diumenge, 4 d’octubre del 2015

Segueix la indignació entre la gent que se sent catalana a les comarques de la Catalunya Nord pel programa de debat C'est dans l'air dedicat al procés sobiranista català que s'emet la televisió pública TF5

Un català que promet ser socialista llibertari i nega el dret a l'autodeterminació del seu poble oprimit
N’hi ha per llogar-hi cadires!
Vomitiva maquinació jacobina francesa d’Estat al servei de l’unitarisme monàrquic borbònic espanyol.
Profundes contradiccions personals de Manuel Valls.  


 
TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 04/10/2015 
Perpinyà (Rosselló).- 

Segueix la indignació entre la gent que se sent catalana a les comarques de la Catalunya Nord pel programa de debat C'est dans l'air dedicat al procés sobiranista català, dirigit pel periodista Yves Calvi, que s'emet per la televisió pública TF5. Val a dir que Yves Calvi és un periodista molt seguit a l’hexàgon francès i que el seu espai té un gran seguiment: és d'aquells tòtems mediàtics que senten càtedra en l'opinió pública francesa, cosa que vol dir que ha pressionat per emetre el libel l'endemà de les eleccions catalanes del 27-S, dedicat a analitzar el fenomen de l'independentisme català i, per extensió, la puixança dels particularismes nacionals/regionals a la Unió Europea, el Govern francès, presidit per Manuel Valls, del Partit Socialista i afiliat des de 1995 a lògia de París propera al seu partit L’Infini Maçonnique, del Gran Orient de França, quan es va donar de baixa de la de caire llibertari on s’havia iniciat el 10 d’abril de 1989 també a París, Ni maîtres ni dieux del Gran Orient de França --una federació de moltes lògies laïques, no deistes, que aplega 85.000 membres--, amb la promesa de que considerava que “tot poder, encara que vulgui fermament defensar un ideal d’igualtat, corre el risc irreprimible i descontrolat de tornar-se un enterramorts”, com llegim a l’edició del setmanari francès L’Express del 23 de maig d’aquet any. El setmanari esmentava la contradicció maçònica de Valls entre la seva política del dia a dia des del Govern francès i la seva promesa francmaçònica de 1989 enfront amos i déus.
La visió en una televisió pública francesa, ja TF5 és de l’Estat, sobre el procés sobiranista al Principat de Catalunya que s'ha fet en el programa d'Yves Calvi desqualifica, sense contemplacions, una inexistent "insolidaritat" d'una "regió rica" com és Catalunya envers les regions "pobres" d'Espanya i s’ha criticat un rerefons "racista" del catalanisme en general --fent al·lusió a unes declaracions de Marta Ferrusola-- que impregna els moviments independentistes. S’ha denunciat una falsa manipulació deliberada de la història que s'ensenya a les escoles catalanes i que es tracta d’una fal·làcia dialèctica el concepte legítim del "dret a decidir". Els contertulians d'Yves Calvi han ressaltat la inviabilitat d'una Unió Europea basada en la independència de les regions --com és el cas de Catalunya-- i han posat de relleu l'endimoniada complexitat que suposaria el repartiment dels actius i dels deutes o el pagament de les pensions. També s'ha fet esment als greus casos de corrupció que afecten CDC, a l'extravagància de sumar els vots de Junts pel Sí amb els de la CUP i que els votants per la independència s'han quedat en el 48%. L'equiparació de Catalunya amb els moviments secessionistes de la Padània o de Flandes --d'ideologia populista i molt dretana-- ha enquadrat l'anàlisi de C'est dans l'air. Vomitiva maquinació jacobina francesa d’Estat al servei de l’unitarisme monàrquic borbònic espanyol. N’hi ha per llogar-hi cadires!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada