dijous, 2 d’abril del 2015

Ressò empresarial de la decadència de la Segona Restauració Borbònica. L'asseguradora Ocaso suprimeix el català del seu web.

La companyia ha remodelat la seva pàgina web i ara només té versió en castellà. 
Altres empreses d'assegurances com Sanitas i Santa Lucía també van suprimir el català dels seus webs i ja no l'han tornat a incorporar.


[02/04/2015]  

Paral·lelament a la legislació totalitària de l’Estat capitalista espanyol, com ara la ‘llei mordaça’, a punt d’entrar en vigor, desapareix la llengua catalana en els serveis oferts per a gran empreses. Finalment, igual que amb la monarquia d’Alfons XIII, que va implantar la “llei de fugues” i en la seva decadència va establir la dictadura del general Miguel Primo de Rivera en el decurs de la que es va perseguir la llengua i la cultura catalanes, acomiadant-se del seu regnat amb l’afusellament a Osca del capità García Hernández i del capità Fermín Galán, socialista llibertari i francmaçó, ara la Segona Restauració Borbònica retalla tota mena de drets, siguin socials (treball, jubilació, sanitat, ensenyament i habitatge), polítics o llibertats democràtiques fonamentals, com la llei d’expressió (fotografiar policies) o de reunió i manifestació (obligació de comunicar les concentracions i manifestacions i en cas contrari multes enormes contra qualsevol persona present, a més, multes contra les persones que signin les comunicacions en cas d’aldarull), a més de la cadena perpètua. Paral·lelament, les grans empreses rendeixen obediència absoluta a la monarquia i per això davant un procés català d’alliberament nacional –que escenifica el caire d’estat fallit des de 1898 i que es diu Regne d’Espanya-- fan desaparèixer de la seva propaganda i informació la llengua catalana.
En aquest marc, llegim que la companyia d’assegurances Ocaso, que va incorporar el català al seu web l'any 2012, ara l'ha suprimit. Així ho recull l'últim baròmetre del WICCAC d'aquest mes de març del 2015. Es tracta d'una de les empreses d'assegurances amb major presència a l'Estat espanyol, que coincidint amb la remodelació de la pàgina web, actualment només compta amb la versió en castellà. Es tracta d'un cas més en la desaparició del català en els serveis oferts per a grans empreses, de fet altres empreses d'assegurances com Sanitas i Santa Lucía també van suprimir el català dels seus webs i ja no l'han tornat a incorporar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada