divendres, 13 de març del 2015

FET de las JONS, confraria Els Manaies i Ajuntament de Girona

la tradicional Girona clerical i burgesa
La reaccionària confraria Els Manaies tindran el nom d’una plaça al centre de Girona. 
De fet, es tracta del ressò del clergat catòlic en la vida social de la ciutat.
 




TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 13/03/2015 
Girona (Gironès).- 

Ara que estem a les portes del Dia de l’Ateisme volem denunciar el cas de la confraria Els Manaies de Girona. Així, els Manaies, aquesta entitat que no accepta dones en les desfilades i que pinta de negre un blanc en la cavalcada de reis, tindrà una plaça amb el seu nom al centre de la ciutat de Girona. Els Manaies cobren de l'Ajuntament --o sigui de la població gironina-- una sucosa subvenció per només organitzar dues carques i casposes desfilades catòliques, apostòliques i romanes anuals.
El ple municipal de Girona ha dedicat als Manaies una trista i deshabitada plaça del centre de la ciutat, igual que l’Ajuntament de Madrid n'ha dedicat una a Margaret Thatcher, personalitat tan digna com els manaies de figurar en la secció dels elements fraudulents i  traïdors que surt a ‘L’Infern’ de Dant, que han obrat el mal intencionadament. 
La decisió va ser presa en ple municipal l'endemà del Dia Internacional de la Dona Treballadora, gens simbòlicament, ja que els Manaies han estat 75 anys demostrant que prefereixen tenir la dona treballant a casa que desfilant amb ells. Les regidores de la majoria de grups municipals --excepte ICV-EUiA i CUP--  hi van votar a favor, demostrant una perfecta equanimitat: es pot ser dona i retre homenatge a qui discrimina a les dones. Per què dedicar places a entitats com la PAH o d'altres que no fan res per ningú, quan els Manaies simbolitzen el que és l'autèntica Girona gris i clerical, la de tota la vida de seu episcopal? El president de la confraria Els Manaies de Girona declarava fa poc que ells no discriminen les dones, sinó que "apliquen el reglament fil per randa". La culpa, per tant, és del reglament, no dels manaies, que prou feina tenen barallant-se entre ells per veure a qui correspon ser decurió l'any vinent, com per admetre-hi dones i haver de barallar-se el doble.  
L´espai que es denominarà "Plaça dels Manaies de Girona"
Així, el ple municipal va aprovar que l'espai que hi ha entre la Gran Via de Jaume Primer, el passatge d'Emili Blanch i l'edifici de la Generalitat passi a dir-se ‘Plaça dels Manaies de Girona’. Actualment en aquest espai hi ha la locomotora que en un futur ha de retornar al seu indret original, la plaça d'Espanya, davant de l'estació. Aquesta decisió s'ha pres en motiu dels 75 anys de la fundació de l'entitat. 
Gran part de l'oposició es va queixar que s'hagi tirat endavant aquest bateig mentre hi ha altres noms en llista d'espera, sense passar per cap comissió que debati el nomenclàtor de la ciutat i quan s'hauria de buscar l'equitat entre els noms de personatges masculins i femenins. No obstant, a l’hora de la veritat, només la CUP i Iniciativa hi van votar en contra.  
Astèrix i les camises blaves 
Per de la CUP, Jordi Navarro va mostrar la seva poca simpatia a l'entitat apuntant que quan es parla de romans a ell li cauen més simpàtics Astèrix i Obèlix.
En nom d’Iniciativa, Joan Olòriz va lamentar que en ocasions a la ciutat es potencií l'oblit i va recordar que en el passat aquesta entitat "estava envoltada de gent que anava amb camisa blava i que aixecava el braç", en referència a la vinculació al partit únic franquista FET de las JONS en la fundació dels Manaies de Girona fa 75 anys. I va reclamar als Manaies que "expliquin d'on vénen". A més, Olòriz va recordar que la confraria dels Manaies no permet desfilar dones i que quan organitzen la cavalcada de Reis, opten per pintar de negre un persona de raça blanca.

Mira també: [http://infocatolica.com/blog/germinans.php/se_renueva_la_iglesia_catalana]

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada