dissabte, 14 de març del 2015

Acte avui a Calella per denunciar els fets "intolerants" de la policia nacional espanyola

Calella de la Costa
Un agent antiavalots del Cos Nacional de Policia espanyola begut es va pixar sobre una estelada animat pels seus companys del cos policial, també beguts

 




TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 14/03/2015 
Calella (Maresme).- 

Aquests dissabte, a les 17:00h, l'Assemblea Calella, la Plataforma Calella Decideix Independència, la CUP i altres col·lectius locals han convocat un acte denúncia, pacífic i reivindicatiu al pub Golden Gloves, al carrer Jovara núm.186 de Calella, al Maresme, a fi i efecte de denunciar públicament els fets "de rebuig, incívics, intolerants, inacceptables i vergonyosos realitzats per agents de la Policia Nacional espanyola en aquesta ciutat”, que "es durà a terme de manera pacífica però alhora contundent de contingut", han remarcat els organitzadors.  
Un agent antiavolts begut de la Policia Nacional espanyola es pixa sobre una estelada 
Es refereixen al fet  agent antiavalots beguts del Costa Nacional de Policia espanyola es va pixar sobre una estelada que va furtar del sostre del pub Golden Gloves de Calella mentre era animat per tres companys més, també beguts, durant la matinada de dimecres, tal com va informar indignat el mateix Ajuntament. Prèviament, el bòfia ocupant va fer mofa de la bandera passant-se-la pel cul i va fugir emportant-se-la quan es va donar avís als Mossos d’Esquadra. Els quatre agents antiavalots espanyols estaven fora de servei i pertanyen al contingent antidisturbis que des de primers de juny es manté de manera permanent a la zona.   
Segons testimonis presencials, els quatre policies espanyols van iniciar una discussió amb un grup de joves del municipi que eren fora de l'establiment fumant. En un moment determinat, l'agent espanyol va entrar dins del local, va agafar l'estelada i va tornar al carrer per orinar-hi a sobre mentre cridava consignes contra el procés d’alliberament nacional català. Quan la discussió va pujar de to una jove va trucar als Mossos.
Quan aquests van arribar, el policia antiavalots havia marxat emportant-se la bandera i la situació s'havia calmat. Els altres agents policials espanyols que l'acompanyaven es van identificar com a membres del Cos Nacional de Policia. Els Mossos van demanar suport logístic a la Policia Local i, malgrat haver constatat els aldarulls, ningú no va voler presentar cap denúncia. Els mateixos testimonis asseguren que és la primera vegada que hi ha un incident d'aquest tipus al local i que els policies són clients habituals “des de fa mesos”. De fet, els agents espanyols s'hostatgen en diferents hotels del municipi i és freqüent veure'ls bevent alcohol en grup en locals d'oci nocturn. 
Condemna de l'alcaldessa 
L'alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, va condemnar l'acció del policia espanyol  i la va qualificar de “vergonyosa, incívica i poc respectuosa”. La queixa, però, ha anat més enllà i la cap del govern local ha adreçat una carta oficial al director general del Cos Nacional de Policia, Ignacio Cosidó, explicant-li els fets i demanant-li que actuï en conseqüència.  
La presència dels antidisturbis de la Policia Nacional espanyola a Calella és un fet habitual  Tractant-se d'una destinació turística, amb una important infraestructura hotelera i molt a prop de Barcelona, el municipi s'ha convertit des de fa anys en base habitual dels agents quan es desplacen a territori català per atendre algun esdeveniment concret que demana la protecció dels edificis estatals, com ara la celebració de l’Onze de Setembre. Fins l'any passat, però, se'ls veia en moments puntuals i eren un contingent petit.
El 2014, el Ministeri de l'Interior va intensificar, per iniciativa pròpia, tant la presència com el nombre d'agents espanyols. A primers de juny van arribar a Calella més de dos-cents antiavalots espanyol arran de l’efecte Can Vies, a Sants. La presència d'una cinquantena de furgonetes aparcades davant de l'hotel Top Olímpic va generar cert rebuig i tibantor entre la ciutadania, que ho va interpretar com una mesura de força excessiva. El missatge devia arribar als comandaments, perquè un cop passat l’Onze de Setembre els vehicles policials es van traslladar al municipi del costat, malgrat que els agents van continuar hostatjats en hotels de Calella.
L'1 d'octubre les furgonetes arribaven al front marítim coincidint amb la suspensió del 9-N per part del Tribunal Constitucional. Un espai que haurien d'abandonar a corre-cuita perquè feien nosa als atletes que participaven del triatló Ironman organitzat per Calella. Primer es van traslladar a un solar a tocar del polígon industrial i actualment els vehicles estan aixoplugats en una antiga fàbrica tèxtil.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada