dimarts, 28 d’abril del 2015

Treballadors d’Ecoserveis de Figueres faran una acció el Primer de Maig per demanar que no es privatitzi

Treballadors de l'empresa de Figueres Ecoserveis
L'actual concessió, que perjudica econòmicament el consistori, s'acaba el 2016 i es canviarà la gestió






 
TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 28/04/2015 
Figueres (Alt Empordà).- 

Treballadors de l'empresa de serveis de Figueres, Ecoserveis, el comitè i el sindicat CO.BAS --el majoritari a l'empresa--, portaran a terme una acció el Primer de Maig per mostrar la seva preocupació pel canvi de gestió previst a partir de 2016 quan s'acaba la concessió.
Des del comitè han informat que volen avançar-se a la solució de futur de l'empresa perquè creuen que el canvi de gestió passarà per la privatització. Per això, una part dels treballadors que estan preocupats tenen previst desplaçar-se fins a la rambla de Figueres el Primer de Maig, dia mundial de la classe treballadora, per mostrar la seva posició. Portaran una pancarta manifestant que estan en contra de la privatització. Com a plantilla diuen que volen que s'escolti la seva veu. Estan convençuts que com a mínim la recollida d'escombraries es privatitzarà i no volen que es divideixi l'empresa.  
L’Ajuntament de Figueres té dues empreses de serveis: Fisersa i Ecoserveis. La primera és 100% municipal i Ecoserveis de capital mixt. L'empresa ofereix el servei de recollida selectiva, neteja vial, enllumenat i jardins. Es va crear el 2001 amb capital mixt, un 73% de capital privat i un 27 municipal. Les condicions de la concessió es considera que són molt desfavorables per l'Ajuntament que assumeix una part important de despeses, tot i només tenir el 27%. Tot i que diferents governs municipals han admès aquest perjudici, la concessió els impedeix canviar-los. De fet, des del 2002 fins ara els informes d'intervenció denunciant situacions irregulars o perjudicials per al govern municipal de Figueres han estat constant. Per exemple, el 2008 l'Ajuntament va haver d'assumir la millora del conveni de personal, però el va assumir íntegrament. El 2010 l'exalcalde, Santi Vila, ara conseller de la Generalitat, va anunciar que es volia impulsar un canvi de model.
Aquest any s'ha aprovat l'últim pla de l'empresa que està previst liquidar. L'alcaldessa, Marta Felip, va explicar-ho al ple de gener. Llavors apuntava que es pretenia integrar Fisersa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada