dilluns, 27 d’abril del 2015

L’empresari de les ITV Ricard Puignou es nega a respondre a la comissió del Parlament

L´empresari Ricard Puignou
Està imputat per presumptament haver influït en la modificació del mapa de les estacions d'inspecció. 
Hisenda identifica Marta Ferrusola com a beneficiària d'una societat offshore d'Oleguer Pujol. 
L'Audiència Nacional investiga les inversions de The Itaca Investment Trust per possible blanqueig i delicte fiscal.  
Jordi Pujol Ferrusola es va plantejar ser cònsol del Gabon. 
Va avaluar la possibilitat de comprar el càrrec per 102.000 euros.  
El periodista Lluís Foix confirma que Jordi Pujol Soley s'autoentrevistava
Aquest expresident de la Generalitat controlava els mitjans i va admetre en privat les comissions del seu primogènit, segons l'exdirector de La Vanguardia.


 
TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 27/04/2015 
Queralbs (Ripollès).-  

Segons l’Agència Catalana de Notícies l'empresari del sector de les ITV Ricard Puignou s'ha negat aquest dilluns al matí a respondre les preguntes dels diputats de la comissió d'investigació del Parlament del Catalunya sobre el frau fiscal i la corrupció política. Puignou ha comparegut a la comissió però a l'inici ja ha alertat que com que està imputat en el cas de les ITV no pensava dir res. Tampoc ha volgut parlar d'altres qüestions fora d'aquest cas. Els diputats li han recordat part del sumari del cas, que apunta que Puignou va pagar a Sergi Alsina, amic personal d'Oriol Pujol, perquè intentés modificar el mapa d'estacions d'ITV per a beneficiar a la seva empresa, Certio. 
Els parlamentaris li han fet preguntes i han opinat que no és legítima la manera com pretenien fer negocis, influint en la política de forma fraudulenta i fins i tot en un magistrat del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que havia de resoldre els litigis del sector.  

CiU demana accedir al sumari del cas de La Camarga en el marc de la comissió d'investigació sobre frau 
Segons l’ACN el grup parlamentari autonòmic de CiU ha demanat accedir al sumari del cas de La Camarga en el marc de la comissió d'investigació sobre frau fiscal i corrupció política. La mesa de la comissió ho ha acceptat i es posarà en contacte amb el jutjat número 14 de Barcelona per reclamar-li aquesta documentació. CiU argumenta que vol tenir tota la informació possible per contrastar el que s'ha dit en les compareixences que s'han produït sobre aquest cas, Alícia Sánchez-Camacho inclosa, perquè hi ha hagut "contradiccions".  

Hisenda identifica Marta Ferrusola com a beneficiària d'una societat offshore d'Oleguer 
L'Agència Tributària ha informat el jutge de l'Audiència Nacional Santiago Pedraz del vincle entre Marta Ferrusola i la societat The Itaca Investment Trust, radicada a les illes del Canal de la Mànega i gestionada pel fill menor del matrimoni Pujol Ferrusola, Oleguer, publica El Mundo. L'informe remès per Hisenda a l'Audiència Nacional espanyola, segons el descriu el mateix diari, especifica que Marta Ferrusola --inclou la seva data de naixement i direcció-- fou "instituïda com a beneficiària" de The Itaca Investment Trust, creada el 2006 i dissolta el 2013.
Les inversions immobiliàries efectuades per aquesta societat offshore estan sent investigades pel jutge Pedraz, que s'ensuma delicte fiscal i de blanqueig de capitals. 
Així mateix, a l'Agència Tributària li consta que Oleguer Pujol Ferrusola es va acollir a l'amnistia fiscal del ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, i la va aprofitar per regularitzar els seus comptes a nom de The Itaca Investment Trust.
Jordi Pujol Ferrusola es va plantejar ser cònsol del Gabon 
Jordi Pujol Ferrusola, primogènit de l'expresident de la Generalitat, es va plantejar la compra del càrrec de cònsol del Gabon a Barcelona. Segons una carta remesa pel Jordi Pujol Ferrusola el 2001 al seu soci i contacte al país africà Joseph Duro, publicada per La Razón, el càrrec estava a la venda per un preu de 17 milions de pessetes (uns 102.172 euros). La carta especifica que el cònsol tenia la intenció de vendre a canvi d'aquella xifra i planteja els seus socis Joseph i Pierre Duro si "val la pena pensar en tenir el càrrec?". Tanmateix, el Jordi Pujol Ferrusola explica que el cònsol "planteja un avançament a fons perdut de 5.000.000 pessetes per fer "gestions" i passar la cartera d'assumptes al possible interessat". 
Segons el mateix diari, no consten més detalls sobre la proposta. En canvi, en comunicacions com aquestes de Jordi Pujol Ferrusola es pot contemplar la seva tasca com a dinamitzador al Gabon. 
Jordi Pujol Ferrusola va tenir connexions amb els presidents gabonesos Omar i Ali Bongo. Pel que fa al segon, El TRIANGLE ha publicat en la seva darrera edició impresa --la núm. 1175, del passat 21 d'abril-- la carta dirigida per demanar-li audiència el setembre del 2009. Jordi Pujol Ferrusola es va oferir com a intermediari perquè empreses espanyoles i sobretot catalanes treballessin en els projectes promesos en campanya per Ali Bongo. El ventall de projectes ofert pel gran dels Pujol Ferrusola incloïa xarxes de comunicacions per a la policia, bombers i exèrcit; cotxes patrulla, camions, vehicles de bombers, ambulàncies, microbusos, excavadores, llanxes pneumàtiques, tendes de campanya per a camps de refugiats, latrines mòbils, plantes de potabilització d'aigua, hospitals mòbils... i el disseny de sistemes d'alerta de desastres naturals.  
Lluís Foix confirma que Jordi Pujol Soley s'autoentrevistava  

El periodista Lluís Foix, ex director de La Vanguardia, ha reconegut que l'expresident Jordi Pujol Soley s'autoentrevistava tot emprant els mitjans com a plataforma. En un article publicat al seu blog el dia de Sant Jordi, Foix es refereix al control pujolista dels mitjans: "Molts sabíem que hi havia coses que no anaven bé. Ensumàvem corrupció però no la investigàvem. El control polític sobre els mitjans de comunicació, públics i privats, era molt elevat. Més o menys com avui. Es parlava de l'oasi català. Aquí no passava res."  "Aquí hi havia un oasi d'aigües igualment putrefactes, una fossa sèptica perfumada, un silenci clamorós per part de tothom. Si Pujol escrivia una entrevista, tota sencera, amb preguntes i respostes, s’havia de publicar sense tocar ni una coma. La vigília de la publicació trucava per parlar de qualsevol tema però per preguntar, finalment, quin era el títol de l'entrevista. Home, president, deixi-m'ho per mi això. No permetia ni col·locar ni formular una pregunta marginal", diu Foix. I atribueix a aquest expresident de la Generalitat de Catalunya un comportament venjatiu: "Un dia vaig decidir no signar l'entrevista a La Vanguardia que ell mateix havia escrit de dalt a baix. Hi vaig posar 'declaracions recollides per aquest diari'. El silenci de Pujol va durar uns quants mesos. Estava castigat. M'havia dit aquell dia que qui millor li feia les entrevistes era Jordi Pujol i Soley." Foix també evoca, en aquest sentit, que el periodista Arcadi Espada va publicar un article al Diari de Barcelona titulat "Jordi Pujol, nou redactor en cap de Catalunya".
L'exdirector de La Vanguardia ja va admetre en un article a la revista El Ciervo, publicat després de l'esclat del cas Pujol, que l'expresident de la Generalitat controlava els mitjans i relatava que "En un verano de los años 90 le comenté que corría por Barcelona que su hijo Jordi cobraba comisiones. Me lo razonó y me dijo que todo el mundo lo hacía, pero que su hijo lo hacía mucho mejor, más rápido y con mejores resultados". 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada