dimarts, 24 de novembre del 2015

El “Mas o març” esquerda la CUP

Diputats de la CUP al Parlament de Catalunya
Només apartant-lo de la presidència de la Generalitat serà possible avançar en la ruptura amb l’Estat”.
El debat sobre el suport a JxS divideix l’esquerra independentista.





TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 24/11/2015 
Girona (Gironès).- 

La decisió de la CUP de donar o no suport parlamentari a Junts pel Sí per investir Artur Mas com a president de la Generalitat de Catalunya pot conduir els cupaires a una “situació de fractura”, ha dit el diputat Benet Salellas en una entrevista a la Televisió de Girona. Dues de les formacions de l’esquerra independentista lligades a CUP-Crida Constituent, Endavant OSAN i Poble Lliure, han mostrat públicament les seves divergències de cara a l’assemblea que els asseurà plegats aquest 29-N. “Si algú planteja trencar les forces, matisos i pluralitat” de la CUP amb el plantejament del debat “o Mas o març”, en al·lusió a un nou procés electoral, “realment la ruptura pot produir-se”, ha dit Salellas.
Endavant-Organització Socialista d’Alliberament Nacional reitera el veto a Artur Mas. “Només apartant-lo de la presidència de la Generalitat serà possible avançar en la ruptura amb l’Estat”. Poble Lliure, de la seva banda, sense aclarir si caldria donar suport a líder convergent, prioritza “afavorir la ruptura independentista”. 
Cal recordar que fa uns dies fou Blanca Serra, tot defensant la lluita de V. I. Lenin contra l’esquerra comunista i consellistes, i, ahir dilluns, Xavier Díez, renunciant a una república de la classe treballadora a Catalunya, que defensen que la CUP faci president Artur Mas.  


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada