal un nou instrument polític a Catalunya que pugui liderar una ofensiva llibertària d’alliberament social i nacional al mateix temps, i minoritzant a Convergència fins a la seva dissolució amb la fi de l’hegemonia burgesa en aquest territori del Nord-est de la península Ibèrica. Així, davant la conformació del nou govern de la Generalitat de Catalunya cal fer créixer la mobilització i la pressió social per intentant desbordar els límits del procés constituent català, tot oposar-se a tot intent d’utilitzar el procés de ruptura amb l’Estat espanyol per a imposar un procés constituent des de dalt que, de facto, serveixi per edificar un nou país amb criteris neoliberals, com podria ser el cas d’una futura hisenda catalana seguint el model desenvolupat per Price Waterhouse Coopers i altres consultories presentat per Artur Mas el passat mes d’agost.  Cal respondre de forma mobilitzadora autònoma i independent de la burgesia (ANC, Òmnium, AMI, JxS) a qualsevol acció repressiva per part de l’Estat que es derivi del procés independentista. Al mateix temps, és del tot necessari rellançar les mobilitzacions socials contra qualsevol política de retallades i de reducció de drets socials que es pretengui aplicar. Denunciar la repressió policial i judicial de la Generalitat contra el moviment obrer i les capes populars, com ara el moviment llibertari i sectors revolucionaris. 

SCC convoca una concentració el 31 de gener contra l’autodeterminació catalana
Segons l’Agència Catalana de Notícies, Societat Civil Catalana, un instrument unionista organitzat per l’aparell d’Estat, convoca a Barcelona una concentració el diumenge 31 de gener a la plaça de Sant Jaume sota el lema 'El procés ens roba'. "Ens roba la convivència; pretén robar-nos Espanya i Europa; ens roba llibertats perquè estableix un sistema d'ingerència ideològica a les escoles, als mitjans i a les administracions; ens roba les institucions que són de tots els catalans i no només dels independentistes; ens roba oportunitats de feina perquè el procés espanta inversions, i ens roba pensions futures", ha argumentat el vicepresident de l'entitat, Joaquim Coll, que també ha aprofitat per criticar la comissió d'estudi sobre el procés constituent, que ha definit com un "element d'agitació i propaganda perquè el procés tingui una mica més de benzina".  

El Govern de la Generalitat mantindrà l’acusació contra els imputats de Can Vies 
Segons que informat la portaveu del Govern, Neus Munté, el Govern de la Generalitat es mantindrà com a acusació pública contra els imputats en els desallotjaments de Can Vies. “En el cas de Can Vies no hi haurà retirada d’acusacions perquè no s’ajusta als criteris objectius per a fer-ho, que no hi hagi lesió dels empleats públics i que no hi hagi lesió del patrimoni públic’, ha aclarit Munté. Ha explicat que en les negociacions per formar govern de la Generalitat, la CUP-CC va mostrar el seu interès perquè es revisessin algunes causes. “És una línia de treball ja iniciada que s’està desenvolupant i coincideix amb l’interès de la CUP d’anàlisi de determinades causes”, ha dit. Amb tot, Munté ha aclarit que des del departament d’Interior de la Generalitat ja es feia aquesta feina d’acord amb dos criteris: el de no lesió i de la jurisprudència. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada