dilluns, 2 de novembre del 2015

Primera trobada de infraestructures llibertàries. Conclusions d’aquesta trobada.

A la primera trobada de infraestructures llibertàries van assistir unes 70 persones d'uns 45 projectes de totes les províncies de Catalunya i més enllà, de ciutat, de poble i de camp





A la primera trobada de infraestructures llibertàries van assistir unes 70 persones d'uns 45 projectes de totes les províncies de Catalunya i més enllà, de ciutat, de poble i de camp. Els projectes presents venien dels àmbits de la pedagogia lliure, l'autoabastiment rural i l'agricultura ecològica, les ràdios lliures i la difusió, les impremtes i les editorials, la medicina i la salut autogestionades, l'artesania, els tallers de fusteria, metall i manualitats, els tallers de tecnologia open-source i alliberada, les plataformes d'Internet, i altres.
Durant dos dies vam compartir idees, contactes, recursos i il·lusions. També es pretenia canviar el model dominant de trobada; es volia una trobada que sigui el reflex de les relacions socials que estem construint. A part dels debats, també ens vam ajuntar en diversos espais: un espai descentralitzat i informal per enxarxar, un espai de tallers d'artesania i altres coneixements, en moments de treball comunal i moments de joc i diversió. Les activitats de cura --la cuina i l'espai infantil-- van tenir un lloc central i visible gestionats entre totes. Els diners no van ser presents durant la trobada, si no que es compartia tot en forma de regal, i les poques despeses es van assumir entre totes. Va haver una taula de regals on gent de diversos projectes van deixar mostres de les coses que produeixen, des de llibres i fanzines o medicines casolanes fins a verdures de l'hort. Després d'una nit de festa sana, el diumenge pel matí érem una trentena de persones treballant colze a colze per arreglar i habilitar nous espais de la Ruda (ateneu anarquista a Manresa on va tenir lloc la trobada) amb la idea d'aprofitar la nostra força col·lectiva i conèixer-nos en un espai no intel·lectual.
També van haver crítiques sobre maneres de comunicar, de dinamitzar els debats i altres activitats, i d'assegurar que els espais per fer xarxes siguin profitosos per tothom, i vam acabar amb moltes idees per millorar la segona trobada...
Que es donarà a Lleida al mes d'abril, l'any que ve!
Mentre tant, molta gent s'ha conegut i diverses formes de col·laboració i enxarxament estan en marxa. També s'han plantejat debats que ens ajudaran a profunditzar la nostra feina. Existeix una proposta de preparar debats en forma de preguntes i apunts, que es pot utilitzar per a organitzar debats descentralitzats o regionals. La finalitat és la de generar més oportunitats per veure'ns les cares i aprofundir en temes importants a les nostres lluites abans de la següent trobada. Així, tindrem més temps per a altres activitats i formes de comunicació i no s'hauran de debatre temes complexos en les poques hores de trobada en grups grans i entre gent desconeguda sense un treball previ.
Les propostes de debat són les següents:
Cap a una autonomia estratègica, com entenem la subvenció i com assegurem la independència dels nostres projectes en un món dominat pel capitalisme i per l'Estat?
Com trenquem amb l’encercament repressiu, com burlem la divisió dels nostres projectes «creatius» i els aspectes teòrics, propagandístics i destructius de la lluita? Com utilitzem els nostres projectes per a fer front a la repressió i recolzar a companyes represaliades?
Com fomentem bones pràctiques de seguretat, quin equilibri busquem entre la difusió i comunicació de projectes i el no facilitar bases de dates a l'Estat?

[infraestructures.alscarrers.org] 
[infraestructures@riseup.net] 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada