divendres, 10 d’abril del 2015

Compareixences a la comissió d’investigació dels diners dels Pujol tipus vodevil, on la realitat supera la ficció

Alicia Sánchez Camacho avui  al matí al Parlament
Una detectiu irromp al Parlament: “Camacho menteix!”. 
Maite Francès assegura que tant Camacho com Zaragoza coneixien la gravació de La Camarga
Victoria Álvarez reitera que Camacho i Zaragoza van decidir gravar el dinar de la Camarga.  
“Camacho i Zaragoza van pactar gravar la conversa de La Camarga en els seus ratets d’oci i relaxació”. 
Álvarez, de Jordi Pujol Ferrusola ha dit que és “una persona que aixeca fàcilment la mà”. 
L'exparella de Jordi Pujol Ferrusola acusa la líder del PPC d'haver manipulat la conversa i de mentir al Parlament de Catalunya. 
Camacho creu que la difusió de la gravació va obrir el cas Jordi Pujol Ferrusola.  
La presidenta del PPC defensa que ha actuat legalment i diu que l'objectiu de la seva compareixença és tapar el cas Pujol.


TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 10/04/2015 
Queralbs (Ripollès).-   

Maite Francès, al Parlament
La sessió monogràfica al dinar de La Camarga aquest divendres no ha estat presidit pel diputat de la CUP-EA David Fernández, que ha estat substituït pel trotskista del POR i diputat per EUiA en la coalició amb ICV, David Companyon Costa, membre de la mesa del Parlament de Catalunya. En la sessió més de vodevil de la comissió d’investigació dels diners dels Pujol per postres un destacat militant d’una fracció trotskista minoritària ha protagonitzat la jornada que Maite Francès, detectiu privada, ha irromput, aquest divendres des de la bancada reservada per al públic a la Comissió parlamentària que investiga el frau i la corrupció, tan bon punt ha acabat la compareixença d’Alicia Sánchez-Camacho, per assegurar que va ser el número dos del PSC, José Zaragoza qui va encarregar a l’agència de detectius Método3 la gravació del dinar de La Camarga. “Sánchez-Camacho menteix!”, ha cridat la detectiu, qui ha dit als periodistes que facilitarà a la premsa el sumari judicial del cas, si obté el permís de la detectiu que va posar les càmeres i els micròfons al famós restaurant de l’Eixample, Elisenda Villena. 
Francès ha assegurat que Camacho sabia que la gravaven i que hi ha dos àudios, un de 3 hores i 33 minuts i l’altre que es va difondre, de 2 hores i 22 minuts. Segons la detectiu, doncs, tant Zaragoza com Camacho coneixien la gravació. 

L’examant de Pujol Ferrusola explica la implicació de PSC i PP en la gravació de La Camarga 
Victoria Álvarez avui a la tarda al Parlament
“El dinar no era per parlar de Jordi Pujol Ferrusola. Que gravin i manipulin una conversa, que la utilitzin, que em facin declarar a l’Audiència... tot plegat per l’ús polític d’una trobada em sembla una aberració”, ha iniciat aquest divendres Victòria Álvarez, la seva compareixença a la comissió parlamentària que investiga el frau i la corrupció. L’examant del Júnior ha insinuat que l’exdirigent del PSC, José Zaragoza, i la líder del PP, Sánchez-Camacho, tenien una relació i que van pactar gravar la conversa que ella mateixa va mantenir amb Camacho al restaurant La Camarga.
Álvarez també ha assegurat que l’àudio que es va difondre ha estat “manipulat”. “L’Alicia parla malament d’algun càrrecs del seu partit”, ha dit. Sense entrar en detall, també ha dit, de la mateixa manera que han fet les detectius que han assistit a la comissió, que “Camacho i Zaragoza van pactar gravar la conversa de La Camarga en els seus ratets d’oci”.  “Si tu ets conscient que t’estan gravant no tens por de dir allò que vulguis, perquè saps que després pots tallar per on vulguis”, ha dit de l’àudio”. Álvarez ha assegurat que el PP i Sánchez-Camacho la van “enganyar” perquè coneixien la gravació. “Tu no denunciïs que és molt car i espera que ja ho farem nosaltres”, ha explicat que li va dir la líder del PPC. 
“No es pot arribar amb un ministre directament i arrasar una oficina i detenir tres persones durant tres dies”, ha dit, respecte l’empresonament de la detectiu de Método3, Elisenda Villena.  

El blanqueig de Jordi Pujol Ferrusola 
“Jordi Pujol Ferrusola baixava bosses amb bitllets de 500euros, d’Andorra cap a Barcelona i després a Madrid. Jo mai he canviat la meva versió”, ha explicat. "Després vam canviar la ruta: anàvem fins a Lleida ai allà agafàvem l’AVE. A l’estació de Lleida, en una motxilla que va obrir hi havia un feix de bitllets. Hi havia 400.000 i escaig euros. A Madrid anava a veure el seu germà Oleguer i d’altres”, ha dit. 
“M’ho vaig menjar jo sola i em va fer molt mal, però no vull parlar d’això perquè vaig estar en tractament i ja ho tinc solucionat i no vull que es desviï el tema”, ha dit dels suposats maltractaments que va patir per part del primogènit de l’expresident. De Jordi Pujol Ferrusola ha dit que és “una persona que aixeca fàcilment la mà”.  

Artur Mas, “el vuitè fill” dels Pujol Ferrusola 
Degut a la presència d’Artur Mas a la inauguració de Puerto Rosario, una inversió de Jordi Pujol Ferrusola a l’Argentina, Álvarez s’ha referit al president del Govern de la Generalitat com “el vuitè fill” dels Pujol Ferrusola. 
Segons l’Agència Catalana de Notícies l'exparella de Jordi Pujol Ferrusola, Victoria Álvarez, ha assegurat aquest divendres a la comissió d’inventigació del cas dels Pujol al Parlament de Catalunya que la líder del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, i l'exsecretari d'Organització del PSC José Zaragoza van ser els que van decidir gravar el dinar al restaurant La Camarga el juliol del 2010.  
Segons Álvarez, tots dos l'haurien utilitzat políticament i haurien manipulat la gravació per eliminar fragments compromesos i mantenir els que els interessaven. "Si tu saps que es grava la conversa, pots dir el que vulguis, perquè després es pot tallar", ha argumentat.  
A més, ha assegurat que després d'aquell dinar sí que van mantenir el contacte, intercanviant-se 'whatsapp', al contrari el que ha dit la líder del PPC. 
L'ex-parella de Jordi Pujol Ferrusola, Victoria Álvarez, ha assegurat aquest divendres al Parlament que la presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, i l'ex-secretari d'Organització del PSC, José Zaragoza, van ser els qui van decidir enregistrar el dinar al restaurant La Camarga el juliol del 2010 entre Álvarez i Camacho.  Els ha acusat de fer-la servir políticament i d'haver manipulat l'enregistrament de la conversa per eliminar-ne fragments compromesos i mantenir-hi els que els interessaven. 'Si tu saps que s'enregistra la conversa, pots dir el que vulguis perquè després pots tallar', ha argumentat. 
També ha assegurat que després d'aquell dinar va intercanviar missatges de Whatsapp amb Camacho, contràriament al que ha dit la presidenta del PP. 
En la seva compareixença, Álvarez ha estat molt crítica amb Sánchez-Camacho, Zaragoza, Pujol Ferrusola i el PP en general, a qui ha confessat que no tornarà a votar tot i haver-ho fet “sempre”. Només començar ja ha dit que Camacho ha caigut aquest divendres al matí en diverses “incongruències”, tot i que més tard ha apuntat que algunes de les coses que ha dit la líder popular eren directament mentides.  

Relació amb Jordi Pujol Ferrusola  
Ha explicat que va conèixer Jordi Pujol Ferrusola en un avió --cosa que fa pensar en el film francès ‘Emmanuelle’, de l’estiu de 1974, amb cues de gent de l’Espanya franquista en un cinema de Perpinyà--, tot molt teatral, i van iniciar una relació que va durar dos anys.  
En diverses ocasions van anar a Andorra, on hi passaven molt poques hores. Mentre Jordi Pujol Ferrusola feia els seus negocis, entre els quals un suposat “museu”, ella treballava des d'algun lloc fix d'Andorra amb un ordinador i un telèfon. Però un dia concret, les visites a Andorra ja no eren anant i tornant de Barcelona o la Cerdanya, sinó que anaven fins a Lleida i allà agafaven un tren fins a Madrid, on tots dos seguien gestionant els seus negocis respectius. En un d'aquests dies, va veure una motxilla de Pujol Ferrusola amb uns 400.000 euros en bitllets de 500.
Segons que ha explicat, va retreure a Pujol Ferrusola que hagués passat aquests diners per la duana andorrana sense avisar-la. “Li vaig dir que no m'ho tornés a fer mai més. Perquè abans m'ho havia de comentar i jo decidir si m'arriscava o no. Tal com és, encara hagués dit que els diners eren meus”, ha explicat. La resposta de Pujol Ferrusola va ser: “no et preocupis que a mi mai em passa res”. 
Victoria Álvarez no ha volgut incidir sobre el tema dels presumptes maltractaments que va patir a mans de Jordi Pujol Ferrusola. “Ho vaig passar molt malament. Vaig haver d'anar a especialistes. És un tema personal i ho tinc solucionat”, ha indicat. Aquests maltractaments, però, van ser un dels motius pel qual no va denunciar Jordi Pujol Ferrusola pel blanqueig de diners que ella afirma que practicava. “Era una persona que encara venia a casa a les nits, que trucava i em deia amb qui estava sopant, que em deia literalment el que havia dit en una reunió, i que em controlava a cada pas que feia. A mi em feia moltíssima por. I més, sent un senyor que aixeca la mà fàcilment”, ha afirmat.  

Relació amb Sánchez-Camacho 
Cap al 2010 va voler parlar amb Alícia Sánchez-Camacho per oferir la col·laboració en la campanya del PP a través de les seves empreses de telecomunicacions. Abans del dinar a La Camarga, ha dit que es van veure dues o tres vegades al despatx de la líder del PPC i en una ocasió a Madrid. Després d'aquell dinar ja no s'haurien vist més fins que va esclatar el cas. Tot i així, han mantingut el contacte a través de missatges de 'whatsapp' fins fa ben poc, ja que ella li ha demanat explicacions a Camacho per les decisions judicials que ha anat prenent la líder popular. En aquest sentit, ha desmentit Camacho assegurant que sí que han estat en contacte, i que si la política del PP la volgués contactar li podria demanar al cap de gabinet de Mariano Rajoy, Jorge Moragas, amic d'Álvarez. 
Del dinar al restaurant no n'ha volgut parlar massa, però sí que ha assegurat que ella no ha escoltat la gravació perquè li feia vergonya. Malgrat això, ha assegurat que la versió que ha circulat per Internet no està completa i falten alguns comentaris de Sánchez-Camacho contra dirigents del PP, i en concret revelacions sobre possible violència domèstica per part d’algun dirigent del partit –una referència, sense nombrar, al ministre d’Interior, Jorge Fernández Díaz, el mateix que ara vincula el procés sobiranista català amb l’Estat Islàmic--. Per això, ha justificat que no pugui explicar, ni tan sols davant d'un jutge, tot el que es va dir en aquell dinar, perquè no tindrien suport documental. El que sí que podria ser un indici és que té un missatge de 'whatsapp' de Camacho on li deia que estava “molt espantada” perquè algunes d'aquestes revelacions havien arribat a la Moncloa --en referència a Rajoy--. Però tot i així, ha afirmat: “si tu saps que es grava la conversa, pots dir el que vulguis, perquè després es talla”. 
També ha dit que en aquell dinar ella no tenia previst parlar de Jordi Pujol Ferrusola, però Camacho “portava un guió absolutament premeditat”. Però després de tot el que ha passat i li ha passat a ella personalment, va començar a sospitar que Camacho estava interessada políticament en aquell dinar. Arran de les diverses revelacions judicials, ha arribat a la conclusió que Camacho i Zaragoza van decidir fer la gravació en “moments d'oci i relaxació”. Per això, tampoc creu que Camacho parlés amb els seus advocats després del dinar, com ha dit aquest divendres al matí la líder popular, per decidir si es podia denunciar Jordi Pujol Ferrusola per evasió fiscal.  
Sobre la investigació posterior del cas, ha reiterat el que ja havia explicat en altres ocasions: a finals del 2012 periodistes del diari El Mundo la van trucar dient-li que tenien la gravació. Ella no va voler dir res, però posteriorment van contactar amb ella policies que la van instar a declarar i que tenien altra informació a part de la sorgida a la conversa. Al final, va declarar també a l'Audiència Nacional espanyola. 
Segons l’Agència Catalana de Notícies Victoria Álvarez ha denunciat complicitat entre l'Oficina Antifrau de Catalunya i CiU. Durant la compareixença a la comissió d'investigació sobre frau i corrupció política, l'exparella de Jordi Pujol Ferrusola ha afirmat que Antifrau va desviar als despatxos de CiU informació "important" sobre els negocis al port de Rosario de Jordi Pujol Ferrusola. Documents que ella mateixa havia facilitat mesos abans perquè els investiguessin i els derivessin a l'Audiència Nacional espanyola. Álvarez no ha tancat la porta a presentar una demanda judicial contra Antifrau per aquesta qüestió. De Alfonso havia negar les acusacions quan Álvarez va insinuar ara fa uns mesos aquesta presumpta complicitat. 

La presidenta del PPC justifica que digués durant el dinar que té un “fiscal de confiança” 
Alícia Sánchez-Camacho ha protagonitzat alguns dels moments més tensos de la comissió, amb alguns enganxades amb els diputats dels diferents partits que formen l'òrgan. La sessió ha tractat del polèmic enregistrament de la conversa de Sánchez-Camacho i Victoria Álvarez al restaurant La Camarga de Barcelona. 
“He actuat sempre d’acord amb la legalitat”, ha dit aquest divendres la presidenta del PP a Catalunya, Alicia Sánchez-Camacho, qui ha comparegut a la comissió parlamentària que investiga el frau i la corrupció. Camacho ha assegurat que la gravació que va difondre aquest digital no era autèntica. “Es van filtrar fragments de la suposada gravació. Alguns editats i això està consignat per notari. Són respostes que no corresponen a les preguntes. Van estar manipulades”.  “No sabia en cap moment que m’estaven gravant. No hauria parlat de policies, de fiscals ni de temes personals”, respost la dirigent, preguntava sobre si sabia que l’estaven gravant. “Per què renuncia a conèixer qui va ordenar les gravacions?”, han preguntat els diputats a Sánchez-Camacho, per esbrinar si hi va haver un pacte de silenci entre ella i l’ex dirigent socialista José Zaragoza. “Decideixo que amb l’assentiment judicial amb el qual l’empresa assumeix la responsabilitat de qui ha facilitat la difusió de la gravació ja n’hi ha prou”, ha contestat.
La líder del PPC ha insistit que “no hi ha cap pacte de silenci, només hi ha informacions i rumors” i que el primer cop que sent parlar de Método3 és quan la truquen d’un mitjà de comunicació per advertir-la de la filtració de la gravació del dinar.
Camacho ha aclarit que després de la conversa amb Vicky Álvarez no va denunciar perquè “eren coses poc definides. No hi havia noms concrets ni dades. No hi ha proves documentals que jo pugui aportar a un judici”. “Quan m’adono que una persona està atemorida per un presumpte cas de maltractaments --ha dit en al·lusió al Jordi Pujol Ferrusola i la seva ex amant-- hauria fet qualsevol cosa per ajudar-la a ella”. 
“Després d’haver tingut responsabilitats hi ha persones que t’expliquen coses. Jo vaig ser quatre anys portaveu de la comissió d’Interior al Congrés”, ha dit per justificar la frase que diu durant el dinar a La Camarga sobre un “fiscal de confiança”. 
Camacho ha aclarit que el cap de gabinet del president Rajoy li va passar el contacte d’Álvarez perquè la col·loqués al partit. “Un company de partit, Jorge Moragas, em va posar en contacte amb Vicky Álvarez perquè deia que volia col·laborar amb el partit”, ha dit. 
“No tinc diners a cap paradís fiscal. Els tinc aquí a Catalunya perquè soc una patriota espanyola i catalana”, ha assegurat. 
Camacho ha reivindicat l’autoria d’una comissió, aquesta sobre el frau, que van impulsar ICV-EUiA, CUP, C’s i ERC. “Albert Rivera i Joan Herrera van considerar “innecessària”. Anna Simó va dir que només s’havia d’investigar davant les autoritats judicials i el conseller Vila va dir que era “un escarni que l’expresident no mereixia”, ha dit la presidenta del PPC. 
Segons l’agència EFE la líder del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, creu que la difusió "planetària" de la gravació del seu dinar a La Camarga va ser el que al final va permetre obrir el cas contra Jordi Pujol Ferrusola, atès que la documentació aportada per una col·laboradora d'aquest a l'Argentina va ser "determinant".  Així ho ha afirmat al final de la seva compareixença, de gairebé cinc hores, davant la comissió d'investigació del Parlament de Catalunya del cas Pujol, dedicada avui íntegrament al presumpte espionatge polític de Método 3 i a la gravació del dinar que la dirigent del PPC va mantenir amb Victòria Álvarez, ex parella de Jordi Pujol Ferrusola. 
Al llarg de la seva compareixença, Sánchez-Camacho havia advertit als diputats autonòmics que el dinar que va mantenir amb Álvarez "ja no serà a partir d'avui el dinar de La Camarga, sinó una altra cosa" i que se n'anava a "baixar a la profunditat", però que esperaria a donar aquests detalls després de la intervenció de l'últim grup, en al·lusió a CiU. 
Per això, en els últims minuts de compareixença, ha explicat que la difusió "gairebé planetària" i "extensa" del "famós dinar de La Camarga", que tenia la "intenció de fer mal a la presidenta del PPC", va arribar també a Puerto del Rosario, a l'Argentina, i, a partir de llavors, "va passar a ser una altra cosa".  Llegint llavors un article publicat pel diari La Vanguardia "un dia després de la imputació de Jordi Pujol Ferrusola", Sánchez-Camacho ha explicat que els inspectors del cas van tenir "ajuda" d'una dona que va col·laborar "molt estretament" amb Jordi Pujol fill en els seus negocis a Puerto del Rosario.  Segons ha llegit Sánchez-Camacho, la testimoni manejava algunes de les societats usades pel primogènit dels Pujol per fer inversions a l'Argentina, i una vegada que aquesta va conèixer l'existència del dinar, inicialment va fer arribar a Álvarez -"amb la qual es va sentir en part molt identificada, entenguin-ho com vulguin", ha apuntat- la informació de la qual disposava.
Posteriorment, va aportar la comunicació directament als investigadors sobre les activitats de Jordi Pujol Ferrusola a l'Argentina, a través de la Fiscalia Anticorrupció, dades que "van cridar l'atenció del magistrat instructor, com revela el fet que inclogués aquestes dades i documents referits com determinants en l'acte d'instrucció contra Jordi Pujol Ferrusola", ha apuntat Sánchez-Camacho, parafrasejant l'article.  "Entenen ara per què s'amplia la causa arxivada?", ha assenyalat Sánchez-Camacho dirigint-se als diputats: "La difusió de [el dinar] La Camarga és el que inicia la imputació de Jordi Pujol Ferrusola".  

La intervenció del diputat d’ERC ha estat una de les més dures de la compareixença de la presidenta del PPC 
El diputat d'ERC Oriol Amorós ha fet una de les intervencions més contundents durant la compareixença de la presidenta del PP a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, a la comissió d'investigació sobre frau fiscal i corrupció política. Li ha retret haver estat informada de delictes greus en el dinar amb Victoria Álvarez, ex-parella de Jordi Pujol Ferrusola, al restaurant La Camarga. Amorós li ha dit: 'Vostè va tenir informació al dinar de La Camarga sobre violència masclista i no va fer res quan en va sortir. En canvi, sí que parlaven sobre "darle caña a CiU". Vostè va tenir coneixement de comissió de delictes i no va fer res. Això la fa còmplice”. 
Camacho ha respost que ella només podia denunciar coses de les quals tingués proves i que durant tot el dinar va demanar noms i proves de les coses que li explicava Victoria Álvarez. 
Una vegada conclosa la seva compareixença i quan Sánchez-Camacho es disposava a abandonar la sala, una convidada entre els assistents, la detectiu Maite Francès -acompanyada de l'excoordinadora d'operacions de Método 3, Elisenda Villena-, s'ha posat en peu i, mostrant uns documents, ha exclamat que, si Villena li donava permís, posava a disposició dels diputats que així ho volguessin el sumari complet del cas Método 3.
Si bé Villena ha abandonat el Parlament sense fer declaracions, Francès --que ha assegurat que no ha treballat a Método 3-- ha explicat als mitjans que porta dos anys investigant aquest assumpte i que segons el seu parer va ser l'exsecretari d'Organització del PSC José Zaragoza qui "personalment" va encarregar la gravació, així com que Sánchez-Camacho tenia coneixement d'això. 
Segons l’ACN l'exgerent del PSC, Lluïsa Bruguer, ha considerat "gairebé impossible" que el partit encarregués l'espionatge del dinar entre Alícia Sánchez-Camacho i Maria Victoria Álvarez. Durant la compareixença a la comissió d'investigació sobre el cas Pujol, ha explicat que ella mateixa va fer una revisió exhaustiva de la comptabilitat i no va detectar cap factura ni de Método 3 ni de cap empresa del grup que es pogués relacionar amb La Camarga.
Com ja s'havia fet públic, ha reconegut dos encàrrecs a Método 3. Un el 2009, de gairebé 60.000 euros, per fer un pla de seguretat a la seu del partit i un altre, el 2011, de 2.700 euros per detectar micròfons al despatx del grup del PSC a la Diputació de Barcelona. 
Segons l’ACN dues de les compareixences de la comissió d'investigació sobre el frau i la corrupció previstes per aquest divendres s'han ajornat per a un altre dia.
Després que l'interrogatori a la presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, s'hagi allargat més del previst, els grups han pactat que el Parlament deixi per una altra sessió les compareixences de l'exsecretari d'organització del PSC, José Zaragoza, i del director de l'agència de detectius Método 3, responsable de la gravació de la conversa de La Camarga, Francisco Marco.  
Així, aquest divendres a la tarda, la comissió s’ha clos amb la compareixença de Victòria Álvarez, l'exparella de Jordi Pujol Ferrusola que va ser gravada junt a Sánchez-Camacho. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada