diumenge, 29 de novembre del 2015

MEMÒRIA PROLETÀRIA DEL NORD-EST: El 29 de novembre de 1990 mor Perpinyà l'anarquista Fernando Lozano Vicente

Notícia del judici a Fernando Lozano a La Vanguardia del 24/11/1935 
Un cop jubilat a París s'establí a Bages (Rosselló) amb la seva família i milità en la Federació Local de la CNT-AIT a l’Exili de Perpinyà 









Fernando Lozano Vicente: 
El 29 de novembre de 1990 mor Perpinyà (Rosselló) l'anarquista i anarcosindicalista Fernando Lozano Vicente. Havia nascut el 1913 a Jumilla (Múrcia). Quan era infant emigrà amb la seva família a Catalunya i s'instal·là a Badalona (Barcelonès Nord) on treballà en la indústria i s'afilià a la Confederació Nacional del Treball (CNT-AIT).
El 8 de maig de 1934 va ser detingut amb Rizal Robert Ballester durant una vaga a Badalona acusat de mantenir un tiroteig amb la Guàrdia Civil. Jutjats el 23 de novembre de 1935 en consell de guerra, Rizal Robert va ser condemnat a cinc anys de presó i Fernando Lozano a quatre per agressió a la força pública.
Amb l'aixecament militar franquista de juliol de 1936 es presentà com a milicià i lluità als fronts enquadrat en la Columna Durruti i, posteriorment, en la 26 Divisió.
En el 1939, amb el triomf franquista, s'exilià i patí els camps de concentració francesos. Després de l'alliberament s'establí a Pàmies (Arieja, Migdia Pirineus, Occitània), on milità en la seva Federació Local de la CNT-AIT a l’Exili. Més tard marxà a París (Illa de França) on es guanyà la vida com a soldador. Ocupà càrrecs en la CNT-AIT de l'Exili.
Un cop jubilat s'establí a Bages (Rosselló) amb la seva família i milità en la Federació Local de la CNT-AIT a l’Exili de Perpinyà.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada