dimecres, 2 de desembre del 2015

VINT-I-UNA CRÒNICA DE LA CROADA DE L’ESPANYA NEGRA CONTRA LA GENT CATALANA

La sentència contenta Rajoy
L’Espanya negra dicta una sentència exprés contra la República Catalana en curs. 
Munté diu que la sentència del Tribunal Constitucional espanyol no altera ni atura la resolució republicana independentista del Parlament de Catalunya.
La vicepresidenta del Govern de la Generalitat ha qualificat la sentència de política i no pas jurídica. 
La CUP reclama desobediència davant dels atacs de l’Estat espanyol.
Fa una crida a estendre l’aprovació de mocions de suport a la declaració de ruptura a tots els ajuntaments i se solidaritza amb tots els ajuntaments i càrrecs electes que es veuen amenaçats per les diligències obertes per l’Audiència Nacional espanyola.  
El president del Govern espanyol diu que la "majoria dels espanyols" se senten molt contents per una sentència que s'ha produït en 22 dies.  


[Barcelona (República Catalana) 02/12/2015]

Segons l’Agència Catalana de Notícies el Govern de la Generalitat ha reaccionat amb tranquil·litat a la previsible sentència del Tribunal Constitucional espanyol, presidit per un jurista antic diputat del governant Partit Popular, que anul·la la resolució republicana independentista aprovada el 9 de novembre al Parlament de Catalunya. La vicepresidenta, Neus Munté, ha assegurat que la sentència no altera el contingut de la declaració d'inici del procés vers la República Catalana ni atura els seus efectes polítics. En una roda de premsa al Palau de la Generalitat, Munté ha garantit que "la voluntat majoritària expressada el 27-S no s'atura" i que el futur Govern de la Generalitat tindrà el mandat de tirar endavant els efectes polítics de la declaració, que es mantenen "íntegrament".
Per contrarestar "els atacs per terra, mar i aire" a la Generalitat de Catalunya, la vicepresidenta ha fet una apel·lació a la unitat de l'independentisme. "L'Estat no perd el temps. El Tribunal Constitucional tampoc. Des de Catalunya, la majoria independentista del Parlament tampoc ha de perdre el temps", ha assenyalat. "El Tribunal Constityucional mai no defrauda a Catalunya", ha ironitzat la vicepresidenta en una roda de premsa convocada per reaccionar a la sentència de l'Alt Tribunal espanyol. Munté ha qualificat la sentència de política i no pas jurídica i ha reconegut que el Govern de la Generalitat la considerava previsible, tot i que no amb tanta celeritat. "És una sentència exprés. Segurament la més ràpida de la història", ha apuntat Munté en relació als 25 dies que ha trigat el Tribunal Constitucional espanyol des que el Govern monàrquic espanyol va presentar el recurs.
Pel Govern de la Generalitat, la legitimitat del Tribunal Constitucional espanyol a Catalunya "és poc més que zero", com a conseqüència de les seves decisions polítiques i de la "utilització partidària i partidista dels temps i dels calendaris", tenint en compte que la sentència contra la resolució independentista arriba el dia abans de l'inici de la campanya electoral legislativa espanyola del 20-D.
La consellera Munté ha insistit que el contingut polític de la declaració d'inici del procés independentista es manté "inalterable" i que el Parlament de Catalunya i el futur govern català tindran el mandat de tirar-la endavant.
Pel que fa a les conseqüències d'una hipotètica desobediència al Tribunal Constitucional espanyol, la vicepresidenta de la Generalitat ha subratllat que en la resolució no es parla de desobediència "sinó de diàleg" i no ha volgut avançar si el Govern català estarà disposat a desobeir una sentència contra alguna de les lleis que inclou el full de ruta independentista. "Els membres del Govern i de la Mesa del Parlament ja han estat advertits sobre el que implicaria una desobediència", ha recordat. Per a ella, "el que és fonamental i irrenunciable com a Govern és poder fer efectiu el mandat democràtic que sorgeix de les urnes i que es plasma en la declaració. Això es irrenunciable, perquè forma part del compromís assolit amb una àmplia majoria de la ciutadania".
Però, la vicepresidenta ha recordat que, tot i que el Govern de la Generalitat no consideri anul·lat el contingut polític de la sentència, l'Executiu català en funcions no té la legitimitat ni la força suficient per tirar-lo endavant. Per això, ha instat els 72 diputats del Parlament a posar-se d'acord per investir Artur Mas i desencallar la formació d'un nou govern de la Generalitat que sí tingui la legitimitat i força necessàries. "La resposta de l'independentisme català, que existeix amb 72 diputats del Parlament, ha de ser la unitat: acordar la investidura del president Mas per poder confegir de la manera més ràpida possible un Govern que pugui treballar en tots els fronts", ha subratllat."Per fer front als atacs que arriben cada dia de l'Estat, l'independentisme que aglutinen Junts Pel Sí i la CUP necessàriament ha d'unir-se i sortir de l'atzucac que tenim en aquests moments", ha afegit la número 2 de l'executiu en funcions.

Informe del Consell de Garanties Estatutàries 
La pèrdua de legitimitat del Tribunal Constitucional s'explica, entre d'altres, per la "utilització partidista" de l'Alt Tribunal espanyol. Per reforçar aquesta afirmació, Munté ha citat l'informe que recentment ha elaborat el Consell de Garanties Estatutàries sobre la reforma de la llei del Tribunal Constitucional. Segons el Consell, la reforma està pensada exclusivament pel cas català i no pas pensant en el conjunt de l'Estat espanyol. "El Govern espanyol no vol negociar, dialogar i ni tan sols escoltar. Instrumentalitza el Tribunal Constitucional per donar una resposta política", ha conclòs Munté.

La CUP reclama desobediència davant dels atacs de l’Estat espanyol
Des de l’aprovació el 9 de novembre de la declaració de ruptura al Parlament de Catalunya, l’Estat espanyol ha intensificat la seva ofensiva contra el poble català. En els darrers dies els atacs han passat del terreny simbòlic a atemptar contra la llibertat política, la mateixa democràcia formal i les condicions de vida de la gent catalana.
En el terreny jurídic, el Tribunal Constitucional espanyol ha declarat inconstitucional la declaració de ruptura aprovada pel Parlament de Catalunya el passat 9 de novembre. Mai satisfet en la seva naturalesa repressiva, l’Estat borbònic ha emprès ara la via penal contra els ajuntaments que han donat suport a la declaració,  que ja preveu el no reconeixement del Tribunal Constitucional, que està mancat de tota legitimitat democràtica i, per tant, de competència sobre la voluntat democràtica del poble català. En aquest sentit, la CUP ha manifestat avui que no reconeix aquest tribunal ni considera aplicables les seves resolucions que són, senzillament, paper mullat. Per això, insta al conjunt de forces polítiques i d’institucions a no reconèixer cap legitimitat a les resolucions del Tribunal Constitucional del Regne d’Espanya i, per tant, a no obeir-les, garantint així que el procés cap a la República Catalana no té tingui marxa enrere. També ha traslladat el seu suport a tots els ajuntaments i càrrecs electes que es veuen amenaçats per les diligències obertes per l’Audiència Nacional espanyola per haver manifestat el seu suport a la declaració de ruptura del Parlament de Catalunya als respectius plens municipals. La CUP considera que quan van prohibir una urna se’n van posar milers, quan van prohibir la consulta, es va fer, i és per això que ha fet una crida a estendre l’aprovació de mocions de suport a la declaració de ruptura a tots els ajuntaments.
En el terreny econòmic, el Govern espanyol ha escanyat encara més el finançament autonòmic català a través del mecanisme del ‘Fondo de Liquididad Autonómica’ (FLA). L’enduriment de les condicions del FLA per al Principat de Catalunya, que ja de per si és un mecanisme d’usura i espoli contra les classes populars, suposa la intervenció definitiva de les finances de la Generalitat, aplicant de manera encoberta  l’article 155 de la Constitució espanyola, que preveu la suspensió de l’autonomia. Aquesta intervenció amenaça l’escàs marge de maniobra pressupostari per fer front a l’emergència social que viu el país, i posa en escac el serveis públics i els drets socials ja prou malmesos per les retallades. A més, suposa un pas més en l’espiral de l’endeutament públic amb elevats interessos que ens porta a un carreró sense sortida.

ACM i AMI han anunciat que oferiran suport jurídic als ajuntaments afectats 
L'Ajuntament de Celrà, un dels amenaçats per l'Estat
L'Associació Catalana de Municipis (ACM) i l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) han considerat "sorprenent" que l'Audiència Nacional espanyola hagi obert diligències per investigar si Celrà (Gironès) i la Seu d'Urgell han comès delictes de rebel·lió i sedició per aprovar una moció de suport a la resolució de ruptura del Parlament de Catalunya, declarada inconstitucional aquest dimecres pel Tribunal Constitucional. Es tracta, segons les dues entitats, d'una declaració política de caràcter "simbòlic" que no ha tingut "cap afectació" sobre el funcionament de les corporacions locals. A més, indiquen que és un exercici de llibertat d’expressió, llibertat ideològica i de dret fonamental a la participació política. Des de les dues entitats se subratlla que atès el valor "merament simbòlic" de la moció resulta "encara més sorprenent" la diligència penal. "Podríem arribar a entendre --afirmen-- que a l’Estat espanyol, pel que fa als electes locals, s’han suspès les llibertats d’expressió i ideològica, així com el dret fonamental a la participació política". ACM i AMI han anunciat que oferiran suport jurídic als ajuntaments afectats.

El president del Govern espanyol diu que la "majoria dels espanyols" se senten molt contents per una sentència que s'ha produït en 22 dies 

L'Estat espanyol segueix aplaudint les sentències del Tribunal Constitucional. El president del Govern del Regne d’Espanya, Mariano Rajoy, ha celebrat amb èmfasi que el Tribunal Constitucional hagi anul·lat la resolució d'inici de procés independentista que va aprovar el Parlament de Catalunya el 9 de novembre. Per Rajoy, la sentència "alegra molt" "la immensa majoria dels espanyols que creiem en Espanya, la sobirania nacional i la igualtat".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada