dimecres, 13 de maig del 2015

La CGT exigeix ​​la llibertat de les vuit persones condemnades a presó per participar en la protesta Aturem el Parlament al juny del 2011

Des dels sindicats de la CGT es condemna la repressió empresa contra treballadors en lluita i activistes dels moviments socials. 
Comunicat del Secretariat Permanent del Comitè Confederal de la CGT.
  



La Confederació General del Treball (CGT) es dirigeix ​​al conjunt dels mitjans i agències d’informació per donar a conèixer la seva posició sobre la creixent onada repressiva que des del Govern i les seves institucions s’ha desfermat contra sectors en lluita de la classe treballadora i sobre l’activisme dels moviments socials.
A mitjans d’aquesta setmana, precisament, es compleix el termini de deu dies laborals donat per l’Audiència Nacional perquè vuit joves catalans es presentin de forma voluntària per al seu ingrés a la presó. Allà compliran la pena de tres anys de privació de llibertat per un "delicte contra les altes institucions de l’Estat" imposada pel Tribunal Suprem. Tal delicte va consistir a participar en l’acció popular Aturem el Parlament, el 15 de juny de 2011, quan els diputats catalans van aprovar uns pressupostos amb importants retallades en despesa social. 
La CGT vol recalcar que aquesta acció de protesta va tenir un caràcter pacífic, de manera que ni els parlamentaris ni les instal·lacions de les Corts Catalanes van patir cap dany, més enllà d’haver de suportar els crits i acusacions als seus senyories per sotmetre a les classes més humils a tota mena de retallades socials i laborals, aplicant dòcilment les polítiques imposades per la Troica. Com a conseqüència del caràcter no violent de la protesta Aturem el Parlament aquestes vuit persones, detingudes pels Mossos costat d’una altra dotzena d’activistes socials que protestaven a l’entrada dels parlamentaris, van ser absoltes dels greus delictes atribuïts.  No obstant això, el 17 de març de 2015, el Tribunal Suprem va revocar l’absolució de l’Audiència Nacional que els havia declarat innocents al juliol de 2014, mitjançant una sentència que qüestionava l’aplicació del tipus delictiu "contra les altes institucions de l’Estat" que es els imputava. Ara, un mes després, s’enfronten a la imminent entrada a la presó per la nova sentència, contra la qual els seus advocats ja han presentat recurs de nul·litat a la decisió de l’Audiència Nacional i l’elevaran també al Constitucional. Estant també encara pendent de resoldre el que recurs que van presentar davant del Tribunal Suprem. 
La CGT ha donat suport i participat en les accions de protesta que s’han desenvolupat recentment a Barcelona i altres ciutats (com Madrid o València) per mostrar la solidaritat amb les víctimes d’aquesta injustícia i exigir l’anul·lació d’una condemna molt més dura que les que s’estan aplicant a personatges que han saquejat els recursos públics o són responsables polítics de greus negligències que han causat quantiosos danys i fins víctimes mortals. 
Des dels sindicats de la Confederació es continuarà col·laborant en les recollides de signatures, manifestacions i altres actes públics encaminats a exigir la llibertat dels 8 d’Aturem el Parlament, com s’ha fet fins ara, per considerar que aquestes condemnes i tota la repressió dirigida contra els moviments socials, i molt especialment contra els col·lectius llibertaris, són l’instrument del sistema capitalista per intentar fer callar les lluites que sorgeixen, cada vegada amb més ràbia, contra la pèrdua de molts drets conquerits en el passat, que ara són l’objectiu de qui ens espremen per ser cada vegada més rics i poderosos. 
Secretariat Permanent del Comitè Confederal de la CGT

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada