diumenge, 10 de maig del 2015

De Bàscara a la comissió dels Pujol

L'empresari que ha denunciat l'alcalde de Bàscara demana anar a la comissió parlamentària  del cas dels Pujol. 
Pere Costa exposa que en el seu dia es va adreçar a través de paraula i per escrit “a alts dirigents de Convergència”, però a causa de la “total inacció de CiU davant un cas tan greu”, es veu amb l’obligació d’informar de tot plegat al Parlament de Catalunya.



TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 10/05/2015 
Bàscara (Alt Empordà).-  

Pere Costa, l’empresari de Banyoles (Pla de l’Estany) que va denunciar l’alcalde per CiU de Bàscara (Alt Empordà) i que es presenta a la reelecció a pesar de ser investigat per l’Oficina Antifrau de Catalunya (OAC) i la denúncia de xantatge de 7,2 milions d’euros, Lluís Lloret Quer, ha demanat per escrit al diputat que presideix la comissió parlamentària dels Pujol, David Fernández, comparèixer de forma urgent.
Segons la premsa convencional, en l’escrit que ha entregat Pere Costa al registre del Parlament de Catalunya el passat 5 de maig demana comparèixer de manera “urgent” a la comissió que presideix David Fernández, tot assegurant que davant el fet que en aquesta comissió parlamentària “s’han escotat fins avui el testimoni d’importants casos de cobrament de comissions a canvi de concessions administratives, però no ha pogut escoltar encara cap cas de funcionaris públics que han extorsionat a ciutadans per obligar a pagar quantitats multimilionàries sota l’amenaça d’aprofitar el poder públic per prendre els béns que eren legítimament propietat del ciutadà”. Pere Costa afegeix en l’escrit registrat en la cambra autonòmica catalana que en el seu dia es va adreçar a través de paraula i per escrit “a alts dirigents de Convergència”, però a causa de la “total inacció de CiU davant un cas tan greu”, es veu amb l’obligació d’informar de tot plegat al Parlament de Catalunya “perquè els representants del poble i els ciutadans pugui conèixer fins a quin punt a arribar la corrupció i es pugui començar la regeneració democràtica i ètica de Catalunya”. Finalment, Costa recorda que Lluís Lloret es presenta a la reelecció com alcalde de Bàscara el 24-M. 

ERC de Bàscara diu que confia en la resta de candidats de la llista de Lloret
El grup ERC-AM de Bàscara, en un comunicat, ha titllat de “fets gravíssims” l’extorsió a Pere Costa i les irregularitats de l’alcalde Lluís Lloret, però, amb tot, assegura que manté la “total confiança sobre l’honorabilitat de la resta de membres de la llista de CiU, alguns dels quals al llarg dels anys han participat en les diverses activitats que s’han celebrat al municipi”. ERC de Bàscara afegeix que la resta de membres de la candidatura local de CiU també són “víctimes”. Finalment, ERC afirma que si el 24-M guanya les eleccions municipals des de l’Ajuntament de Bàscara treballarà amb els regidors de CiU i anima a la resta de candidats de la llista de Lloret a mantenir-se en la candidatura. Un comunicat oportunista per part d’ERC ja que dibuixa la possibilitat que els regidors que puguin sortir elegits en la candidatura de Lloret es passin a les seves files, deixant de banda l’actual alcalde de Bàscara, que quedaria marginat de l’equip de govern republicà. ERC de Bàscara fa llenya sobre l’arbre caigut –Lluís Lloret-- i de manera intel·ligent intenta escombrar a favor seu. Una jugada oportunista que a vegades fracassa i ben segur provoca l’abstenció electoral.            

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada