dimarts, 28 d’abril del 2015

Els treballadors escombriaires reivindiquen els seus drets pel centre de Girona

La plantilla de 'Girona + Neta' acusa l'empresa d'abocar la ciutat a patir "el gran perjudici" d'una vaga d'escombraries
 



TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 28/04/2015 
Girona (Gironès).- 

Segons l’Agència Catalana de Notícies la plantilla de 'Girona + Neta', que s'encarrega de fer la recollida d'escombraries, ha acusat l'empresa d'abocar la ciutat a patir "el gran perjudici" que suposarà la vaga d'escombraries. Els treballadors, convocats pel comitè d’empresa, integrat per representants de CCOO, UGT i CGT, s'han manifestat pel centre de la ciutat ja que critiquen la postura immobilista de Fomento de Construcciones y Contratas (FCC) i asseguren que, en cap cas, acataran una retallada de conveni de fins al 23%.
Quan falten tot just sis dies perquè comenci l'aturada indefinida, s’assegura que les postures estan molt allunyades i es recorda que l'augment de sou que reclamen suposa només un 0,004% dels diners que anualment dóna l'Ajuntament per prestar el servei. La vaga s'ha convocat per al vespre del diumenge 3 fins el diumenge 30 de maig. La vaga afectarà tota la plantilla i coincidirà amb Temps de Flors, entre el 9 i el 17 de maig, la campanya electoral, fins el diumenge 24 de maig, el dia de les eleccions municipals. 
Una cinquantena de treballadors i representants sindicals han sortit al carrer per reclamar que es desbloquegi el conflicte obert a 'Girona + Neta'. Amb una pancarta, on es llegia 'Per uns serveis públics de qualitat, NO a les retallades', els manifestants han sortit de l'estació de trens, han recorregut part de la carretera Barcelona fins a Marquès de Camps i han enfilat Jaume Primer per arribar fins a la seu de la Delegació del Govern i, després, l'ajuntament. 
La plantilla critica que l'empresa FCC, de qui depèn 'Girona + Neta', ha dut la situació al límit, negant-se en rodó a negociar. Els treballadors asseguren que, fins ara, només ha fet "moviments mil·limètrics en temes secundaris", però que no ha volgut entrar a parlar del focus del conflicte: el nou conveni col·lectiu.
El comitè critica que l'empresa vulgui retallar fins a un 23% el conveni actual i exposa que  actua de manera inconscient. A més, els treballadors també asseguren que la direcció no ha volgut escoltar cap de les propostes de millora que han fet. 

El 0,004% anual 
Per una banda, la plantilla de 'Girona + Neta' reclama guanyar un 1% de poder adquisitiu aquest any: del 0,004% de tot allò que l'Ajuntament de Girona paga pel servei. Per l'altra, es demana que hi hagi transparència amb les noves contractacions i els ascensos dins de 'Girona + Neta'. Una reivindicació senzilla i clara.
Per tot plagat s’acusa l'empresa de restar "a les ordres que vinguin de Madrid" i es critica que no vulgui escoltar la plantilla, que diu que està oberta a negociar, però deixant clar que no acatarà una rebaixa de fins al 23% del conveni. 
La pilota es troba ara a la teulada de l'empresa. Per això es demana a l'Ajuntament de Girona que mogui fitxa, perquè sinó la postura intransigent de la direcció abocarà la ciutat a un perjudici que ningú vol, en referència a la vaga prevista per quatre setmanes. Avui mateix hi ha prevista una nova reunió entre les parts.
'Girona + Neta' té uns 150 treballadors en plantilla, que pugen a una vintena més comptant-hi els eventuals. L'inici de la vaga s'ha fixat per a la nit del 3 al 4 de maig. Quan l'assemblea de treballadors va votar la proposta de vaga de quatre setmanes, el 98% de la plantilla hi va donar suport. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada