divendres, 25 de setembre del 2015

Més controls a trens de Portbou i a les fronteres del Pirineu a l’entorn del 27-S.  
Agents de la VI Brigada d'Informació de Barcelona identifiquen els viatgers a Portbou.

Fa uns dies un agent de la Sisena Unitat d'Intervenció Policial, amb base a Pamplona i Bilbao. en un control a la Jonquera va etzibar a Esteve Carbonés dos cops molt forts als turmells i li va obrir els braços amb contundencia pel fet de parlar en català














TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 25/09/2015
Portbou/la Jonquera (Alt Empordà).-

Des del 25 d’agost, avui fa quatre setmanes, segons El Confidencial Digital, s'han activitat i reforçat els controls a les fronteres per part de la Policia Nacional espanyola i la Guàrdia Civil.
Controlar les arribades durant aquestes darreres setmanes a l’entorn del 27-S des l’Estat francès és el que ha activat més agents a les zones frontereres del Pirineu, entre la fins ara Comunitat Autonòmica de Catalunya i la Catalunya Nord això representa a la pràctica més controls per part de la VI Brigada d'Informació de la Policia Nacional de Barcelona --considerat un grup contra el terrorisme-- que pugen als trens procedents de Cervera (Rosselló) quan es fa el canvi d'ample de via a Portbou (Alt Empordà). Els agents de la VI Brigada revisen tant els equipatges com es fan controls dels passatgers. I els que els semblen sospitosos els comproven els antecedents. A la resta de passatge, se'ls comprova el passaport o la documentació d’identitat. Tot això com si es tractés d'un tancament de fronteres. Un estat d’excepció de fet, sense declarar formalment, arrel dels anàlisis de l’Estat espanyol que defineix la demarcació de Girona com un territori secessionista oposat al Regne d’Espanya. El tren de Portbou es considera clau per demostrar a nivell internacional que “això és Espanya” i la policia espanyola és qui mana però també ja han trobat que el boca a boca de la gent ha fet baixar el nombre de passatgers, ja que la gent no vol ser abordada per forces de seguretat de l’Estat, amb la corresponent pèrdua de guanys per part d’ADIF. L’Estat emprenya i ADIF es fa la punyeta.

A Puigcerdà i la Jonquera, més controls
A la resta de fronteres del Pirineu català --a Puigcerdà (Baixa Cerdanya) i a la Jonquera (Alt Empordà), també hi ha hagut un reforç d'agents de les forces de seguretat de l’Estat, segons el diari digital, un espai fronterer català on s'hi estan fent controls sorpresa però que cal recordar que ja es fan des de fa més d'un any en el marc del pla de marcar l’espanyolitat del territori, amb diversos pretextes (delinqüència internacional, ghiadisme i altres). Així, segons el rotatiu digital abans esmentat i que parla de ghiadisme, a la Jonquera, s'ha reforçat des del 25 d'agost la presència d'agents de la sisena Unitat d'Intervenció Policial, la que té base a Pamplona i Bilbao i que s'estendrà fins al 6 d'octubre, com si el ghiadisme sigui in cosa de cinc setmanes, justes les de l’entorn del 27-S. L’Estat marca paquet espanyol.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada