dimarts, 1 de setembre del 2015

Reforma express perquè el Constitucional pugui sancionar l'incompliment de sentències

Xavier Garcia Albiol (PP) assegura que es tracta d'un missatge molt clar als que volen separar el Principat de Catalunya del Regne d'Espanya: “la broma s'ha acabat”
  







 
[Madrid 01/09/2015]  

El PP i el Govern espanyol preparen una reforma de la llei que regula el Tribunal Constitucional per tal que aquest organisme tingui capacitat sancionadora i pugui actuar contra aquelles persones que no acatin les seves sentències. La iniciativa ha estat presentada al Congrés de Diputats espanyol aquest matí pel Partit Popular a través d'un procediment d'urgència. Ho ha fet de la mà del portaveu de Partit Popular al Congrés, Rafael Hernando, que poc després ha comparegut en roda de premsa junt amb el candidat del PP a le eleccions catalanes del 27-S, Xavier Garcia Albiol. 
El diputat Hernando ha justificat la proposta perquè "hem vist situacions de desacatament i això s'ha d'acabar". La proposta presentada contempla "un règim específic per als supòsits d'incompliment de les resolucions del Tribunal Constitucional". Quan es doni el cas, el Tribunal Constitucional del Regne d’Espanya sol·licitarà un informe i serà competent per "imposar multa coercitives, acordar la suspensió a les autoritats o empleats públics responsables de l'incompliment o encomanar al Govern de la Nació [esanyola], fins i tot en funcions, l'execució substitutòria". La reforma inclou, doncs, la possibilitat de suspendre les funcions de l'organisme en qüestió o la imposició de multes que oscil·len entre els 3.000 i els 30.000 euros.  
El candidat Garcia Albiol ha parlat clar i ha dit que la proposta és "l'evidència" que "ningú proclamarà la independència de Catalunya". "La broma s'ha acabat", ha sentenciat aquest antic alcalde pel PP de Badalona.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada