dissabte, 14 de març de 2015

Troben culpable l'acusat del furt de l'estelada de Vilobí d’Onyar. El furt es va fer des d’un cotxe camuflat de la Brigada d’Informació de la Guàrdia Civil de la Comandància de Girona, de la qual el condemnat és un confident.

L'alcaldessa Guillem i el regidor Martí, ahir amb la sentencia de l'estelada
La jutgessa veu voluntària l'acció de Josep Brossa de la Barre, que haurà de pagar 180 euros de multa, els 80 del cost de la bandera i les costes judicials
L'alcaldessa diu que s'ha admès l'acte vandàlic 
“Ens ho agafem com una broma perquè la multa és de poc valor, però es reconeix que és un acte vandàlic” afirma l’alcaldessa, Olga Guillem. 


TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 14/03/2015 
Vilobí d’Onyar (La Selva).- 

L’acusat del furt de l'estelada d'una rotonda de Vilobí haurà de pagar 180 euros de multa, 80 euros del cost de la bandera sostreta a l'Ajuntament i assumir les costes judicials (que superaran la sanció econòmica). Segons conclou la sentència número 28/15 del jutjat número 1 de Santa Coloma de Farners, el veí de Maçanet de la Selva Josep Brossa de la Barre va endur-se l'estelada de la rotonda de la zona esportiva de Vilobí la matinada del dissabte 24 d'agost de manera voluntària.
La resolució, del 20 de febrer, considera que els fets no poden ser considerats una falta de danys, sinó que només són un furt. La jutgessa veu sense fonament la versió de Brossa, que havia assenyalat que havia trobat l'estelada al mig de la rotonda “arrugada i bruta”. 
En el seu escrit de defensa, l'autor del furt havia assegurat que se la volia quedar i guardar-la a casa perquè li havia agradat, però el conductor del vehicle en què viatjava un membre la Guàrdia Civil li va aconsellar que la llancés per la finestra, cosa que va fer una estona més tard. Brossa també havia dit que s'havia aturat a la rotonda perquè tenia ganes d'orinar. 
L'alcaldessa de Vilobí, Olga Guillem (CiU), diu que la sentència ha admès que va ser un acte vandàlic. “Ens ho agafem com una broma perquè la multa és de poc valor, però com a mínim es reconeix que és un acte vandàlic.” Guillem considera que en una societat s'ha de mantenir el respecte. “A mi no m'agraden segons quines coses, però no recorro a la violència”. L'Ajuntament encara no ha cobrat els 80 euros de l'estelada. En el judici de faltes a Santa Coloma de Farners, el regidor de Governació, Salvador Martí, va dir que, a banda dels 80 euros, l'estelada “és un símbol”.
Encara que l’equip de govern municipal de Vilobí d’Onyar, de CiU, no vol enfrontar-se amb l’Estat, a causa del seu tarannà polític conservador i pactista, la realitat és que tot plegat formava part de la campanya provocadora unionista del govern Rajoy contra el 9-N. En aquest sentit, el furt es va fer des d’un cotxe camuflat de la Brigada d’Informació de la Guàrdia Civil de la Comandància de Girona, de la qual el condemnat és un confident, utilitzat darrerament en operacions encobertes d’estratègia de la tensió de l’Estat a Catalunya.
Amb aquesta sentència, l’Estat queda exclòs del sabotatge i es carrega el furt a un col·laborador de la Guàrdia Civil, sense ser agent del cos.  
Es va escollir, entre altres municipis, Vilobí d'Onyar pel fet que hi ha quatre estelades penjades, una per poble (Vilobí, Sant Dalmai Salitja) i una a la urbanització de Can Terrer. La que van furtar des del cotxe camuflat de la Guàrdia Civil l'agost del 2014 és la de la zona esportiva de Vilobí. L'endemà del furt espanyolista, dos regidors --Martí i Borrell-- en van penjar una altra. L'alcaldessa diu que han penjat l'estelada amb un pal més consistent i a més altura. “Ara cal una grua per treure l'estelada”, assegura Guillem.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada