dilluns, 30 de març del 2015

La CNT Solidaritat Obrera 66 participarà en la jornada de lluita del 9 d’abril

Contra la llei del diner i de la patronal, dita Macron  











TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 30/03/2015 
Perpinyà (Rosselló).- 

 La CNT Solidarité Ouvrière crida a la mobilització, també al departament del Pirineu Oriental (66), el dijous 9 d’abril en el marc de la jornada intersindical i interprofessional de vaga. Tothom, treballadors del sector  privat i també del públic haurien de manifestar-se massivament per exigir: 

-. No a l’austeritat!
Entre 2015 et 2017, l’austeritat representarà 50 miliars d’euros de retallades en el pressupost de l’Estat, com ara una rebaixa d’11 miliars de la dotació que correspon als ajuntaments. Aquestes restriccions pressupostàries tenen repercussió directa en la qualitat dels serveis públics de la gent, els llocs de treball, el finançament de les associacions.... Pels funcionaris, significa una continuació de la seva congelació salarial i la supressió  de places, la degradació de les condicions de treball. 

-. No a l’atacament patronal!  
En 2015, les disposicions del « pacte de responsabilitat » s’aplicaran al peu de la lletra: 20 miliars de devolució d’impostos a les empreses amb CICE (Crèdit impost competitiu per dona feina), unes mesures acompanyades d’altres rebaixes fiscals d’aquí al 2017, noves exoneracions de cotitzacions socials (seguretat social i ajuda familiar) que contribuiran a l’augment del dèficit en la protecció social. Dèficit que se’ns demanarà restablir a base de  sacrificis en el nostres drets com ara les jubilacions i a les diferents reformes de la seguretat social! 
Darrera el que es disfressa  de reduir l’atur laboral cal que coneixem les dades reals... 

-. No a aquesta trencadissa dels drets de treball! 
El projecte de la llei Macron, ara al Senat després de ser aprovada majoritàriament en un 49-3, comporta nombroses disposicions desfavorables als drets dels assalariats (obertura dominical del comerç, restriccions a magistratura del treball i molts altres nocivitats en el món del treball assalariat).
Més enllà d’aquesta llei, el proper atac anunciat consistirà en la modificació dels «mínims socials» qui fixen les regles de representació dels assalariats a les empreses. Congelats o suprimits aquests mínims, les possibilitats d’acció dels sindicats, la protecció dels assalariats es veurà molt limitada. 

-. Per un renaixement del moviment social i sindical 
Aquesta reculada accelerada dels nostres drets és una conseqüència d’unes relacions de força cada vegada més favorable als poderosos. En lloc d’unió, el món del treball es divideix: individualisme, vot al Front Nacional, desaparició de les relacions de veïnatge... Un moviment social d’empenta i extensió és del tot necessari pe poder aconseguir invertir la tendència!  

Per començar, cal rebatre la situació actual amb eines que siguin eficaç per iniciar la batalla. Això es el intenta aconseguir a llarg terme, la CNT Solidarité Ouvrière tot reconstruint un sindicalisme combatiu, independent i revolucionari. Que el sindicat retorni a allò que mai hauria d’haver deixat ser: un útil de defensa i d’emancipació, portador d’un altre futur per les treballadores i els treballadors!  
[http://www.cnt-so66.org/spip.php?article192]

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada