divendres, 30 d’octubre del 2015

EL COLLECTIU ANTI OGM 66 ORGANITZA CINE-DEBAT AL CINEMA EL CASTELLET DE PERPINYÀ EL DIMARTS 3 NOVEMBRE A LES 7 DE LA TARDA

PROJECCIÓ DE ‘LA MORT EST DANS LE PRÉ’ D’ÉRIC GUÉRET 


TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 30/10/2015 
Perpinyà (Rosselló).- 

El Col·lectiu ANTI OGM 66 organitza cinema debat el dimarts 3 de novembre, a les 19:00h, a la sala de cine El Castellet, de Perpinyà (Rosselló), amb la projecció de ‘LA MORT EST DANS LE PRÉ’ un film d’Éric Guéret.
«Quan es descobreixi tota la veritat sobre els perills dels pesticides, tot plegat serà un escàndol pitjor que el de la sang contaminada. No tinc cap raó per no dir-ho» L’agricultor que parla així pateix de càncer als 47 ans. És una víctima dels pesticides que ha manipulat cada dia. Centenars d’agricultors han rabut, víctimes dels productes fitosanitaris que pensem que són «anodins». Aquests productors que segueixen el dictat de l’escola agrícola intensiva els utilitzen des dels anys 50 en les seves explotacions fins que comencen a partir mal de cap,  fatiga crònica, comes successius que els porten a l’hospital. Diagnòstics: malaltia de Parkinson, leucèmia, càncers… Sembla una epidèmia que surti de cop.
Aquest film documental és una immersió a l’entorn d’aquets agricultors immersos en malaltes mortals. Es descriu el destí d’aquestes famílies desgraciades, en les intimitats de seu itinerari mèdic, del seu combat per ésser reconeguts per la MSA, sobre l’explotació fins canviar de pràctiques, també el tribunal… Primeres víctimes d’aquest sistema agrícola intensiu, els propis agricultors en són els actors principals. Qüestionar les seves pràctiques, les seves repercussions, el mateix sentit de la seva missió «d’alimentar el planeta», quan la malaltia arriba, ella trastoca un ideal sòlidament arrelat. Malgrat tot, la majoria d’ells continua utilitzant aquets productes que els desfan a foc lent. Per què? D’altres pagesos organitzen la resistència: alertar els agricultors i la població, iniciar un procés simbòlic contra els creadors de productes fitosanitaris, com ara Monsanto. És exemplar l’actitud d’unes víctimes que intenten revolucionar les seves pràctiques.
“La mort est dans le pré” va obtenir el premi del 20è aniversari de Figra, el mars de 2013.
Al cinema El Castellet, després de la projecció del film hi haurà un debat amb el testimoni d’agricultors i la participació del Col·lectiu Alternatives als Pesticides.
Cal recordar que el Col·lectiu ANTI OGM 66 lluita contra el cultiu d’Organismes Genèticament Modificats (OGM) en els camps i la seva utilització en la cadena agroalimentària. Per la mateixes raons sanitàries i ambientalistes, el col·lectiu s’oposa als pesticides, els quals corresponen al mercat de les multinacionals agroalimentàries, per treure’n un gran benefici en detriment d’una agricultura respectuosa amb les persones, tots els éssers vius i els sistemes naturals.
Contacte amb el COLLECTIF ANTI OGM 66:
[collectifantiogm66@laposte.net] 

Mira també: 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada